Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lhani místo pravdy

Od: jirig odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Mám problém říkat své přítelkyni pravdu o tom co si opravdu myslím a tím ze si myslím určité věci jsem si začal psát s někým jiným,ale pravda vyšla najevo ale nebyl jsem schopny ji ani do oči říct pravdu ale bral jsem lež jako dostatečnou. I když o tom věděla i o všem co jsem si s dotyčnou psal i tak jsem lhal o tom ze to nebylo tak jak jsem ve lži tvrdil. Lží zaobaluji obavy a strach z toho ze přítelkyně někoho má a neumím ji to vysvětlit své pocity ze mám chuť na sex(je těhotná a bohužel ji všechno bolí a já si kolikrát myslel ze to je schválně ze už se mnou nechce nic mít) vím ze mám s lhaním problém lžu i v obyčejných věcech abych byl v očích ostatních nejlepší. Kolikrát lzu i sám sobě ze lež je lepší než pravda a tím se utesuji ze to tak bude lepší. Prosím o radu a pomoc. Nás vztah se rozpadá moji vinou a já bych chtěl pomoct a nás společný život dat dohromady. Děkuji Jirka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lež má krátké nohy, to vysvětluje vše. S takovým člověkem bych nechtěl mít nic společného, natož se třeba setkat. Nepomyslel bych si, že něco takového vůbec existuje.

klera*
hodnocení

1x

Dát v tomhle radu je těžký...musíte prostě udělat ten správnej krok a říct jí pravdu. Já si dokážu představit ten pocit, co teď asi máte. V tom, že se tu teď ptáte a jste upřímnej k nám, je taková menší úleva, oddálení toho, že budete muset začít být zodpovědnej. Máte teď pocit, že to konečně řešíte, že jste udělal správnej krok a cítíte se díky tomu líp. Zase si jenom sám sobě něco nalháváte. Vykašlete se na to. Prostě udělejte to, co je správný. Co je správný víte, nebo ne? Takže je to úplně jednoduchý - udělejte to.

hodnocení

1x

Dobrý den. Vaše lhaní je vlastně nemoc. Měl byste vyhledat odborníka - psychologa. Pomocí terapií se tohoto zkusit zbavit. Postavte se k svému problému čelem a začněte ho řešit. Jinak Vám to bude komplikovat celý život a lidem kolem Vás také. Nechtějte být v očích druhých nejlepší. Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Každý máme nějaké chyby, ale lež má krátké nohy..Nekomplikujte si tím život, čestnější je neschovávat se za lež. Jednou budete svým dětem říkat, že lhát se nemá...Tak začněte v první řadě u sebe!

fugass*
hodnocení

0x
Jo chlapče, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu... Milosrdná lež, dejme tomu že nechcete někomu ublížit, ale čeho je moc. Možná by stálo za to říkat pravdu vždy a všem a ne se utěšovat tím jak jsem to nebo to, tomu a tomu zase něco pěkně nalhal a prošlo to. Ze začátku to asi nebude příjemné a dostanete od života pár facek. Ale takhle se nedá žít a do budoucna vůbec a ještě s rodinou...

hodnocení

0x

Prober se, jdi okamžitě do sebe a přítelkyni konečně řekni pravdu a kajícně se jí omluv. Pokud to přijme a zůstane s tebou (čemuž moc nevěřím), tak už jí nikdy nezkoušej lhát! A nelži ani sobě ani ostatním!

figurek*
hodnocení

0x

jedna z nefajnových lidských vlastností je, že lidi lžou i když nemusí. Raději se na nic nevymlouvej a když už nedokážeš mluvit pravdu ani ve chvíli kdy je úplně jasná, uč se aspoň mlčet.

hodnocení

0x
Jsem s manželkou 25 šťastných let a kdybych se nenaučil neříkat v některých situacích, co si myslím, tak už spolu dávno nejsme. Neříkal bych tomu ale lhaní je to jakési přizpůsobení se, aby mohla fungovat vzájemná symbióza. I ona už nepochybně za tu dobu pochopila, co říkat nemá. A nejsou to přímé lži, jen zamlčení, nebo mírná modulace reality, tak aby nikdy nebylo možné potom stát v situaci, že na vás lež praskla a vy ji ani nemůžete vysvětlit ohleduplností k tomu druhému. Přímo lhát v zásadních věcech a ze sobeckých důvodů nelze, to je prakticky nevratná ztráta důvěry. Stejně tak není vhodné svoje utajené myšlenky, pokud by jí mohly ublížit, ventilovat jinde. Informace, o které víc než jeden člověk, není tajemstvím. A pokud to k ní přijde od třetí osoby, je to pro ni mnohem horší.

hodnocení

0x

Je potřeba se naučit, říkat pravdu. A když už máte problém to říct, tak je potřeba to alespoň napsat tomu dotyčnému / té dotyčné.

dolga*
hodnocení

0x

Mám silný pocit, že lžeš i nám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]