Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termín vyzvednutí složenky nyní

Od: delina® odpovědí: 7 změna:

Lze nějak prodloužit vyzvednutí peněz ze složenky, kde je datum, do kdy lze vyzvednout? Matka 88 let má složenkou příspěvek na péči, platí do konce měsíce. Jak to vyřešit, aby nemusela na poštu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím si, že jinak, než na základě zmocnění to není možné.

Tady je odkaz na článek o tom

ceskaposta.cz/...

Otázka je, zda může zmocnění vyřídit i poštovní doručovatelka. To nevím. Pokud ano, tak by možná bylo dobré jí požádat a něco jí za to případně dát (rozhodně víc jak kafe).

hodnocení

0x

My jsme museli složitě babičku donést na poštu, tam podepsala plnou moc a pak už jsme jí to mohli vyzvedávat. Již je to deset roků, možná to je nyní jinak.

afoj
hodnocení

0x

Nechte si pro příště přepsat na příslušném úřadě adresu doručení na sebe, jako pečující osobu o matku. Nikdy nevíte, jestli matka na tom nebude hůř a na poštu se vůbec nedostane. Taky peníze nosí doručovatelé (v normální době a jak kde).

hodnocení

No, to nyní nevyřeším, po úřadu práce běhat nebudu. To možná časem.

afoj

Píši pro příště. Nyní požádat na poště, aby matce příspěvek doručili. V tv to je samá ochota v republice, tak to snad pochopí i pošta.

lidus*
hodnocení

0x

Snadné, volejte poštu a nechte doručit peníze domů, donese je běžná doručovatelka. Běžně to jde ale jestli to půjde dnes se všemi opatřeními to nevím. Doručovatelce musíte složenku předat.

pb®
hodnocení

0x
Já jsem si před rokem, kdy byla manželova babička v nemocnici, nechala příspěvek poslat na můj účet. Jinak ho taky nosil pošťák. Stačil jeden mail. Příspěvek jsem vyřizovala a na úřad chodila a také oznamovala hospitalizaci a nebyl s tím problém. Už se vědělo, že to je konečná, pořád střídala nemocnice, pár dní LDN, pak zhoršení stavu tak zas nemocnice, 14 dní doma, 2 dny nemocnice, 2 dny hospic a smrt. Jen podotknu, že právě proto, co teď zažíváte, je vhodné, když má člověk účet. Protože tam peníze přijdou vždy. A vybrat z účtu je může příbuzný. Ale když nefunguje doručovatel, nebo když je člověk v nemocnici, je těžké peníze dostat. Pošta doručuje na změněné místo až od dalšího měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]