Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nošení respirátoru-potíže

Od: nova* odpovědí: 23 změna:

Potřebovala bych nějakou radu. Včera jsem měla asi 3 hodiny respirátor i s výdechovým ventilkem a cítila jsem pod tím respirátorem dost vlhko a když jsem ho doma sundala, měla jsem úplně červený obličej a fleky. Potom se to ztratilo, ale za dost dlouho. Dnes jsem si vzala silnější šátek. Máte to někdo také tak. Teď se ho bojím zase nasadit. Děkuji za reakci.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rouška dělá problém každému jakákoliv. Je to problém.

hodnocení

2x
Nenoste respirátor s ventilkem, není to ochrana před kapénkovou infekcí, kterou požaduje vládní nařízení.
Noste např. skládanou textilní roušku, koupenou, nebo ušitou. Je dostatečně prodyšná, aby vám problémy nedělala.
mytrix*
Toto je hrozný nesmysl. Ty respirátory splňují danou normu i s výdechovým ventilem. Filtr je umístěný až za ventilem.
mytrix*
Aha jsem vás špatně pochopil, takže beru zpět. Pokud je výdechový ventil tak okolí nechrání, jen nositele.

72mona3*
hodnocení

1x

Bohužel kondenzaci vlhkosti se nejspíš nezabrání. Ti s citlivou kůží, akné atd. to pocítí nejdřív. M.

doplněno 21.03.20 09:38:

@regine - ano vím. Je škoda, že informace tohoto typu nejsou veřejnosti vtloukány stejně intenzivně jako "noste roušky". Jenže někteří neřeší "pouze" nebezpečí, ale i kožní problémy. Roušku sice můžete měnit, ale ta vlhkost se tam drží stále. Neulpívá jen na roušce, ale i na pokožce... a tu si po dvou hodinách vyměnit nelze;)

Doporučuje se max. 2 hodiny a potom sušit (přežehlit je nejlepší). Proto řidiči za jízdy sundat a nasadit až na veřejnosti. Pozor, vnější strana je považována za infikovanou, nedotýkat se.

hodnocení

0x

Vyfoťte ho a pošlete foto, jestli to umíte, asi máte ten co mám já a už jsem na toto téma založila otázku. Já jsem ho zatím neměla možnost použít, ale po tom, co jsem se dozvěděla, ho stejně nosit nebudu a budu nosit tu doma vyrobenou roušku.

houbes*
hodnocení

0x
Vydechujeme oxid uhličitý a ten pod rouškou zpět vdechujeme. Dnes jsem jel autem a zjistil jsem opožděné reakce a občas jsem ji musel dát z úst abych se nadechl . Můžete mít podobný problém..
To si pište..Já jezdím do práce na kole a celou cestu nadávám jako dlaždič. A to ještě pominu jak se potím a zamlžují se mi brýle. Ano, počet lidí které za cestu potkám (a to ještě s odstupem) by se dal spočítat na prstech jedné ruky (dnes pokud si pamatuji 3), jenže MP to vysvětlovat nechci..tam logika většinou nefunguje.
dolga*

houbes v 20.03.20 - 19:01

Víte co je zvláštní?

Že když člověk dostane záchvat paniky, tak si má vzít pytlík, nejlépe papírový

a dýchat do něj. Doporučují to psychiatři.

Prsty sáček musí sevřít kolem ust. A takto se uklidní a záchvat paniky přejde.

Roušky by vlastně měly fungovat také tak, ne? Jako první pomoc..

Jinak respirátory způsobují i alergie a tím i vyrážku.

Nejvíce u lidí se sklonem k astmatu.

Tohle se doporučuje, dojde-li k hyperventilační tetanii (křeče v důsledku zrychleného dýchání a z toho plynoucího poklesu hladiny CO2 a následně dalších nerovnováh). Může nastat v důsledku úrazového šoku i z příčin psychických. Je to stav, který neznalého opravdu vyděsí.

hodnocení

0x

Dobrý den. Já s nošením roušky mám velký problém. Koupil jsem v lékárně asi před čtvrt rokem krabičku s chirurgickými rouškami, z jiného důvodu, než kvůli koronaviru. Tak teď se hodily. Jenže, po cca 4 minutách nošení, než jsem došel na poštu na konci ulice mě bylo zle. Myslel jsem, že omdlím. Vůbec nemůžu dýchat. Vyřídil jsem poštu, vrátil se domů a čtvrt hodiny seděl za dveřmi na lavičce. Pak jsem se přemístil do pokoje a uvelebil do křesla. Asi po čtvrt hodině jsem si změřil tlak na poměrně přesném přístroji. Stál skoro 3000,- a ověřil jsem si u kardiologa, že měří dobře. Tlak 183/112. Bylo jasné, že to tak nějak bude, po tom jak mi bylo šoufl. Jinak tlak udržuji v normě pomocí prášků. Ale ta rouška je pro mě hotové peklo. Po dalších cca 2 hodinách tlak 132/78. Budu si muset něco vyrobit v čem půjde líp dýchat. Cestou zpátky jsem potkal pána z vedlejší ulice. Šel vyvenčit pejska. V naší ulici je docela liduprázdno i za normálních okolností, tak proč by nešel. Tak jsem mu to říkal a on má to samé. Říkal, že by ještě byl chvíli venku, ale že už nemůže dýchat kvůli té roušce. Měl myslím tu samou co já. Po tom dnešním zážitku hned tak někam nepůjdu. Jsem domluvený s bratrancem na nákupu autem někdy na polovinu příštího týdne. Do té doby musím něco vymyslet.

