Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana v zaměstnání - jak se bránit

Od: ludwa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Muj soused vyprávěl jaké má podmínky v práci, no prostě je ponižovaný od kolegy a šikanovaný. Je to soukroma firma takže žádný odbory. Já mu poradil ať odejde pracovat jinam a má klid. Přesto lze se nějak právně bránit? . Sám jsem před lety něco podobného zažil. Zdá se, že tento nešvar se šíří českem jako mor, možná se pletu. Napište své zkušenosti Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

2x

Víte, jakákoliv zprostředkovaná informace je tak trochu zavádějící, subjektivní. Neví se, oč přesně jde. Znám případy, kdy si stěžoval pracovník na jiného pracovníka pro šikanu a ve finále se ukázalo, že ten šikanující pracovník chtěl jenom, aby ten druhý dělal svoji práci pořádně. Jestli je to ale jinak, tak je několik rad - legálních dle práva a nelegálních dle citu. Já zastávám v životě jedno přísloví : Na hrubý pytel hrubá záplata a podle toho se také řídím. Co se týče legálních cest - pohovor s tím šikanujícím, stížnost na něho u vedoucího pracovníka, odborů , úřadu práce, policie ... ble ble ble, to já bych asi nezvolil. Naznačil bych mu spíše, aby nedráždil hada bosou nohou a kdyby to neučinkovalo, tak mu provedl nějakou kulišárnu. A pod slovem kulišárna, ač zní tak trochu legračně se může skrývat pěkné svinstvo*cert*.

malvinka*
hodnocení

0x

Existovala jakási poradna v Praze Gorazdově ulici, ale bližší informaci neznám. Třeba ji někdo doplní.

mil®
hodnocení

0x

Zažil jsem to na vlastní kůži, velmi nerad na to vzpomínám, odešel jsem ze zaměstnání a dlouho to ve mně leželo.

kytka*

Chodila jsem na brigádu, a tam se na mě přilepila taková hmmmmmm, nemohla jsem se jí zbavit, všichni mě varovali, že si na mě zasedne. Byl to děs, co ona dokázala, i když jsem ji řekla své do očí, nebylo to nic platné. Pak jsem musela na regrese a pomohlo, to už na mě neútočila, ale přestala jsem tam po čase chodit, a mám klid.Ona dovedla lidi úplně odrovnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]