Nejste přihlášen/a.
Jak rozumíte vyjímce v karanténě (platné od 16.3.) "Nikdo nikomu nezakazuje chodit na procházku. Je možné jít do parku, nebo do přírody," dodal Hamáček. Lze si udělat např. 100 km jízdu na kole (po silnici)? Zatím nemám k dispozici písemné vyhotovení Vyhlášky (nařízení).
Pane Horáku, asi 99% obyvatel je to jasné, omezit pohyb mimo domov, co nejméně se stýkat s ostatními. Sedněte na kolo, klidně jeďte 100km, za mne pak můžete ještě ujet asi 20km, to je můj roční limit.
Smysl karantény je nepřenášet vir mezi lidma, takže pokud pojedeš mimo lidi tak je to selským rozumem v pohodě. Ovšem vysvětluj to policajtovi s instrukcema, že muž s koženou brašnou nesmí projet
Takže radši někde po lese a bude to nutná cesta pro potraviny
Ano.
První 2 věty - souhlas.
3. věta - nechci být v pozici "našich italských lyžařů" a dám si raději trail, kde chodci nejsou
Lyžaři v Itálii jezdili lanovkou, stáli ve frontě, seděli v restauraci, bydleli na penzionu - tam všude mělintakt s možným přenašečem. Na kole pokud nepojedeš v balíku tj. sólo jízda, nezastavíš se pro tatranku v krámu nebo se nebudeš líbat s policajtem tak to je celkem v pohodě...
Co se divim je, že máme nakrásně omezený volný pohyb, ale veřejná doprava přitom funguje bez omezení..To asi virus bez lístku nenastoupí, takže v autobusu to nejde chytnout
Právě mi přišla fotka z Přerova,zahrádka U tenisu - slunečno,pěkně,tak třicet lidí v jednom chumlu,zašli na jedno a pokec. Chlapi,ženský,matky s kočárkama. Roušky? Nevidím ani jednu...
Stánkař prodává přes okýnko, to lze.
Sezení je na pozemku města, asi nezodpovídá klub TK PR,
takže stánkař není povinen rozhánět dav ani omezit prodej dle počtu osob a je vymalováno.
Ale hala je koukám uzavřena.
Jak se dá vyjímka, tak ...
Ten Hamáček má pravdu, že jsme stádo idiotů...
Normálně každý dřepí u pc a hraje hry, jen něco vláda omezí,
tak najednou mají frajeři zbytečnou potřebu štrádovat si to s
kolem mezi lidi a nejsou žádní troškaři, takže i sto kiláků...
Aby ohrozili ostatní, co nemají místo mozku z lejna kostku.
To snad není možný..
dolga - rchle si to přečtěte než mě smáznou.
Takovou odpověď může napsat jen člověk co dřepí doma na zadeli z důvodu línosti nebo zdravotního omezení. Je to vyjádření pravého českého človíčka - když ne já, tak nikdo.
Kdo je zvyklý na pohyb, tak hledá možnosti byť omezené jak to udělat. Nebudu sedět u TV a pouze 10 hodin stát v kuchyni a cpát se dobrotami, abych po ukončení karantény měla o 10 kg více a těžko pohyblivá. Mám výhodu, že bydlím na samotě, zatím chodíme s hůlkama, do čtvrtku sleze sníh a vytahujeme kolo. Nikoho neohrozím, lidi nevyhledávám, přes vesnice nejezdím a v lese je úžasně. Stačí, že není v provozu sauna, bazén, tak alespoň něco.
P.S. Jako idiot se necítím, vy ano?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.