Nejste přihlášen/a.
Posledních několik dní je nejzklonovanějším slovem rouška, zničeho nic objevený lék na koronavirus.Vzhledem k tomu, že existují výzkumy a i odborníci nijak dobře nehodnotí přínos roušek viz.:
a spíše hovoří o přenosu dotykem:
přesto vypukla kolem roušek úplná mánie, jedni šijí, druzí jsou zděšeni když někdo roušku nemá.
Pochopili jste přínos jaký mají roušky mít význam nebo proč tolik lidí věří v přínos?
Navrhněte lepší řešení v dané situaci a nebo přímo lék.
Jinak je dotaz zbytečný, pokud je to vůbec dotaz...
Hlavně pokud někdo neví, tak respirátory mají výdechový ventil, tedy nakažený člověk i s respirátorem FFP3 vydechuje nefiltrovaný vzduch do mokolí a šíří nákazu, pokud je nakažen on sám.
Tedy roušky noste nebo šátky či mikiny přes obličej
Dobrý den, moje rouška chrání Tebe, Tvoje rouška chrání mne - co jiného k tomu napsat. Zdravím!
janha - zkuste si snadný pokus. Plivněte bez roušky, potom si ji nasaďte (klidně i vlhkou) a znovu plivněte. Skutečně s rouškou na obličeji doplivnete na stejnou vzdálenost? Nebo si jen poplivete vlastní tvář?
Prvních 20 minut do zvhlnutí, navíc i nová (dezinfikovaná) dosahuje cca. 60% účinnosti, viz. video z odkazu. Navíc je problém v přenosu dotykem. To není prostě řešení přes obecnou a překvapivě vstřícnou adoraci.
Plivnutí a aerosoly přenášející viry (vir=0,00005mm) bych úplně nesrovnával.
Naopak - zkuste vy bourat třeba strop, nebo tvořit jiný jemný (oproti virům obří) prach s obyčejnou rouškou, do půl hodiny si vykašlete plíce. Tím zkouším demonstrovat nízkou filtrační schopnost látky roušky a rychlou nasitilenost.
Odborník na videu v odkaze tvrdí, že ochranu cca. 60% snížení virů, což je sakra málo, poskytuje rouška 20 minut, pak je nutná dezinfekce, jinak klesá ochrana na nulu. Kolik lidí má možnost i kdyby každou hodinu nasadit novou dezinfikovanou roušku a použitou dezinfikovat nebo uschovat? Navíc s rouškou si neustále šaháme na roušku a na obličej, buď najednou nebo postupně. Tedy si viry, které našaháme v práci, MHD, obchodě, taháme na obličej. Kolikrát za hodinu si roušku upravujete, všímejte si.
Spoustě lidí, troufnu si říct téměř všem vydrží rouška alespoň na jeden den, ochrana nula! Navíc po sundání rouška oschne a prvním výdechem po jejím opětovném nasazení přemístíme do prostoru viry z vyschlých (ne 100% vyschlých) kapének.
Kde mám chybu v uvažování?
No pořád jen to okolí a pořád jen těch 20 minut do zvhlnutí... nositele nechrání nikdy, nositele chrání jen filtry FFP3.
Ne, je to v rozporu s tím co jsem předložil. Za mne je to psychická vějička, aby lidé měli "placebo" nebo nevím jak to nazvat. Kus látky, který mám celý den na puse je k ničemu... potvrzuje i "blbec" z videa.
Dělali se nějaké výzkumy, dá dost práce to přeložit aby to mělo hlavu a patu, váhám, zda se do toho pustit, zda vůbec bude někdo ochoten to pustit do hlavy.
@janha - je vidět, že patříte k těm, co ví všechno nejlíp nebo skoro nejlíp. Máte tedy nějaké jiné řešení? Je mi trochu záhadou, že ty správné odborníky na šíření viru mají jen na Bulovce, proč stejná nařízení jako na Bulovce nebyla vydána i v jiných nemocnicích? To jsou tam všude tak hloupí? Proč se roušky používají po celém světě v tak velké míře? A hezké je, že do svých argumentů proti rouškám musíte opět zatáhnout Babiše. Zřejmě máte trošku jiný problém, než je nefunkčnost roušek. Jinak si najděte na youtube rozhovory s MUDr.Pekovou, ta určitě Babiše nemusí, ale o rouškách říká, že svou určitou funkci mají, i když nás samozřejmě nechrání, ale aspoň trochu ochrání ty kolem. Pro mě je to třeba důležité, pro Vás zřejmě ne, jste spokojen, když můžete prudit.
@janha - Kus látky, který mám celý den na puse je k ničemu...
Víte, odkud je tahle fotka? A všiml jste si, co zúčastnění používají ke krytí úst a nosu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.