Nejste přihlášen/a.
Kolik obyčejných roušek by musel občan mít aby to mělo smysl? Kolik by potřeboval předražených respirátorů? Pokud mi nařídí roušku, předpokládám, že mi ji dají. Nemusím-li z domu, sedím doma, bohužel musím z domu každý den do nemocnice, nikoho nezajímá moje špatná imunita, čekárny plné lidí, nezodpovědní pacienti v županech běhají po chodbách a dávají si sraz s rodinnými příslušníky v kantýně. Nikdo nekontrouje kam jdete. Zas to bude špatně ale já bych nasadila vojsko (kdybysme nějaké měli), nařídila zákaz vycházení a kdo vystrčí palici bez důvodně, tomu bych ji ustřelila. Ti ...co si dovolili napadnout počítače fakultní nemocnice v Brně by viseli na šibeničním vršku tak jak to bylo v době minulé,pro výstrahu ostatním. Vám příjde normální, že vláda zavře od zítřka hospody a večer je v TV jak ještě dnes si hlavně studenti užívají dokud je otevřeno? Vážení klidně mě odsuďte, smažte a zablokujte ale v mém zdravotním stavu si nehodlám na nic hrát. L
Tvrdý souhlas s lidus: koukám na to video s rouškami. Mám doma spousty bavlněných zbytků ze šití. Taková rouška je za pár min. Jdu na to.Klidně je budu u nás rozdávat "babuškám" co vidím jak se šourají do nemocnice kde blízko bydlím.
Jsem zvědavá jestli s tím někdo bude chodit po ulici,ale v Asii je to normální. Asi začnu jako první. Mám pěknou látku s kopretinami-ať je veselo. Tak holky jdeme na to a odevzdám to i na recepci v nemocnici jestli to budou chtít-uvidíme...
Dokud je jich nedostatek i pro zdravotníky, "prostému lidu" nikdo nic podobného nenařídí. Tedy aspoň doufám
Zajímavý článek (po kliknutí na podtržený odkaz se otevře), zde je ukázková citace:
" ...Tchaj-wan okamžitě zajistil roušky a dezinfekci pro každého občana, v počtu nejméně tří kusů.
V celé zemi byla sjednocena cena za jednu roušku v přepočtu na 5 korun, premiér oznámil, že s rouškami je přísný zákaz obchodovat, a to pod přísným postihem milionové pokuty. Testy na koronavirus byly pro všechny a zdarma. Na lidském neštěstí se nevydělává..."
Informace k nošení roušek:
A jeden z mnoha návodů, jak ušít roušku:
Patrně si na nošení roušek budeme muset zvyknout.
Všechny typy roušek jsou jednoúčelové.Jejich funkce spočívá ne v zachycení okolo létajících zdrojů infekce,ale zachycuje vlastní kapénky,které by mohly ohrozit ostatní.Z tohoto důvodu je používání jen pro lidi se sociálním myšlením,osobní ohleduplností.Bezohlední psychopati je nosit nebudou,když nechrání před nákazou je.
JABRAKA
Roušky nemají smysl, FFP1 ani 2 také ne, to jsou respirátory pro prašnost a viry/ malinká velikost/ v klidu projdou.Dnes jsem slyšela, že to dodali i do nemocnic. FFP3 a nano jsou dobré, ale dostat je lze jen na Aukru nebo S bazaru, samozřejmě předražené. Je otázka volby, zda zaplatit nebo nechat být. Taky plno výrobků jsou vyráběné v rizikových oblastech. Nařízení asi nebude, ale fakt je, že bez roušky bude za chvíli pohyb venku dost sebevražedný.Asi nejlevněji vyjde nevycházet z domu, pokud člověk může- taková dobrovolná karanténa.
Přesně tak. Roušku si bude muset opatřit každý sám za sebe a kdo ji mít nebude, bude sedět doma. Bez pardónu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.