Nejste přihlášen/a.
Člověk je blbej, paní mi darovala roušku, které šije pro jiné, přinesla ji v igelitovém sáčku a já si ji samou radostí hned nasadila. až pozdě mi došlo, že jsem ji měla vyprat. Co kdyby.
Když jsem napsala v jiném vláknu, že infikovanou kancelář na čas zavřít, že tam virus sám zahyne, tak mi odpověď smazali! Provinila jsem se tedy asi jen tím, že jsem napsala, že chcípne. Virus totiž potřebuje hostitelskou buňku, sám vydrží zhruba půlden.
Covid 19 je jen choroba,způsobená virem corona.Jako organizmus vegetující na jiném organizmu je živ jen krátce po opuštění těla,.Pokud je v kapénce,žije asi 1-2 hodiny.Likviduje ho UV záření,teplo nad 90 stC,oxidační chemikálie ,halogenidy,peroxidy ozon.
JABRAKA
Nedá se napsat, že virus zahyne. Spíše bych napsal, že virové částice přestanou po dané (odhadnuté) době být infekční a stane s z nich "neškodná bílkovina".
Je rozdíl mezi virovými částicemi a bakteriemi . Bakterie jsou buněčné organismy.
To mě taky zajímalo tak jsem hledal po netu, až jsem našel. Je to u různých virů různé a pro Covid to tam neměli, ale na běžných materiálech (dřevo, papír, plast..) je to kolem 5 dní. Překvapilo mě, že je to poměrně dlouho, já očekával, že to bude v řádu hodin.
Já se divím, že lidé nenosí rukavice. Přitom to bylo nakázané stejně jako roušky nebo šátek přes pusu. Ale nikdo neměl v Praze včera rukavice, jenom já. Přitom chrání sebe i ostatní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.