Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Je mi 13 let a nemám přátele takže mi to chybí. Nevíte někdo jak si sehnat přátelé jinou metodou než házet na Instagram ,,někdo psát/ven?,, atd. k tomu fotku kterou neudělám protože jsem hnusná a to je i ten důvod že si nechce se mnou bavit . Na kroužky už žádný nechodím a v mém věku je těžký sehnat protože většinou vás odmítnou kvůli věku. Myslíte že je důležité mít přátelé v mém věku a dospělosti? Docela hodně se nudím doma protože jsem jedináček a rodiče furt nemají čas
. A jak si je vlastně najít a jak začít?
Nejsnadněji lze vyřešit tvůj problém tak, že se staneš součástí kolektivu ve třídě. Když s nimi budeš trávit čas, když tě budou zajímat, když se budeš podílet na tom, co dělají oni. Nemysli si, že jsou nepřijatelní, takových je většina děcek ve tvém věku. Nesmíš myslet jen na sebe, ale musejí tě zajímat i oni. Nejen to, co dělají ve škole, ale i to, co mají rádi, jak to mají doma a proč jsou právě takoví.
Na tuhle otázku jste si vybrala docela špatný čas. Určitě víte, co se kolem nás děje. Tak tady moc rad asi nebude. Ven chodit nemůžete. A jestli se nudíte, tak to máte opravdu těžké, protože je zřejmé, že se sama nedokážete ničím zabavit. Já bych Vám napsala co všechno se dá dělat, i když je člověk nucen být doma, ale to Vy určitě víte. Přesto napíšu alespoň tři možnosti. Můžete číst, přitom utíká velmi rychle čas a člověk se dokáže v mysli přenést úplně jinam. Můžete začít malovat a do třetice, můžete si otevřít třeba tuhle stránku a prohlížet si, co všechno se dá doma dělat. Třeba Vás něco osloví a najdete sama sebe...
Já nevím, kde bydlíš, ale kolem knihovny, divadla, sporovišť, v jazykových či výtvarných kurzech, hudebních souborech, se srocují mladí stejného ražení. Existují chovatelské, pěvecké, turistické kroužky, keramika. Někde fungují ekologické akce, kde se pravidelně scházejí mladí třeba na sázení stromků. Možná máš k něčemu vlohy. Prostě najít si v okolí něco, kde můžeš začít i v těch třinácti. Při zájmové činnosti se nejlíp najdou kamarádi. K tomu shánění bych použila internet, ale jinak u něj dlouho nevysedávej. A jak najdeš spřízněnou duši, choďte hodně do přírody. Tam je další inspirace.
Až skončí pandemie, tak se zamysi, co tě zajímá a baví, vyhledej si podle toho nějaký kroužek. Tam, kde se scházejí lidé se stejnými zájmy, tam vznikají nejhezčí přátelství. Když ti to nevychází se třídě, tak jinde můžeš najít dobrou kamarádku. Děláš nějaký sport? I tam bys měla možnost se seznámit. Věk není překážkou, kroužky jsou i pro dospělé, každá věková skupina má možnost. Hledej na netu, jaké jsou ve tvém městě možnosti a někam zajdi, neohlížej se na nic a na nikoho. A přestan o sobě říkat, že jsi hnusná, to, jak o sobě smýšlíš, tak tě lidi budou brát. Ale nikomu se nevnucuj, každý člověk má svoji cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.