Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí šála do autobusu kvůli novýmu zákonu?

Od: poplachapanika odpovědí: 17 změna:

Prišel jsem z práce a v noci chci odjet autobusem domů. soused mi tu plaší že bez ROUŠKY pokuta. Tak jak prosím? Stačí jen šála pořadně kolem ust a nosu? Jsou někdy případy kdy člověk musí namísto šály nosit vážně ten respirátor nebo roušku? Kde mam jako tu roušku sehnat, nejsou vykoupený už? *hej*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Ano, prostě cokoli je lepší než vůbec nic! Když není rouška, stačí šála či šátek. Pokud je to tenký materiál vložil bych do něj papírový kapesník navíc.

houbes*
hodnocení

8x
Tak přeci, alespoň něco nežli nic. Jde o to když tam budou mít všichni roušky, tak i ta šála bude zatím dobrá prevence. Roušky nejsou lidé si je dělají sami a kolikrát jsou z látky jako je ta vaše šála.

ben®
hodnocení

7x

Dobrý den, nejde o zákon a nikdo Vás pokutovat nebude - jenom (když nebudete mít zakrytý obličej viz rady výše) je velice pravděpodobné, že Vás řidič do autobusu vůbec nepustí. Zdravím!

doplněno 18.03.20 18:51:

ra252 - čtěte příspěvky pozorněji.

Proč by nepustil? Je to snad méně účinné, než ty plandající absolutně tetěsnící doma šité náhražky?

Ra252, mně nic neplandá. ;) Ale já jsem si je ušila sama.

kepler*
hodnocení

6x

Ano, stačí. I vláda se vyjádřila v tomto smyslu. Jde jen o to, abys neohrozili okolní osoby při nějakém tom zakašlání nebo kýchnutí. Kapénky se zachytí i v té šále, akorát není tak praktická a možná i účinná.

prestik*
18.03.20 14:27
hodnocení

3x

Ano.

hodnocení

3x
Jinak jsem na netu našel tohle: irozhlas.cz/... to někomu pomůže

hodnocení

2x

Včera to byla otázka k zasmání, ale dnes už ne. Kdo je bez roušky, vypadá jako pošahaný ignorant.

hodnocení

0x

Já používám nákrčník který si přetáhnu přes nos a ústa a je to.

Roušku nemá, ale holit chlapy by chtěl. Pokrytec*smich*

@satam a pokud se nemýlím, tak ještě jezdí na návštěvy :)

Začíná mi být úplně jedno, co sem lidé píší a doufám, že se jedná o velmi malé procento lidí, kteří se chovají nezodpovědně. Protože jsem poslouchala celé odpoledne radio a tam se vyjadřovali lidé, kteří se chovají jinak, názory mají jiné a tak jsem došla k názoru, že nemá smysl, abych si dělala starosti kvůli několika exotům, kteří se tady prezentují jako například Lada1, který plánuje navštívit dceru vlastním autem a místo roušky si vyhrne rolák. Nakonec je to jeho život, ať si s ním dělá co chce.

id

Lada 1 si nevyhrne rolák, ale nákrčník. Ten se dá poskládat i do tří vrstev, záleží na velikosti. Velmi praktická věc chránící vás před mrazem i větrem.

poplachapanika
hodnocení

0x
ten novy zakon o rouskach nebo pokryvkach, to musim nosit venku celej den nebo od 18.h? Nejak mi nedoslo jestli to znamena ze zakon plati od 18. hodiny daneho dne nebo kazdy den od 18

Platí to stále. Mělo to začít platit dnes od 18. hodiny, ale co vím tak to platí až od půlnoci. V každém případě to platí celé dny i noci :)

id

Ale spát s rouškou doma nemusíte*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]