Nejste přihlášen/a.
Pokud pojedete v krajině, kde není ani noha je rouška zbytečná. Pokud pojedete podél chodníku, kde je plno lidí je rouška naopak velice vhodná. Pokud se takto budou chovat všichni pak koronavir zmizí rychleji.
Ach jo, tak aby bylo jasné, koronavirus prostě a jednoduše nezmizí. Bude tady a nakazí se (téměř) všichni. Rouškou pomůžete maximálně k tomu, že se za čas nakazí méně lidí = nebudou přehlcené nemocnice. Neumře naráz tolik lidí. Ale také roušky přispívají k tomu, že tento stav, kdy se něco otevře, a něco zase zavře, spousta lidí dostane padáka, firmy krachují, apod. bude trvat další dva měsíce, pak tři, pak do konce roku 2020, a pak zkolabuje úplně všechno...
ALE ROZHODNĚ ŽÁDNÝ VIR NIKAM NEZMIZÍ.
Ani na kole v přírodě se stoprocentně nevyhne lidem. Koronavirus není moje realita, ale z ohledu k ostatním, kteří to tak nemají, mím roušku připravenou pod bradou a když mám potkat lidi, jen si ji nasadím. Třeba proto, aby se ostatní lidé dobře vyspali a nenervovali se, jestli jsem třeba nebyla infikovaná a co že je to teď čeká a kdy že se to u nich začne projevovat ...
Zřejmě to maky myslel, že pokud jízdu na kole vnímáte jako sport, pak je řešení rotoped, ale pokud jezdíte na kole např. do práce, tak jsem viděla lidi s rouškami.
Myslela jsem to tak, že se geometrickou řadou množí hloupé otázky a nebude trvat dlouho, někdo se zde zeptá, jestli při použití rotopedu v obývákumít si musí nasadit roušku. Tak jsem odpověděla preventivně.
Někteří vědci tvrdí, že restrikce k potlačení covid-19 by měly trvat alespoň do r. 2022. Pro hobby markety se restrikce uvolnila, pro naše pěstitele jsou trhy stále uzavřeny. Že to začíná být podezřele na palici je naprosto jasné. Hornbach byl narvaný a tvrzení, že na náměstí by se virus šířil, zatímco v budovách ne může jen idiot. Vláda jednoznačně straní nadnárodním společnostem a naši živnostníci je absolutně nezajímají. K čemu je rouška na kole dobrá neví ani Prymula.
Nařízení je takové, že pokud na tom kole sportujete a dodržíte vzdálenost od dalších lidí minimálně 2m, pak roušku mít nemusíte. Praxe je taková, že na kole nemá roušku skoro nikdo a vzdálenosti se nedodržují.
Pokud vám jde o zdraví, tak si ji v polích sundejde a v obcích nasaďte. Pokud vám jde jen o to nedostat pokutu, tak ji mít nemusíte. Ostatně viděl jsem mnoho lidí bez roušek i běžně na ulici, ale že by proti nim zasáhla policie jsem neviděl nikdy.
Jo, přesně. Včera u Kauflandu u stánku se zmrzlinou - lidí jak psů, různě tam tak postávali a myslíte si, že tu zmrzlinu lízali přes roušku? Je to celé přehnaná kašparovina, mělo by se to zrušit co nejdříve. Pokud by se roušky měly nosit i v létě, tak mi známá astmatička řekla, že by se v rom udusila, už jí není dobře teď.
@mak -chtěl jsem ti trochu oponovat, byl jsem přesvědčen o tom, že roušku na kole v přírodě a v místě, kde nejsou lidé mít nemusíš, ale tam kde se lidé kumulují ( města, cyklostezky zaplněné lidmi ) ano, nikdy jsem to nepochopil tak, že ji cyklisté nemusí mít vůbec ( a to jezdím dost na kole ). Chtěl jsem to dohledat a sám jsem překvapen - důsledně podle nařízení ji musíš mít na tom kole všude. To co plácají politici ve svých proslovech není směrodatné, důležitá jsou skutečně daná opatření. Takže z nás dělají blbce. Každopádně mě na lesní cestě policajti bez roušky nezastavili ( ověřeno 2x ), byli asi rozumní. Tady je k této problematice výklad ceska-justice.cz/...
Smutné je ,že lidé jsou schopni toho druhého přizabít když si roušku sundá aby se najedl, napil či vysmrkal. Jedná moje známa dokonce seřvala ženskou co si na kraji parku sundala roušku a dovoilila si sníst zmrzlinu. Dle mé známé si takové věci má nechat na doma. Smutné na tom je, že ona "známá" není žádná hloupá ženská jen je prostě už zfanatizovaná. Je neskutečný vidět jak to lidi zblbo a čemu věří/nevěří a jak se mnohdy chovají. Nemluvě o strážnicích jenž už minimálně jednou udělili pokutu 10 000 za roušku jenž dotyčné osobě bohužel nedoléhala na 100%, ale měla ji na nose i ústech. Jeden něměcký vůdce z minulosti jehož kniha je i dnes "populární" a jehož slovo se nesmí vyslovovat a ani napsat by z některých lidí měl radost i v roce 2020
A jste si jistá že jsou to policisti,PČR? Nejsou to jen příslušníci městapa? Strážníci městské - obecní policie?
