Dobrý den, prosím moc o radu. V loni v lednu jsem udělala největší chybu, které do dnes opravdu lituji. Zkrátka bez detailů, jsem usedla za volant pod vlivem alkoholu, a pri kontrole a následně dechové zkoušce mi byl samozřejmě odebrán ŘP. Právem jsem si zaplatila pokutu přes 20 000. A byl mi udělen zákaz řízení 24 měsíců. A teď se ptám a moc prosím. Už je to víc než rok a já můžu zažádat o prominutí zbytku trestu. Jenže nastal problém, pri stěhování se ztratili veškeré papíry od soudu, tak ani nevím jak žádost zformulovat. Dá se na soud napsat třeba email se žádostí o kopie? Jak by měl takový dopis znít? A v dalším případě, jak má vypadat žádost o prominutí zbytku trestu. Děkuju předem za odpověďi, moc by mi to pomohlo.
Předpokládám, že víš, kdo dotyčné rozhodnutí vydal. Snad bude stačit postupovat takto:
Žádost o upuštění od zbytku trestu se podává u toho, kdo rozhodnutí vydal, tzn. u příslušného městského úřadu/magistrátu nebo u soudu.
Je nutné sepsat jednoduchou neformální žádost adresovanou výše uvedeným úřadům, ve které bude uveden odkaz na původní rozhodnutí, kterým byl zákaz uložen a současně bude velmi podrobně uvedeno, proč by měl úřad zbytek trestu odpustit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.