Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajimáni chat - koronavirus

Od: jirkajc® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,bydlím v malé obci kde je velká část chat. Které jsou nyní od začátku jara až do podzimu pronajímány. Jsou to malé rodinné chaty pro max 4 až 5 osob. Ptám se zda na tyto se vztahuje také zákaz jako na hotely a penziony kuli koronaviru? V podstatě zada i toot je ubytovací zařízení?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Zákaz chatování, všude!
---
Kdy už konečně pochopíte, že tady jde o lidské životy, nikoliv o peníze *modla*
Je výjimečný stav, každý má sedět doma na zádeli, což je vládou nařízeno!
hodnocení

Neptám se na svoji chalupu,jen vidím v okolí,že tu parkují auta z jiných okresů a je tu pohyb cizích osob. A další dotaz trvalý pobyt mám jinde a už 10 let bydlím tady v rodinném domku,kde i podnikám. V místě mého trvalého pobytu bydlí můj syn s rodinou a o patro výše jeho máma s přítelem. Takže nyní jem tady dlouhodobě. Používam chalupu jen pro sebe nikoliv k pronájmu. I to nemohu?

hop®

Není zákaz chatování !
Mohou občané vyjíždět na chaty po dobu omezení pohybu?
Pokud občané nemají nařízenou domácí karanténu na konkrétní místo mohou vycestovat na chaty, za podmínek, že se nejedná o objekty v uzavřené lokalitě a tyto osoby zde plánují setrvat a nesetkávat se s ostatními lidmi.
Zdroj

Já myslím, že zákaz chatování vydán nebyl. Teda toho online *smich*

Jinak co se týče corobyznysu. Ve Španělsku jsou podnikavci, co pronajímají čokly za 50EUR/den aby lidi bez mazlíčků mohli ven :)

hodnocení

3x

Jirko, ptáte se "je ubytovací zařízení", když je tam ubytujete, tak je to ubytovací zařízení.

hodnocení

3x

Pokud pronajímáte někomu chatu, podnikáte v oblasti turistického ruchu. A to se nesmí. Takže ti sousedé, kteří chaty i v této době pronajmuli, případně dřívější pronájem nezrušili, postupují protiprávně.

Co mě překvapilo, včera bylo v TV, že by rodiny neměly jezdit ani z trvalého bydliště na vlastní chaty. A pokud prý přesto pojedou, nevycházet z objektu. Je to prostě tak.

Taky si myslím, že je lidem lépe v chatě u řeky než doma v paneláku. Ale nedá se nic dělat. jaga.

id
hodnocení

2x

1. Svůj dlouhodobý pobyt v RD, kde nemáte tr. bydliště neřešte. Nikde není napsáno, že se musíme zdržovat na adrese tr. pobytu, zvláště, když tam podnikáte. Nemíte se, jako my všichni, bezdůvodně potulovat po okolí.

2. Jinak chaty na pronájem patří také do ubytovacího zařízení jako třeba hotely a bohužel ubytovávat se nyní nesmí.

hodnocení

0x

Dokonce jsem četla, že se nedoporučuje ani na žádné chaty jezdit, i kdyby to byla vlastní chata. Nebo se to někde dokonce přímo zakazuje. lidé mají zůstávat doma a cirkulovat co nejméně a jen když je to nezbytně nutné. A jet na chatu nezbytně nutné není. Představte si, že přijedou někam do jiného kraje na svou chatu Pražáci. Nic proti nim já osobně samozřejmě nemám a je mi jich všech líto, ale tak to prostě je. Je u nich vysoké riziko přenosu nákazy a mohou ji nechtěně zavléci i tam, kde třeba zatím nic ještě není.

hop®

Pokud přijedu vlastním autem sám nebo s členem domácnosti na vlastní chatu na vlastním pozemku a přivezu si vše potřebné s sebou (abych nemusel za dobu pobytu ani vylézt ze vrátek), tak je pravděpodobnost nákazy minimální. Určitě menší než ve větším městě, například v Praze. Kontrolou objektu, posekáním trávy a případnou údržbou snad nikoho nenakazím. Samozřejmě nejsem blb a budu u toho přemýšlet, určitě moje první cesta nepovede do místního obchodu nebo k sousedům na kafe...

Hope, problém bude v tom, že určitě ne všichni, se budou chovat jako Vy. A jelikož s tímto fenomenem už jsou bohaté a velmi špatné zkušenosti, tak stát asi raději přistoupí k přísnému zákazu hned a nebude už sondovat, jestli jsou lidé schopni discipliny. A když to neudělají, tak jim pak zase budou ti samí vyčítat, že to udělat měli. On vždycky obyčejný voják ví o válce víc, než jeho velitel.

hop®

Suzy, ale to vůbec není o Pražících, ale o (ne)zodpovědnosti Čechů všeobecně. Nejen mezi Pražáky jsou lidé, kteří opouštějí větší městečka a jedou na chatu posekat trávu nebo se vrtat v hlíně, když nemají zahrádku u baráku. Spíš je větší prů*er, když třeba obyvatelé Litovle, která má karanténu, objíždějí policejní hlídky po polňačkách. aby se dostali z města.

Však ano Hope, já to tak myslela. Je to všeobecný problém, bohužel. Nemyslím si, že by takoví byli pouze Pražáci. Jenom že zrovna tam je momentálně opravdu vysoké riziko. Ale jestli to bude pokračovat takto dál a lidé se včas nevzpamatují, bude to stejné napříč republikou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]