Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občas horečka, bolest hlavy - karanténa?

Od: julie* odpovědí: 10 změna:

Ahoj. Nevím, jak to mám vyřešit. V práci (malé firmě o cca 15 lidech, kde už i tak bojujeme o přežití i za normální situace, výroba textilu, nízké platy, rozběhlé zakázky) celkem všichni podléhají velké skepsi a obavám z virusu. Nechci to zlehčovat, ale rovnež se z toho úplně nehodlám zbláznit. V úterý jsem byla v práci a začla me děsně třeštit hlava, měla jsem i pocit horečky a bylo mi celkem nepříjemně. Oznámila jsem to a okamžitě odešla zadním vchodem domů. Nevím, jak teď postupovat. Horečku mívám teď občas kolem 37, ale ta palice mě třeští pořád, ale taky to není nijak hodně jako silná migréna to určitě není. Když se třeba v pondělí vrátím do práce, ukoušou mě, protože se bojí, vím to, nadávali tak na jednu kolgyni... Když zůstanu doma, příjde mi to zase neopodstatněné, i když bůhvíjak fit se necítím. Ale já jsem tvrďák, nikdy jsem nemarodila (třeba 7 let vůbec). Vůbec nevím, zda zavolat doktorce a zůstat třeba dva týdny doma nebo ne. Já se tu asi zblázním, ale mohu být přenašeč bez příznaků... Jsem z toho celá zpitomnělá. Nechci nikoho okrozit, ale ani to nechci dramatizovat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

3x

V dnešní situaci je všechno úplně jinak.

Necítíte se dobře, nepřemáhejte se. I kdyby na Váš šlo jenom obyčejné nachlazení, neoslabujte se a ani nepřenášejte nějakou chřipku, rýmu na ostatní.

Firma neprosperuje+jsem tvrďák+kolegyně mají řeči = hřbitovy jsou plné nepostradatelných lidí.

To vaše přemáhání se a nemarodění 7 let se Vám ,,vrátí,, třeba až v důchodu.

Zůstat doma mě připadá to nejrozumnější.

Lékařka se Vás stejně nejdříve /po telefonu/ zeptá, jestli jste byla v ohroženené oblasti v zahraničí, nebo se s takovou osobou stýkala, či máte jiné podezření. Jinak doporučí doma klid.

Virus je stejně nejvíce infekční ještě dříve, než máte nějaké příznaky.

hodnocení

0x
Řádí i virózy, nejen Covid-19. Kašel máte?
julie*
hodnocení

Lehce mě šimrá u průdušek, já si myslím, že nemám Covid. Jinak mi není nic, jen se mi lehce motá hlava. Za normálních okolností bych to vůbec neřešila. Dala si prášek na hlavu a šla makat.

111®
hodnocení

0x

telefonátem s doktorem nic nepokazíte..

No, nepokazí. Záleží na tom, jak se bude doktorka na "horečku" 37°C (překlep?) dívat, že? Vzhledem k přetíženosti zdrav. systému a k tomu, že i pacoše s horšími příznaky jaksi ignorují nebo nestíhají.

Téměř s jistotou se tazatelce dostane rady, ať si vezme volno a pije čaj s citronem.

julie*
hodnocení

Máte recht, já to vidím stejně. Příjde mi to lehunko legrační. Šla bych do práce, ale opakuji, jsou tam jak myglí. Furt melou o tomu viru a kolegyně schytala, že došla s kašlem do práce.

Mít 37 stupňů, není ale žádná horečka. ;)

julie*
hodnocení

Pardon, to jsem napsala spíš nechtě. Obvykle mívám 35,6, tak mám pak někdy pocit, že hořím, ale ano, horečka to není :D.

liska5

O horečce se mluví, když je nad 38°C, ta hodnota nižší, počínaje 37°C, znamená zvýšenou teplotu.

janakv
hodnocení

0x

Horkost v těle můžete mít nebo pociťovat i z nervů. Ale měla by jste být doma, člověk nikdy neví - v dnešní době. Já bych té doktorce asi zavolala - pro radu a pro klid. Možná vám nařídí být týden doma, takže i kolegyně budou klidnější. Každý se bojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]