Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Muj soused vyprávěl jaké má podmínky v práci, no prostě je ponižovaný od kolegy a šikanovaný. Je to soukroma firma takže žádný odbory. Já mu poradil ať odejde pracovat jinam a má klid. Přesto lze se nějak právně bránit? . Sám jsem před lety něco podobného zažil. Zdá se, že tento nešvar se šíří českem jako mor, možná se pletu. Napište své zkušenosti Děkuji.
Víte, jakákoliv zprostředkovaná informace je tak trochu zavádějící, subjektivní. Neví se, oč přesně jde. Znám případy, kdy si stěžoval pracovník na jiného pracovníka pro šikanu a ve finále se ukázalo, že ten šikanující pracovník chtěl jenom, aby ten druhý dělal svoji práci pořádně. Jestli je to ale jinak, tak je několik rad - legálních dle práva a nelegálních dle citu. Já zastávám v životě jedno přísloví : Na hrubý pytel hrubá záplata a podle toho se také řídím. Co se týče legálních cest - pohovor s tím šikanujícím, stížnost na něho u vedoucího pracovníka, odborů , úřadu práce, policie ... ble ble ble, to já bych asi nezvolil. Naznačil bych mu spíše, aby nedráždil hada bosou nohou a kdyby to neučinkovalo, tak mu provedl nějakou kulišárnu. A pod slovem kulišárna, ač zní tak trochu legračně se může skrývat pěkné svinstvo.
Zažil jsem to na vlastní kůži, velmi nerad na to vzpomínám, odešel jsem ze zaměstnání a dlouho to ve mně leželo.
Chodila jsem na brigádu, a tam se na mě přilepila taková hmmmmmm, nemohla jsem se jí zbavit, všichni mě varovali, že si na mě zasedne. Byl to děs, co ona dokázala, i když jsem ji řekla své do očí, nebylo to nic platné. Pak jsem musela na regrese a pomohlo, to už na mě neútočila, ale přestala jsem tam po čase chodit, a mám klid.Ona dovedla lidi úplně odrovnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.