Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Říct si o větší plat po roce?

Od: askljkdasskda odpovědí: 10 změna:

Ahoj. přemýšlím tak do budoucnosti. Během studií jsem začal praovat v IT na HPP v korporátu, v září tomu bude 1 rok.V červnu odstátnicuji a získám titul Ing. Nastoupil jsem tam a nic jsem neuměl (bez praxe). Teď se beze mně tým neobejde, učím a pomáhám ostatním, umím téměř vše co na mé pozici lze umět. Po roce se tam postupuje na jinou pozici, z vývojáře třeba na product ownera, z analytika na testera a podobně. Mohu i zůstat na stejné pozici, pokud budu chtít. Já bych ale chtěl na jinou pozici, datový analytik, a získat tak další zkušenosti a možnost rozvoje v jiném směru. Ale zase bych "nic" neuměl, takže bych neměl páku při žádosti o plat (ale zase v budoucnosti se to zúročí...)Po roce tam rostou platy o 15%. Výplatu mám i ted slušnou (37k hrubeho), ale jelikož budu Ing., myslím si, že mám vyšší cenu než loni s Bc. titulem a bez zkušeností. Pro srovnání, předtím jsem pracoval na brigádách za 120kč, po titulu Bc. jsem pod 200 nešel, ale pořád jsem dělal mimo obor. Ted jsem v oboru a mám "jen" 230kč na hodinu a s Ing. titulem a automatickým přidáním to vypadá na 265kč. Je to málo či dost? Jelikož je to korporát, platy tam jsou tabulkové. Ale kolik je na mou pozici rozmezí mi nikdo jen tak neřekne. A nerad bych dělal za minimum, když vím, že by mi tabulkově mohly dát třeba i 45000 a po roce ještě víc. Dle platy.cz má moje pozice v ČR 28636 - 53976 ale zase tam není uvedeno počet let praxe.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@askljkdasskda - Teď se beze mně tým neobejde...

Abyste se nezmýlil - každý je nahraditelný *smich*

Co můžete zaměstnavateli nabídnout krom toho, že "budu Ing." a "myslím si, že mám vyšší cenu"?

hodnocení

2x

Proc ne? Jestli se jim to vyplati..

prestik*
hodnocení

1x

V první řadě odstátnicujte. Pak se uvidí. Pravopis máte s bídou na úrovni středoškolské seminárky. *jasne*

akjshdjhad
hodnocení

Dívám se při tom na Zachraňte Willyho.

To je omluva hodná žáka třetího ročníku ZŠ :(

krtek*
hodnocení

0x

při vší úctě...tohle je typickej příklad moderní doby... netrpělivost...každej chce honem honem velký prachy...všechno má svůj čas...

smode*
hodnocení

0x
V prvé řadě zapomeňte na to že by byly v korporátu tabulkové mzdy. To Vám možná řekli vedoucí, ale je to čistý nesmysl. V druhé řadě se to dělá většinou jinak: najdete si jiné místo kde víte že Vás vezmou za ten vyšší plat. Poté nastoupíte na vedoucího že ten stejný zvýšený plat požadujete a pokud ho nedostanete, odcházíte na místo s vyšším platem. Pokud Vám plat na požadovanou úroveň zvýší, zůstanete. Hned uvidíte zda máte nebo nemáte pro zaměstnavatele vyšší cenu.

hodnocení

0x
Po roce zkušeností jste pořád ještě junior. Ale na druhou stranu by nějaká valorizace asi měla být možná, pokud jste pořád na nástupní mzdě. Já mám bohužel s korporáty špatnou zkušenost. O mzdě se dá jednat při nástupu, ale pak už se děje valorizace pouze v určitých mezich a jednou za čas. Nějaký dramatický nárůst mimo běžné hodnoty se už nekoná. Buď se s tím smíříte nebo si najděte něco jiného a zkuste s tímto trumfem zajít za nadřízeným. Korporace jsou mnohdy ale tak zkostnatělé, že vás raději nechají odejít, než by šéfovi navýšení schválili a vytvořili tak precedens. I když to zkomplikuje fungování týmu. To je moje zkušenost. Teď už tohle naštěstí neřeším, šel jsem na volnou nohu a manévrovací prostor se podstatně zvětšil.

hodnocení

0x

Znám také mnoho mladých lidí, co by strčili starší kolegy včetně vedoucího (a opravdu odborníky) do p...

Ale to si myslí a říkají jenom oni sami... Jiní si to o nich nemyslí... Naopak je to bída...

Ale to nechci a ani nejsem oprávněný soudit...

Vyzrálý a vzdělaný člověk neřeší toto tady na poradně...

Možná není asi ani dobré být tímto posedlý... Lidí je jinak dost, nahraditelný je každý a Ing. je dnes snad už každý druhý...

Předpokládám, že i vedoucí není slepý a dobrého pracovníka si chce určitě podržet..

Ale pravdou je, že občas se do vedoucích musí trochu žduchnout...

hodnocení

0x
Klidně si o peníze řekni ničeho se neboj bud ti to daj nebo ne
Pokud nedaj bud v klidu nejdřív si najdi jinou práci a až budeš jistej v kramflecích múžeš současného zaměstnavatele tlačit ke zdi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]