Prosim, jak se zachovat? Je mi par dni blbe. Unava, zvysena teplota, trochu zapaleny krk. Nekaslu, ale boli me zada. Nedokazu poznat jestli me boli zada nebo na plicich, nevim jak to rozlisit. V Italii jsem nebyla, ani nikdo z okoli. Pracuji z domu, moc se s lidmi nestykam, spis jen v obchodech. Rousku par dni nosim. Volala jsem Dr.,odkazal me na hygienu. Ti mi po sdeleni, ze jsem v It nebyla rekli, ze mam dodrzovat karantenu, na test nemam narok. Volala jsem znovu Dr. a k tomu chodit nemam, protoze pokud bych COVID mela, ohrozila bych jeho a ostatni pacienty. No a me ted zajima - co kdyz mam neco jineho, nez COVID? Obycejnou anginu nebo zapal plic a potrebuji napsat ATB? Kdo me ma vysetrit a predepsat lecbu? Prece neprechodim treba anginu?
Počkejte den, dva, tři. Obyčejné nachlazení pomine, angína se rozvine. Při ní bývají teploty vyšší, ne jen zvýšená teplota a v krku bolí fest, ne jen trochu. A krk není jen červený, ale fakt hnusný. Čepy, bílé povlaky, afty, nebo červené tečky, to při spálové angíně. Taky se můžete vydat (nebo někoho poslat) do lékárny pro CRP test a doma se otestovat. Pokud vyjde pozitivně, je naprosto jasné, že máte angínu a potřebujete antibiotika. Pak bych znovu volala doktorce, že mám pozitvní domácí CRP test. Virová infekce se na CRP neprojeví.
nemocna
Dekuji za radu. To jsem vubec nevedela. Poprosim mamku at mi ten test sezene
Proč jste to nekonzultovala s Mudr.? Zda atb, nebo ne? Můžete mít jen chřipku, tak vitamíny, čaj atd., domácí léčba.
nemocna
Lekar mi jen rekl at tam nechodim, kdyz jsem v karantene. Nejak jsem v tu chvili nestihla zareagovat. A ted tu nad tim premyslim. Dr. me nediagnostikuje, pokud me neuvidi a videt me nemuze, protoze jsem v karantene. Rychle by to prokazal test a ten mi neudelaji. Paralen byl ve 3 lekarnach vykoupen. Tak lezim a piju caj. Ale pokud nejsem "jen nastydla" tak nechapu kde se dovolat pomoci. Za 14 dni bude treba na tu anginu pozde. Vetsinou anginu kazde jaro pri vykyvech pocasi mivam, proto o ni mluvim.
Normálně v takových případech odkazuji výhradně na doktora a ne poradnu, ale teď je evidentně jiná situace. Covid-19 asi nemáte, patrně lehké nachlazení. Nekašlete ani vás nebolí na hrudi, takže klid a domácí léčba a žádnou paniku. Za pár dní uvidíte.
nemocna
Dekuji, pockam. Ja chapu, ze je situace vazna, jen me ted zaskocilo, jaky to muze mit dopad na ostatni "normalne" nemocne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.