Dobrý den.Dcera už od předvánoc měla občas na nohách fleky cca 5mm růžově ohraničené uvnitř světlé.Objevily se a zas zmizely mysleli jsme zda nejde o kopřivku,jedla hodně ovoce i kiwi,citrusové plody.Nyní má flek na tváři o velikosti padesátikoruny červeně ohraničený cca 3dny a nemizí uvnitř světlý.Ovoce teď ve větším množství nejedla.Včera pomeranč,dva dny zpět jahody,ale ne velké množství.Co by to mohlo být?
Měli jsme doma morče a to mělo nějakou infekci u oka,ale ve zverimexu kde jsme ho vraceli v ochranné lhůtě nám tvrdili,že na člověka by neměla být přenosná,že to morčátka mývaj.Je to cca 14 dní co jsme ho vraceli.Tak to bude asi z toho,snad ne něco horšího.V pondělí se chystám k doktoru.Na těch nohách to,ale měla už před morčátkem.
Zdravím. Pokud je flek na omak horký a jakoby napuchlý, stěhuje se po těle a dítě se chová normálně, bude to nejspíš alergie. Náš kluk jako malý to měl taky. Přesně tyto fleky mu naskakovaly 2 roky po sobě vždy před Vánocemi. Nakonec se ukázalo, že je to alergie na pudrový cukr spolu s kočičí srstí. Každé samo - bez problémů. Ale nenechte to být. Je potřeba to zastavit. Doktorka mi vysvětlila, že nejdříve takto oteče "kůže" uvnitř těla, a teprve potom se to začne objevovat na povrchu. Takže se dítě může začít dusit. S každým opakováním se nemoc zhoršuje. Řešte to s lékařem, dají vám prášky, rychle to zmizí. Je ale potřeba zjistit, co přesně tu alergii vyvolává. Kiwi i citrusy by to mohly být. Pokud se fleky nestěhují po těle, ale po objevení zůstávají na místě, napadá mě spála. Ale to je infekční, a vyskytovalo by se to u víc dětí v okolí. Ale v obou případech vyhledejte lékaře. Ida
katerina*
Děkuji moc za rady zatím to zkouším mazat imazolem i to dceru svědí.V lékárně mě nic jiného neporadili.Jinak v pondělí zavolám dr a budu to řešit dál,hlavně ať vím, že to není nic horšího...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.