Dobrý den. Opakovaně se přu s jedním dotyčným že bicí sólový nástroj není. On mi tvrdí že ano. Argumentuje tím že na buben může hrát melodii. A že xylofon je vlastně to samé a také se na něj hraje melodie. Také argumentuje tím, že někdy je slyšet v krátkých částech skladby jen bicí => je to sólový nástroj To že se na buben dá hrát i melodie mu neberu. Každá věc která vytvaří tón může hrát melodii. Ale PROSTĚ SE TO NEDĚLÁ ŽE BY BICÍ SLOUŽILI K TOMU ABY SE NA NĚ ČLOVĚK UČIL HRÁT MELODII! ČLOVĚK TAKÉ MŮŽE CHODIT JEN PO RUKOU ALE NĚDĚLÁ TO ! Protoze k tomu není primárně stvořen. Lze ale není to zvykem potkat člověka v obchodě chodit po rukách TO JE JAKO KDYBY BUBEN HRÁL V KAPELE MELODII A KYTARA HO DOPROVÁZELA. Ale bicí prostě není podle mě sólový nástroj jako třeba klavír nebo akordeon. Nebo klasická kytara BICÍ BUDOU VŽDY DOPROVÁZET MELODII To samé baskytara bude vždy jen doprovázet Už FAKT VIDÍM JAK NĚKDO BUDE CHTÍT HRÁT NA BICÍ MELODII A KYTARA HO BUDE DOPROVÁZET. Podle mě musí existovat nějaká taxonomie kde je toto jednoznačně vymezeno zda-li nástoj slouží k doprovodu.
Primárně není bicí určeno jako sólový nástroj. V instrumentální skladbě či písničce může hrát bicí sólo, takže každý nástroj lze relativně označit jako "sólový".
sólovat se dá na bicí i na baskytaru. Ale je fakt, že tyhle nástroje jsou založením určené pro doprovod, který drží rytmus a skladbu žene dopředu.
Mistři bubnů by ti ale řekli, že na bicí se netluče, na bicí se hraje. Je to tak. Všimni si jedné na dálku rozpoznatelné věci, kapela se špatným nebo opilým bubeníkem má vždycky špatný zvuk. Je to právě bubeník, kdo kapelu řídí. Zpěvák může být na vystoupení přiožralý, bubeník ne.
Já si taky myslím, že bicí sólovým nástrojem nejsou. Běžně se nevyskytují skladby určené jen pro bicí, případně s nějakým harmonickým doprovodem. Bicí souprava je předurčena ke zdůraznění rytmu ve větším hudebním tělese. Samozřejmě si lze na ně lze střihnout sólo, ale je to spíš jen taková show u rockových a jazzových kapel.
Dobrý den. Neexistuje sólový či doprovodný nástroj - to je chybná interpretace. Existuje pouze způsob hry - můžete hrát sólo i doprovod - na jakýkoliv nástroj. Na bicí nástroje pochopitelně sólo hrát také můžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.