Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží Covid na věci

Od: aja1946® odpovědí: 14 změna:

Člověk je blbej, paní mi darovala roušku, které šije pro jiné, přinesla ji v igelitovém sáčku a já si ji samou radostí hned nasadila. až pozdě mi došlo, že jsem ji měla vyprat. Co kdyby.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

houbes*
hodnocení

4x
No nevím jestli vyprat ale určitě prežehlit přes vlhký hadr.
hodnocení

To je rada, když už se nosila

liska5
hodnocení

3x

Když jsem napsala v jiném vláknu, že infikovanou kancelář na čas zavřít, že tam virus sám zahyne, tak mi odpověď smazali! *tyty*Provinila jsem se tedy asi jen tím, že jsem napsala, že chcípne. Virus totiž potřebuje hostitelskou buňku, sám vydrží zhruba půlden.

jabraka*

Covid 19 je jen choroba,způsobená virem corona.Jako organizmus vegetující na jiném organizmu je živ jen krátce po opuštění těla,.Pokud je v kapénce,žije asi 1-2 hodiny.Likviduje ho UV záření,teplo nad 90 stC,oxidační chemikálie ,halogenidy,peroxidy ozon.

JABRAKA

Nedá se napsat, že virus zahyne. Spíše bych napsal, že virové částice přestanou po dané (odhadnuté) době být infekční a stane s z nich "neškodná bílkovina".

Je rozdíl mezi virovými částicemi a bakteriemi . Bakterie jsou buněčné organismy.

liska5

Odpovídala jsem tak nedávno na zhruba takovýto dotaz: Co se stane s mou kanceláří, když tam byl někdo, kdo měl koronavirus? Zůstaly odpovědí o asanaci a desinfekci prostoru speciální firmou. Že navrhuji zavřít prostor na více dní a virus "chcípne" , byla tedy špatná odpověď?

hodnocení

0x

Na textilu až 12 hodin jsem kdesi četl.

Nevydrží autoklávování, praní na 90, žehlení.

kepler*
hodnocení

0x

Praní nepomůže, ale stačí žehlení napařovací žehličkou. Ale pozor, na plastech, vč. igelitu Covid prý vydrží prý až 9 dnů, podle jiných pramenů "jen" tři dny...

A podle jiných pramenů 9 hodin. Spíš bych věřil těm hodinám než dnům.
ok®
A dle jiných pramenů 30 min a záleží na klimatu.

mak*
hodnocení

0x

To mě taky zajímalo tak jsem hledal po netu, až jsem našel. Je to u různých virů různé a pro Covid to tam neměli, ale na běžných materiálech (dřevo, papír, plast..) je to kolem 5 dní. Překvapilo mě, že je to poměrně dlouho, já očekával, že to bude v řádu hodin.

Já se divím, že lidé nenosí rukavice. Přitom to bylo nakázané stejně jako roušky nebo šátek přes pusu. Ale nikdo neměl v Praze včera rukavice, jenom já. Přitom chrání sebe i ostatní.

zz
hodnocení

0x
Psalo se o výdrži viru na ruzném povrchu, jen ošacení se nezmínilo, zatím se to neuvádí, ale proč asi? Skafandry zatím bežné nejsou *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma covid

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]