Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nechal jsem si udělat nové brýle, za docela velké peníze (jen skla za cca 14tis) a bohužel se mi přes ně nekouká úplně nejlépe. Problém je v tom, že při přímém pohledu je obraz bezvadný a ostrý, ale jakmile se snažím podívat na obraz mimo toto centrální pole, tak se mi začnou rozostřovat ostré okraje, získávají něco jako auru a to buď modrou nebo oranžovou, podle toho z jakého úhlu se koukám. Čím víc se snažím dívat periferně, okrajem čočky, tím je to výraznější. Dalo by se to trochu přiřovnat k tomu, jako když koukáte na 3D film bez brýlí.
Většinou nosím kontaktní čočky, vlastně posledních 15 let jsou nosil výhradně čočky, a tak s brýlemi moc zkušenosti nemám, takže nevím, zda tento problém je otázkou zvyku nebo je vážně něco špatně. Mám cca -6D na obě oči. Brýle mám zatím druhý den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.