Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co používáte jako dezinfekci na ruce. Mě došla a v lékárně už taky. Díky
Psala jsem to všude možně, napíšu to i sem. Lidé blázní, že není dezinfekce na ruce, ale já jí pořád vidím hektolitry v supermarketech. A stojí kolem 100Kč za 0,5l. Komerční dezinfekce na ruce je alkohol. Propanol, ethanol nebo směs propanolu s ethanolem. A ethanolu jsou pořád plné supermarkety. Vodka, slivovice či asi 82% absint. To všechno můžete na dezinfekci rukou použít. Tedy v případě, že nemáte k dispozici teplou vodu a mýdlo. My doma tvrdý nepijem, tedy i domácí pálenou slivovici naprosto barbarsky používám na vypláchnutí sklenic a víček při zavařování. A od té doby co to dělám, mi nezplesnivěl jediný kompot nebo marmeláda. Lepší použití pro to nemám, do cukroví leju rum.
Namíchat si vlastní jednoduchou desinfekci není problém,pokud jsou v lékárně dostupné tyto suroviny:
Peroxid vodíku(3%)bývá i 30%,ten se musí naředit 1:10.Do 3 dílů se přidá 1 díl glycerinu a 1 díl jakéhokoliv čistého alkoholu.Místo glycerinu lze použít i propylenglykol.Nalít do stříkací jahvičky a je připraven.
V určitém případě lze použít k desinfekci rukou i Listerin.
JABRAKA
Možná budete překvapení, ale posloužit vám může i domácí slivovice. A to nejenom vnitřně, jak se aktuálně hojně tvrdí. I 40-50 % obsah alkoholu v destilátu si dokáže poradit s glykoproteiny, které tvoří obal koronaviru SARS-CoV-2, jež je zodpovědný za onemocnění známé pod názvem COVID-19.
A aby byl ještě účinnější, smíchejte ho s již zmíněným peroxidem vodíku. A to pěkně půl napůl tedy v poměru 1:1. Dobře promíchejte a můžete okamžitě používat. Buďte však s dávkováním opatrní, tato dezinfekce je velmi tekutá a může se stát, že jí většina skončí v odpadu a nikoli na vašich rukou.
Tak já nevím, ale když si dáte čas a sednete si k internetu a projedete e shopy s kadeřnickými, hotelovými a gastro potřebami, nebo zubařské vybavení ordinací, dá se tam najít desinfekce na ruce na alkoholové bázi. Já si koupila Skinsept F bez problému- desinfekce na kůži a operační pole, pak Lavosept gel, na ruce , i malé gelíky do kabelky. Je holt to dražší, než dřív, ale co naděláš. A na držení set yče v tramvaji stačí jednorázová rukavice, kterou pak na zastávce vyhodím., nebo igelitový sáček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.