Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, docela si zakládám na zdravém životním stylu a o to více mě děsí to, co se mi stalo dnes ráno.
Mám sportovní plastovou láhev, ze které piju. Vím, že je to primárně na vodu, ale občas si do ni napustím i trochu sirupu. Dnes ráno jsem si do ni dal vodu a pil jsem, ale po chvíli jsem zjisitl, že tam jsou dole nějaké tečky na dně. Sledoval jsem to podrobněji a že by tam byly nějaké vyloženě chlupy, to se říct nedá, ale myslím, že to je plísen, co jiného. Docela mě to děsí, jelikož láhev používám na pití a mohl jsem takto pít třeba už týden. Samozřejmě nepiju pouze z této lahve a občas piju i ze sklenic atd. tím chci říct, že ne všechna voda prošla touto lahvi, ale i tak mě to děsí. Nějaké řešení?
Už jsem si dříve všimla, že v obchodě, kde prodávají zdravé láhve, tak k tomu prodávají kartáčky, náhradní těsnění, nebo víčka, podle druhu.
Takže zdravá láhev není bezúdržbová, ale musíte ji jednou za čas protáhnout houbičkou, nebo kartáčkem.
Nejvíce plísní je v sosáčku - zátce, takže ten je potřeba občas zcela vyndat a rozebrat. Zase podle typu, nynější nové láhve nemají ten čudlík vysunovací.
Jinak ano, tmavé a růžové tečky jsou plíseň, věřte, že si s tím kyseliny v žaludku poradí bez následků.
.
Dobrý den, černé tečky byla plíseň (znám to z PETky). To růžové byl asi nějaký "nános" z toho sirupu. Láhev ještě vypláchněte (s protřepáním) teplou vodou a jestli ji zrovna nepoužíváte, tak ji nechte prázdnou a otevřenou (bez víčka), aby byla stále uvnitř suchá, resp. vyschne. Pokud to bylo jednorázově, tak se Vám nic nestalo - ale, starejte se o tu láhev lépe. Zdravím!
Dobrý den. To je stará a zcela známá věc že se v těchto "sportovních" opakovaně použitelných lahvích tvoří plíseň. Proto bych si ji v životě nekoupil. Musel byste ji čistit nejlépe mechanicky + silným louhem (tak jako například pivní lahve na lince v pivovaru) aby Vaše počínání k něčemu bylo. Preferuji, když už, jednorázové lahve. Pamatuji si na spolužáka který měl delší dobu podobnou láhev a už na první pohled bylo zvenku vidět jak je na některých místech "prorostlá" nánosy plísně - co je zajímavější - vůbec to neřešil
Jo, plastové láhve jsou po určité době na odpis všechny. My doma používáme - podle toho, jak velká trasa je naplánována - litrovou láhev od octa - momentálně má tento ocet na prodej Penny nebo od nějakého pití - fanta apod. půllitrovky. Po několika výletech letí do tříděného odpadu. Z těch dnešních vystajlovaných předražených lahví mi slušně řečeno není dobře. Všechno je to plast a to nejde umýt jako sklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.