Nejste přihlášen/a.
Mám jet v pátek do Brna z Havl.Brodu na pozvání kvůli dědictví zemřelé tety,neměla děti,žila v DD,za svého života co měla už dala,takže nás zůstalo 3 neteře a 2 synovci.I když víme,že spíš než něco dostaneme pusu na tvář od notáře,něco málo asi jo,víme všichni přesně.Ale problém je v tom,že já tam musím jet vlakem a protože je od Žďáru nad Sázavou výluka a svoz do Brna je autobus,zpátky je to zas trochu jinak,takže když bych se dostala domů odpoledne,byla bych ráda.Píšu kvůli tomu,že v Brně žije a v té době je doma můj syn,dcera se synem nechtějí,abych takhle tam jela kvůli koronaviru,tak jsem si říkala,že by mně zastoupil syn,ostatní žijí u Brna a jedou autem.Na pozvánce na toto jednání je z druhé strany plná moc ,kterou můžu vyplnit,nechat potvrdit,na syna,problém je v tom,že se nedokážeme domluvit na tom,jestli musí na to jednání mít originál,nebo naskenovat co podepíšu.Nebýt koronaviru,tak normálně jedu.Manželka synovce tvrdí,že musí být originál,to nevím,jestli by mu do Brna v této době včas došlo,protože v pondělí to jdu teprve nechat potvrdit-je to podmínka.
Nehledejte problém kde není. V pondělí podepíšete na poště plnou moc s ověřením podpisu a ihned v pondělí originál odešlete synovi do Brna. Není důvod, aby do pátku dopis nedostal.
Ano, máte pravdu. Plná moc je tím ověřená a právě takový originál jedině notář přijme.
Odpověd byla za 1*.
Naskenované dokumenty se nerovnají pravým, jedině, že by byly také ověřené - samotným notářem.
Skenovala jsem dokumenty kvůli koupi bytu a musel je ověřit přímo notář.
Jinak, snad nezavřeli pošty, to se musí zjistit.
Pokud jde jen o dopravu, není v tom špatný zdravotní stav, tak snad, když všichno mají auta a respirátory by mohli přiject a odvézt a pak vrátit až do baráku, to by nešlo?
Díky za odpovědi,ostatní účastníci žijí v Ostravě a Orlové,těžko by sem pro mně jeli,je to v 9.3O.Syna jsem chtěla proto,že je mimořádně doma,jinak byl na školení ve Francii,poslali je domů dřív ,aby se neuzavřely hranice.Zítra to zajdu potvrdit a spolehnout se na poštu,že to pošle do čtvrtka.
Ti od Ostravy jedou o den dřív ke svým příbuzným u Brna,já nemůžu jet dřív,starám se o nemocného muže,půl dne doma vydrží,ale abych jela o den dřív to už nejde,je na mně závislý psychicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.