Proboha diesel, dejte mi pokoj. To by sem člověk nemohl nic napsat. Najděte si někoho jiného. Už se s vámi nehodlám bavit. O co vám jde?
Při sportu to nenoste. Jen ji mějte kdyby někde byl policista a otravoval. Je to zbytečné. Chápu, že v dnešní době je strašně moc fanatiků co za tento názor lynčují a roušky berou za svaté, ale při běhu, jízdě na kole tu roušku fakt nepotřebujete. Celý ten vir je "vyhajpovaná" záležitost a lidé jenž si mysleli, že si nebudou připadat už nikdy důležití teď cíti jistou společenskou sounáležitost a buzerují rouškami, vidím to ve svém okolí.
Co říkal Prymula není podstatné. Podstatné je, co říká příslušné nařízení Ministerstva zdravotnictví. A podle nějjsou roušky i na kole ve veřejném prostoru povinné.
Lze snad připustit, že roušku nebude mít cyklista v přírodě, kde v jeho okolí se široko daleko žádná další osoba nevyskytuje.
Blbost, vláda nařídila povinné nošení roušky na veřejnosti. Takže ji mohu mít kolem krku, zavázanou na noze nebo v kapse. Mám ji u sebe, tak cajk. Ukažte mi někdo, že ji musím mít připláclou celou dobu na nose a puse. Kde se tohle píše?
Tak si ušiju roušku ze staré záclony, bude se mi v ní v létě dobře dýchat a zákon neporuším, budu mít na sobě ochrannu dýchacích cest a budu ji tedy mít v oblasti nosu a úst. To je nic proti ničemu.
Ale to je super nápad. Roušku budeme mít a přitom ne. To bych rád viděl policistu, kdyby vás náhodou zastavil. Nikde není dané zákonem, z jakého materiálu, propustnost atd.
Zatím to řeším tak, že mám nákrčník, a když jedu na kole, tak ho mám jen na puse, abych to nosem alespoň udýchala. A kdyby někde byl nějaký cajt, tak si jednoduchým pohybem brady a obličeje naaranžuji látku i na nos. Ale jak budou větší vedra, tak i mít něco neprodyšného na puse bude opruz, tak jsem přemýšlela právě o nějaké extra prodyšné látce (proto ta zmínka o zácloně), která by měla velmi dobrou prodyšnost a já si z ní ušila roušku. Dodám, že jezdím po městě, mezi auty, a ty jaksi nakazit nemohu, pro případné prudiče a vovce.
Ty u nás "vymyšlené" látkové roušky, po domácku vyráběné, prý už začal kopírovat celý svět. Je pravda, před virem stoprocentně neochrání, ale prý je to vlastně geniální ochrana proti šíření toho "nakaženého" aeorosolu do vzduchu a tím se vlastně snižuje šíření toho viru vzduchem. Takže já si myslím, že ty roušky by se měly nosit, i když žádní lidé v dohledu nejsou. Ale je fakt, že potkávám lidi na kolech, nebo i pěších, kteří ji mají také pod krkem a nasadí si ji až pár metrů při setkání s někým jiným. Já ji teda mám nasazenou pořád a nejsem sama. Zrovna včera jsem jela podle Labe a venku bylo dost lidí a někteří ji měli na puse pořád a někteří si ji nasazovali až před tím, než se s někým míjeli. A co mne teda šokovalo bylo to, že jsem jela kolem dětského koutku, takové hřiště s prolézačkami a tak dál. A tam velká cedule, že je hřiště až do odvolání uzavřeno. Když jsem jela kolem poprvé, tak tam přesto jeden otec se svým dítětem byl a ani jeden roušku neměl na puse, ale pod bradou. V duchu jsem si říkala, že kdyby to tak udělal každý...
No a za dvě hodiny jsem se tamtudy vracela. A co myslíte že jsem viděla? No hřiště plné lidí a dětí a většina dětí bez roušek, jen dospělí je měli na puse. A co si myslíte že by se stalo, kdybych z kola slezla a upozornila ty lidi na tu ceduli?
S postupem věku mi připadá že se lidé chovají víc a víc jak blbci.Stále ty samé dotazy.Mám nosit roušku na kole?Co když pojedu přes les?Co když pojedu po poli?Co když po městě?Kde vlastně město začíná a kde končí?Jak poznám že jsem 2m od dalšího člověka?Vláda by měla udělat speciální detailní návod o min. 5000 stranách kde že se mají přesně roušky nosit.Např. jak použít roušku při chůzi po chodníku na vesnici,ve městě,v parku...Zda jí použít při přecházení silnice.Jak rozlišit běh od chůze.Sportovce co nemusí mít roušku od ostatních a rovnou vypsat situace když se běží podle silnice či přes náměstí apod..Stejně tak rouška na kole.Myslím že mnozí jedinci by takovouto příručku uvítali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.