Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Jak je do háje možný, že stát posílá lidi do práce a přitom neexistuje lékařská péče mimo Koronavirus a extrémní případy. Byli mi zrušení tři doktoři - na jednoho sem čekal i dva měsíce. A to mám problémy (bolest atd. - prý to však není akutní). Já vím, že však je a čím déle budu čekat tím větší následky si mohu nést. Tohle téma by se mělo začít řešit, protože jinak je čas na vzpouru. Tohle už je situace ze které nejsem jen vztklý, ale je mi do breku. Totálně se kašle na pacienty. A to jsem v Praze.
Je nějaká linka kde tohle mohu řešit, obrátit se na pomoc? Nemohu čekat než Koronavirus odejde.
Víte ale něco jiného je ústřel, kdy se něco blokne a vy se nehnete a pomůže vám jen doktor s injekcí a něco jiného jsou chronické bolesti zad, protože se nehýbu, jsem tlustý a jen sedím. A vím to a vím to dlouhá léta, ale nijak to neřeším. A když mi někdo řekne, že od bolesti zad spolehlivě pomůže jen plácnout sebou na zem na minutu zato několikrát denně, pošlu ho do prdele, protože já cvičit přece nebudu, na to nemám čas. Tak do jaké že skupiny to patříte?
Nejlepší odpověd - každý myslí jen na sebe, ale na zdravotní personál ne.
------------------------------------------------
Když lehnou oni, zastaví se chod země. Protože to by byla pak už mega pandemie.
I tak je péče zajištěna tak, že pokud má někdo infarkt, určitě ho nenechají ležet na ulici, ale ani doma bez pomoci kardiologů. Pokud potřebuje někdo dialýzu, tak zrovna od nás vozí sanitka jednu pani do Motola a nenechají ji doma bez pomoci. Takže lze zavolat 1212, říci své problémy a oni zváží, zda jde o urgentního pacienta.
Situace začíná být velmi vážná, proto není možné řešit věci, které mohou počkat.
Řekla bych, že ani zdravotníci nemohou ted hovořit o nějaké kvalitě života, navíc jsou pořád v ohrožení.
Bohužel, nic nenaděláte. To je, přehnaně napsáno - situace skoro jako ve válce. Ve válce už se taky neřeší něčí bolesti. Doktoři jsou taky jenom lidi a mají obavu o svoje zdraví. Stát je pojem - právnická osoba. Ti, kteří to zpackali, jsou státní úředníci. Velký problém je nedostatek respirátorů. Asi se to bude dost řešit poté, až bude (doufám) epidemie zvládnuta, tedy kdo konkrétně co zpackal. Ale teoreticky - nějaká vzpoura, to by byla totální destabilizace.
S ostatními radami zde nesouhlasím. Pokud máte skutečně velké potíže, kontaktujte nejbližší nemocnici s neurologií a vyžadujte vyšetření, případně ošetření. Ne v případě, že máte jen chronické bolesti zad, které neprogradují, nedoprovází je další zdravotní problémy jako ztráta čití apod. V případě, že nějaké nové a vážné příznaky máte, neváhejte požádat o pomoc, mohl byste prošvihnout stav, který jde ještě "zachránit". Ale opravdu je na vašem rozumu, abyste zbytečně nechodil s něčím, co doktor stejně nevyřeší ničím jiným než nějakou rehabilitací.
Každý rozumný člověk v období pandemie vyžaduje lékařské ošetření pouze v akutních případech, na léčení chronických onemocnění není v tomto náročném období prostor. To ví doufám každý, informace dostáváme ze všech stran.
Jenže mě to může ovlivnit kvalita života. Akutní by nemělo být jen ohrožení života. Jde o urologii.
Promiňte, ale kdybyste byl akutní případ, tak vás lékař neobjedná až za dva měsíce. Měl byste být rád, že v této době nenavštívíte čekárny nemocnice. V případě nakažení virem by byly nynější vaše potíže brnkačka. Takže byste se léčil s vaší nemocí + s virem. To chcete? Stejně by s vámi v nemocnici nic nedělali, řeší se jen neodkladné záležitosti = ohrožení života.
Promiňte, ale tohle je hloupá odpověd. Objednával jsem se pouze u sestry/seskretářky. Ta se na můj problém vůbec neptala, přes čeakcí dobu nejelo nic. Asi je vám dobře a nic vážnějšího nemáte, ale to co se tady děje už je za hranou. Vláda si z nás děla jen potřebné ovce co mohou dřít, al ani lékařská péče s enám nedostane. Viz...vše se podřizuje jedné nemoci...
EDIT: Mám občasné bolesti v penisu při erekci. Opravdu to někomu přijde jako něco odkladného s čím mohu čekat další dva nebo tři měsíce? Mně teda ne...
Dnes mi zručili CT páteře, nemohu sedět a ležet, musím stát nebo chodit. I u oběda stojím. Tyto potíže mám 3 týdny, jsem unavená, bolavá, nevyspalá a přesto chápu rušení vyšetření a omezení odkladné péče. Lékaři jsou také lidi.
Od listopadu řeším termín operace , s doktorem jsem od té doby 2x konzultovali - nikomu se do toho moc nechtělo,nikdo nezaručí výsledek...v pátek jsem měl mít další konzultace a doufal jsem že konečně s nějakým výsledkem - a zase odklad na neurčito ...
Nejlepší na bolest pivo nebo slivovice ... doporučení doktora ...
Budu si muset otevřít hubu zítra, jinak to nejde. I tak je šance nízká, ale líbit si to nenchám. V sázce mám příliš mnoho. Každopádně toto projevím minimálně u příštích voleb. Tahle vláda u mě skončila.
A bude hůř. Lékařů ubývá a mladí odcházejí do zahraničí. Jedno je jisté, ani politici, ani vy, lékařům nikdy diktovat nebudete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.