Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sterilizovat roušky na ubytovnách?

Od: bauerlukin® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, jak vyřešit na ubytovnách problém se sterilizací roušek? A po jaké době ji vyměnňujete?(tu látkovou roušku). Protože to tam bude strašná fronta u praček... A tedy by to nebylo hygienické.. Máme jednu nebo dvě pračky pro celou ubytovnu..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

V hrnci s vodou cca 10 minut na 100 stupňů.

doplněno 19.03.20 17:26:

Měnit denně.

klera*
hodnocení

2x
Já bych ji vyvarila v kuchynce, nechala oschnout a vlhkou prezehlila.

Doma si takto roušku vyvařím ve vyčleněném hrnci, ale na ubytovně se společným nádobím to může být problém.

Ano, vyčleňte hrnec na vyvařování ústenek do kuchyňky a vyvařit a pořádně vyžehlit.Určitě jednou denně Nic víc to nepotřebuje.

liska5
hodnocení

1x

Svoji roušku bych nedala z ruky, vyprala v ruce a dobře přežehlila, což je podstatné. Nějaké hromadné praní ve společné pračce je problematické. Mnohé pračky, ač jsou na 90 stupňů, tak zdaleka na tolik neperou. Tu teplotu někdy dosáhnou na kratičkou dobu. Pak by se stejně musely dobře přežehlit.

lipanek
hodnocení

0x

A mít alespoň 4 roušky.

2 na den, měnit a večer převařit.

dolga*
hodnocení

0x

Já nevím, jestli dobře, ale dělám to jinak.

Zakoupila jsem na radu souseda láhev vodky. Dala jsem do lahvičky

rozprašovače a postříkám masku a nechám vyvětrat. Soused říkal,

že je lepší silná slivovice, ale tu nemám.

Pak mám flašku rumu, ale starou asi 9 let, já jsem abstinent a žádný

alkoholik sem nepřišel, takže jsem na ni zapomněla. A to nevím, jestli

to můžu na tu roušku dát, asi ne, asi to vyleju do umyvadla.

Lze to použít na ruce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]