Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi zima

Od: dan* odpovědí: 15 změna:
Ahoj lidi.
Můj problém je, že jsem neustále zmrzlý a to mi brání normálně fungovat.
Každé ráno se probudím a je mi zima.
Bez ohledu na to, co dělám nebo kolik vrstev oblečení mám, pořád mám pocit, že mrznu.
Posledních několik měsíců jsem byl několikrát zabalený v posteli a nekontrolovatelně se třásl, téměř v slzách.
Rána jsou nejhorší. Sotva můžu vylézt z postele a od chvíle, kdy se probudím až do chvíle, kdy se vrátím do postele jsem neustále zmrzlý a kvůli tomu mám problém normálně fungovat.
Díky situaci s koronavirem teď nemám práci, ale když jsem ji měl, nemohl jsem fungovat. Teď musím najít brigádu, ale můj stav mi to komplikuje.
Když se probudím a vstanu z postele, cítím se tak zmrzlý, že se to někdy prostě nedá vydržet.
Včera jsem vylezl ze sprchy a a zhroutil jsem se na podlaze a třásl se jako blázen a byl jsem zmrzačený asi 5 minut. Moje svaly se jednoduše zaťaly a odmítly se uvolnit, ochromily mě a přiměly mě ležet ochrnutého na podlaze.
Jak to píšu, doslova jsem zabalený do 5 přikrývek a dvou vrstev oblečení. Moje postel je jediné místo, kde se cítím bezpečně a pohodlně, protože jsem v teple.
Když odejdu z postele, vratí se to a mám pocit, že už to prostě nedokážu vydržet. Má to velký vliv na můj život a cítím se strašně, že jsem to dokonce napsal, protože vím, jak divně to zní.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Chcete radu, ale neuvedete věk, tělesnou váhu, její nečekaný pokles, chronické nemoci /problém se štítnou žlázou, játry, oběhové potíže/, léky, životní styl, stravu, fyzickou zátěž, stres, teplotu v bytě...

Zavolejte svému obvodnímu lékaři, ať si pro Vás vymyslí nějaká vyšetření a terapie.

olinl

Souhlas s možností "oběhové potíže". Srdce dostatečně neokysličuje krev, člověk se cítí unavený, těžko se zahřívá, únava.. Jak tvrdí ostatní-už dávno jsi měl navštívit obvodního lékaře. V souvislosti s nynější " pandemickou situací " popros telefonicky obvoďáka o nějaké řešení (pokud nemáš doposud svého obvod. lékaře, na internetu určitě pro tvou oblast nějakého objevíš). Jednej co nejrychleji, může se ti zdravotní stav velmi zhoršit a upřímně se nedivím, že jsi v koupelně upadl..

figurek*
hodnocení

2x

kdyby tu zrovna neřádil koronavirus, tak bych vám připsal, že třesavka a silné pocity chladu jsou průvodním příznakem plicního moru.

lipanek
hodnocení

2x

Buďto jste nemocný, nebo si musíte zatopit.*zed*

Pokud topíte, tak normální člověk tyto stavy řeší a navštíví svého obvodního lékaře. Nevím, proč několik měsíců trpíte? Není nač čekat.

hodnocení

2x

Nedavno jsem četla něco kolem ledvin, jeden z příznaků horšího fungování ledvin je právě časté pocity chladu po těle.Ale samozřejně to nemusí být váš případ, jen jsem si na to nyní vzpomněla.

hodnocení

2x

Mě by zajímalo, jak jste starý, jakou máte výšku a váhu. Je možné, že jste podvyživený?

doplněno 19.03.20 06:55:

Ahááá, tak tady vidím problém. Jste kost a kůže a z čeho si má tělo vyrobit teplo?*alene* Uvažujte jako dospělý a začněte jíst, dodejte tělu energii. Nemá cenu abych vás poučovala, co a jak máte jíst. Je to konec konců vaše tělo, váš život a záleží pouze na vás jak ho prožijete, proživoříte, promarníte. Je to pouze vaše rozhodnutí, vaše zodpovědnost. S tím vám sebelepší poradna nepomůže. Další život/šanci už nedostanete. Musíte se o sebe a svě tělo starat sám, jako každý z nás. *palec2*Hodně štěstí a rozumu.

dan*
hodnocení

Je mi 18 a mám 190cm a 63kg

vilik*
hodnocení

1x
Doporučuji napsat mail nebo zavolat vašemu praktickému lékaři a vyžádat si další postup.
Vy jste měl ovšem návštěvu lékaře udělat dřív, teď v současné době není nejvhodnější chvíle na diagnostiku dlouhodobého nepříznivého zdravotního stavu.

hodnocení

1x

Nemocná štítná žláza

hodnocení

0x

Ahoj.
Tedy promiň, ale tento dotaz na poradnu vůbec nepatří.
Evidentně jsi opravdu dost nemocný, tudíž jsi měl mazat dávno k lékaři *zed*
Zavolej si erzetu, jinak v této době nevím, zda tě lékař přijme !

Ma to uz nekolik mesicu.

O to dříve měl snad navštívit lékaře, ne!?
Infarkt můžete mít také několik měsíců bez pomoci.
A co následuje?...

joudic*
hodnocení

0x
mam podobny problem cely zivot, a tak to ted resim opustenim CR nadobro spolu s dalsimi duvody. Jsem schopen fungovat v teplotach okolo 50 a 30-40C je pro me idealni dennodenni teplota.

liska5
hodnocení

0x

Při Tvých parametrech stačí méně červených krvinek a kolaps je na světě. Než se dostanete k lékaři, bude dobré víc pít a teplé nápoje. Pravidelná zdravá strava bohatá na bílkoviny, vitaminy a minerály. Teplé oblečení a obuv. A pokud možno nějakou pohybovou aktivitu, pokud teda máte v pořádku srdce.

liska5

A pokuste se přibrat, že si budete dělat kalorická jídla, která jsou navíc bohatá na minerály, jako třeba kaši z ovesných vloček a k tomu sušené švestky a mandle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]