Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co hygiena a vousy?

Od: lada1® odpovědí: 35 změna:

Souhlasíte,že by se chlapi měli oholit?(ještě decentní knírek ano,ale plnovous...)Ve vousech prý ulpívájí prah,bacily atd.Je určitě hygieničtější mít čistou a holou tvář!Vzkaz pro naše hygienyky-vousy dolů!

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ha, holobrádci by chtěli zneužít situace, aby už nevypadali vedle nás chlapů jako malé děti. :)

hodnocení

4x

Souhlasím. A všichni (muži i ženy) oholit hlavy. Vlasy jsou to samé co vousy*smich*

hodnocení

I to je řešení,až se prokáže,že ve vlasech a vousech bacily"bydlí"...Tak vlasy asi né,mě de o to že vousy zachytávají prah a máme je blízko úst.

"...že vousy zachytávají prah a máme je blízko úst."

No právě, zachytávají prach, který bychom jinak vdechli. Takže takový přirozený filtr. *frajer*

Mám krátký plnovous nějakých 45 let a oholit si ho rozhodně nehodlám. Umíte si představit, kolik už jsem za tu dobu ušetřil za žiletky? Jednou za 14 dní zastřihnu na 6 mm a jsem v pohodě.

ceron
hodnocení

4x
Podle mě by měl každý chlap nosit vousy, zkrátka je to přirozenost muže. Stejně jako většina žen má dlouhé vlasy, chlapi by měli mít řádnej vous kolem huby, jinak by to příroda takto nezařizovala.

hodnocení

2x

Nesouhlasím. A nic jako "decentní knírek" neznám *smich*

18.03.20 15:57
hodnocení

*zed*

Ale copak, Láďo, nás bys chtěl holit a sám si jezdíš na návštěvy?

berger*
hodnocení

2x

Tak to by nešlo,úplně do hladka nee. Za mlada bych vypadal jako reklama na sunar,teď jako Darth Vader,když sundal přilbu. Lidé by se mě báli... A přítelkyně preferuje třídenní strniště,jak u vousů,tak u vlasů /jejich zbytku/.

hodnocení

Nemám nic proti třídennímu strništi,ale fousa až na pupek...:)

rorschach*
hodnocení

2x

některým už totálně hráblo.

Jsi ta Lada nebo ten Láďa? Nezapomeň kromě hlavy oholit i nohya ruce a ohanbí kolem frantíka nebo kačenky a nezapomenout na podpaží, zadek a hmmm nebude lepší se rovnou nechat stáhnout jak když se zábíjí kuřata aby šlo peří dolů líp?

hodnocení

Já chtěl vědět tvůj názor a né že nám hrabe,to víme všichni viz někteří přispěvatelé.

hodnocení

0x

Nesouhlasíme a po smrti vám rostou ještě dva dny vousy stejně!;)

doplněno 18.03.20 16:01:

Rostou. Prokázaná neblbost.

Nerostou. Neprokázaná blbost.

@dvd99: Přečti si něco málo odborné literatury, abys do smrti nežil v bludu. Nehty, vousy a vlasy po smrti dále nerostou (ani 5 minut!).

Každý se nějak živíme, až budeš dělat myče mrtvol, tak budeš mluvit jinak.;) Na vlasech a nehtech to není rozeznatelné. Ale na tváři ano.;) Ona teorie a praxe bývá jiná.

Cituji: Zatímco naše nehty a vlasy nepokračují v růstu, když naposledy vydechneme, naše pokožka se "scvrkává", když se začne dehydratovat. Jak se pokožka smršťuje, nehty a vlasy se zdají být delší.Zdroj: eurozpravy.cz/... už ti tohle bude stačit.

Ano, obnažují se vousy před jejich kořínky, které se musí oholit, protože chlap vypadá, jako by byl neoholený.

72mona3*
hodnocení

0x

Ještě že mám jen decentní knírek. M

18.03.20 15:58
hodnocení

*palec2*

hodnocení

0x

Jsem taky pro holení. Protože jistě všichni víte, že za krále Holce byla za groš celá ovce. Tedy za bezvousého krále bylo velice lacino. A protože dějiny se opakují, když budou všichni vyholeni, třeba opravdu zase bude ta ovce za groš. A já skopové moc ráda. :-P Jaga.

A proč se mu říkalo…"ktál Holec"? Protož ve své době byl výjimkou.

Král Holec se mu říkalo proto, že zemřel v 17 letech. Nezačaly mu pořádně růst vousy, které se tehdy celkem běžně nosily.

Jedná se o Ladislava Pohrobka, syna Albrechta II. Habsburského. Narodil se 4 měsíce po otcově smrti, proto přídomek Pohrobek.

houbes*
hodnocení

0x
Opět má zkušenost. Můj známí se vsadil, ze si nebude holit bradku. Měl to jak kozel no prostě hrozný. Potom když sázku vyhrál tak se vyfotil jak bradku holí strojkem a nakonec žiletkou. Vyfotil si oholenou bradu tam mu ten barbus tu hubu smil od půl ročního prachu a potu ale nechtějte vidět okraj horké vody v umyvadle. No prostě Hnus !

@houbes: ony se dají vousy normálně umývat, každý den, potom tam žádný bordel není. Že je někdo prase je věc jiná :)

To bohužel nesvědčí o tom, co se ve vousech chytá, ale o tom, že známý je prase a údržbu vousů totálně zanedbával.

18.03.20 17:14

@satam - *palec2*

18.03.20 17:57
*smich* *smich* *smich*
houbes*
Já jen říkám co je možné tam za půl roku mít. Tak mně hned ukamenujte ;)

hodnocení

0x
Jistý drobný problém vidím v tom že np přes fousy hůře přiléhají kroužky

Což je sice pravda, nicméně je to zcela fuk, protože roušky a to nejen DIY jsou určeny hlavně k tomu, aby člověk neprskal aerosol na ostatní. To většina lidí dokáže ústy či nosem - a ty zakryje rouška nezávisle na fousy/nefousy. Jenže - jak vidno, některým už z té koronavirové informační smršti začíná hrabat *smich*

Však jsem psal výslovně drobný problém. Azmínil jsemtojen takpro úplnost.Ostatně taky nosím plnovous, od osmašenesátéhoroku. A krátce jsem si ho oholil, ale hned jsem se k němu yase vrátil.

hodnocení

0x

Nesouhlasím.

Důvod, dlouho jsem nečetl takovou hloupost. Přesněji četl, na jiné poradně, ale tam je to na denním pořádku, hloupé dotazy.

Nosím vousy desítky let.

fugass*
hodnocení

0x
Pokud není chlap čuně a nevisí mu na nich nudle z polévky nebo dokonce nudle z nosu, pokud mu nesmrdí od kouře tak chlap s vousy je chlap. Otázka jiná je, co to je za trend dnešní doby, že jsou nám všude přesouváni muži s vousy (hipster apod.),kteří jsou rádoby tvrďáci a drsní chlapi, přitom se jim o vous starají v barber shopu a sami jsou to narcisové. Teď jsem byl v jedné kovárně pro kus železa. Zabouchal jsem na vrata, ozvalo se jen dál, pozdravim a chlap tam sundal kuklu když se otočil od výhně a byl jak vystřiženej z pána prstenů. Vousy jak Gimli, ošlehaná tvář, ramena no kovář a chlap jak hora. K němu ty vousy prostě sedly. Ale ty barbíny co vidím všude a ještě si myslí že motorka z nich dělá chlapa. Přitom si neutahnou šroubek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]