Roušku noste dole volnější nebo noste šálu nebo šátek.

Díky, přemýšlel jsem o tom šátku.

dolga*

Já nevím, ale může to být i materiálem, pán nenapsal, z jakého materiálu to je.

Osobně to tipuju na alergii z umělé hmoty, pokud tam plast je. Stačí ho kousek.

Stačí, jestli snáší trička z umělotiny, jestli ne, tak mám pravdu.

Takoví lidé snáší jen bavlnu.

Řekla bych, že zakladatel otázky byl kuřák, nebo je kuřák. Možná má i astma.

V horším případě rozedmu plic. Ta se projevuje přesně tak, jak pán líčil. Takže

bych to viděla později na kontrolu na plicním, lecos by se včas podchytilo.

není to normální.

Až se mu to stane, musí pomalu, pomaloučku vydechnout vzduch a pak se

prudce nadechnout, plíce se uvolní, rozšíří a může dýchat. Navíc se sníží tlak,

srdce se nebude už tak namáhat.

m123*

gamapolis, nápodobně :( . Cesta v mhd do práce skoro hodinu a pak dalších skoro 10 hodin v práci. A opět cesta domů. Mám pocit, že dřív než se nakazím příjdu o rozum. Každou chvíli mám pocit, že omdlím. Nemluvě o zamlžených brýlích a o bolácích za ušima od gumiček či provázků. Dnes jsem si vzala tenkej nákrčník a bylo to o něco lepší.

hodnocení

0x

Mě se s origo chir. rouškou mlží brýle a nepochopím, že někdo jezdí vlastním autem v roušce jako na divokém západě ;).

Když jsem jel na benzínku, tak mi automaticky při nasazování roušky v autě projelo hlavou, že bych ješt+ mohl říct: "to je přepadení" :-D (nezlehčuji situaci, jen odhlečuji pro uvolnění napětí...), ale neřekl jsem to, krom faktu, že jsem měl pod rouškou úsměv od ucha k uchu :).

Zbytečně se jí snižuje životnost vlhkem (tedy má smysl jen při kontaktu s lidmi) a dokážu si představit i fakt, že někdo může vedrem odpadnout.

doplněno 20.03.20 22:41:

zkusím tu pěnu, dík

dolga*

Dříve se prodávaly prostředky proti zamlžení brýlí.

Zkuste se podívat na net, možná to ještě existuje.

Taková vodička to byla nebo i hadřík.

Mlzenie okuliarov pri pouziti respiratorov a rusok je problem.
Nudzovo mozte skusit proti mlzeniu aj penu na holenie. Okuliare umyt, ususit, naniest penu a opatrne rozlestit.

Dolga a proč hned nezasen nba své věci cpát chemický sajrajt?

pro tazatele a ostatní-ony jsou také hygienické normy jak dlouho se může s tím kterým prostředkem (Maska,repsirátor,rouška...) fungovat a asi žádný není na čas delší než cca2 hodiny, Navíc ty roušky ,když už jsme u toho-navlhnou a jsou pak jako když ji nemáme! Jinak víte jak to dělají potápěči aby se jimmaska vevnitř,když sjou pod vodou nerosila? Vlastní plivanec-na sklo a pak vypláchnout vodou.Zaručeně se pak nemlží.

dolga*

diesel

Sestry a doktoři to nosí pořád - na operačních sálech mají roušky pomalu přirostlé k obličeji.

Jde jen o zvyk, zvyknou si lidi na všechno, když musí.

Na operačních sálech je klimatizace :).

dolga2

gumídku, čistě teoreticky, protože mně to opravdu zajímá. Znamená to tedy, že lidem by neměla tedy vadit rouška třeba v marketech, kde je klimatizace? A v autech to samé? Proč se v autech lidem mlží brýle pod rouškou i když mají zapnutou klimatizaci? Mně totiž zajímají tyhle věci, také s tím mám problém, řeším to ted různými návody z netu, jak na to, aby se mi nezamlžovaly brýle. A samozřejmě je to i velký problém v zimě. Přijdu do marketu a zamlží se mi brýle, když je venku ledárna. Proto se se zájmem dívám na rady, co proti tomu dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]