Nejste přihlášen/a.
Doma se nám osvědčila inhalace Vincentkou. Pokud nemáte inhalátor, stačí obyčejný hrnec a ručník nebo utěrka.
" Vincentku přiveďte k varu. Přelijte ji do velké mísy a položte na stůl. Usaďte se ke stolu, hlavu dejte nad mísu s horkou Vincentkou, přehoďte přes sebe ručník nebo utěrku, a zhluboka dýchejte nosempo dobu několika minut. Mějte zavřené oči, aby vás něštípaly".
Já tyto stavy prožívala každou zimu- urputný kašel bez teplot a pocení a únava. Prošla jsem plicním odd., alergologií , a stále nikdo nic nediagnostikoval. Až dobrý léčitel mi sdělil, že potíže způsobují chlamydie. Jenže jděte k praktickému lékaři a řekněte mu, že vám diagnózu udělal léčitel! O léčiteli jsem neřekla, ale trvala jsem na vyšetření krve na chlamydie (obvoďačka se tvářila, že mi to tedy milostivě udělá). A hádejte jak to dopadlo. Chlamydií jak máku, ale léky na ně nejsou. Tak jsem zahájila samoléčbu volně dostupným Chlamydilem (60 tobolek na 15 dní cca za 375Kč). Užívám to poctivě už šestý měsíc a kašel je pryč. Posiluju imunitu- denně 1 paličku domácího česneku a doma vypěstované citrony.
Popisujete přesně, co jsem měla já od poloviny unora a mám vlastně dosud. Stalo se mi to, když jsem v obchodě včas nepostřehla školní dítko s nudlí u nosu a tak jsem včas nezdrhla. Nejhorší jsou dětské viry, jsou mega agresivní. Takže mám to, co Vy a nejsem z toho ještě venku - čím se léčím? Lékárnice doporučila velký Stopkašel a ted už beru druhý. Začaly se mi konečně čistt a odhlenovat plíce. Na rýmu mám stoprýmu a celkově to už jde. Pokud nemáte teploty, doktorka Vám nijak nepomůže, jen Vám doporučí podobné léky. Mám tak odřený nos od rýmy, že utřít si ho kvůli bolesti vyžaduje odvahu.
Měla jsem hnusný silný kašel, po tom léčení už přestal. Vyloženě mně dusil a celé noce jsem seděla na kraji postele se snahou se neudusit. Bolesti v krku mám ještě ted. Koupila jsem si na to verde sprej, ale že by pomohlo, to ani ne, lepší je sůl s vodou. A kloktat po každém jídle..Kupodivu jsem neměla teploty, ale bolesti kostí a kloubů. Bolela mi hlava a dutiny jsem měla citlivé tak, že jsem bolestivě cítila i závan vzduchu až do mozku, hrozné.
Tady totiž nerozhoduje věk, ale stav imunity, začalo mi být líp až teprve, když jsem denně vypila velkou sklenici vody s vitamínem C 500 mg a další s magnéziem 250 gr. Tedy s hořčíkem, začalo se mi pak líp dýchat. Sestra u doktora ode mně utekla na druhý konec chodby s tím, at se raději vrátím do postele a že na tohle antibiotika nezabírají, když nemám teplotu. Jo a denně jsem jedla bílkoviny - maso. Takže jen abyste věděla, co jsem s tím zažila já. Ted tedy ještě pořád často ležím v posteli, protože k uzdravení je potřeba to vyležet v teple a ne courat po byte, ale přece jen už nebudím sousedy kašlem a nedusím se..tak hodně zdraví přeju...
Zrovna zahnisané průdušky není žádná maličkost. Zrovna teď pěkně chrchlám co jsem se vrátil před pár dny z Itálie.
PS To je hospoda v okresním městě
priklad1 včera 23:57
No jo, jenomže já jsem počestná žena a necourám se po hospodách, dokonce ani v Kauflandu, je moc daleko od nás.
Co se Tebe týče, kupt si takový ten ohřívač, co naplníš horkou vodou a strč ho do sklenice s pivem, určitě se Ti uleví, to je také rozum, pít vychlazené pivo ve Tvém věku...dříve než virus Tě sklátí těžká angina.
Pokud nejsou zvýšené teploty, pravděpodobně nejde o nic závažného. Kašel může mít mnoho příčin - viz priznaky.vitalion.cz/...
Bez důkladnějšího vyšetření lékařem jej nemohu zastupovat. Já mám například občasné záchvaty kuřáckého kašle, a vždy mi pomůže Tik ťak nebo hašlerka
Mě takto začal alergickej kašel. Furt jsem kašlala a ofiko mi nic nebylo. Nakonec mě dr. poslala na alergologii a tam zjistili velmi silnou alergii na domácí plísně. Říkala jsem dr. že mám doma až moc sucho, ale prý to jde i z hlíny v květináčích, z ledničky apod...
Zkuste taky tu alergologii. Mmch. tlumí mě léky, ale teď posledních 14 dní taky kašlu víc než obvykle.
V této době by se měli lidé naučit dělat kimči, nebo kvašenou zeleninu, což je obdoba. Sterilované zelí, nebo okurky jsou k ničemu. To je jenom na chuť, ale nic v tom není. Kimči si už dělám dlouhou dobu a jím skoro každý den. Má jinou chuť než kysané zelí. Salát z kysaného zelí něho se rychle "přejí", nebo se musí upravovat tepelně a to už také není ono. Ta kvašená zelenina chutná úplně jinak a je to to nejlepší, co by v této situaci měl člověk opravdu jíst. Příprava je snadná, zabere to jen chvíli času a ty suroviny má většinou každý doma. Ani zvláštní nádoby k tomu nejsou zapotřebí. Stačí velká zavařovačka. Právě jsem si naložila novou várku kimši a dala kvasit červenou řepu, jablka, bílé zelí, křen a topinambury. Ale každý si může dát co chce, stačí to bílé zelí, mrkev a třeba celer, všechno smíchat. Receptů je hodně.
Já to kvasit nedal. Ona nějaká ta otevřená zavařenina s ovocem začala kvasit sama. Nevím zda to upravuje tu střevní mikroflóru, ale dát si ještě, tak se budu pěkně motat.
Nebudu se vyjadřovat k tomu, že někdo si plete zkažené potraviny, jako je třeba ten zkvašený kompot, s mléčně kvašenou zeleninou. Ale vypovídá to dost o člověku, který má tento postup myšlení. Já jen doufám, že jste chtěl být jenom vtipný a moc se to nepodařilo. Nebo o tom nevíte vůbec nic a přesto máte pocit, že musíte mít "duchaplný" komentář.
Cizina žádná. Od 2.2. jsem byla převážně doma, nikam nešla, kvůli chřipkové epidemii, protože mám autoimunní onemocnění. Pak po 22.2. 1x na poště. Jak píše tazatel, od 29.2. jsem měla vodnatou rýmu, škrábání v krku, vykašlávání žlutého sputa, pocit nemoci, únavu, prostě mi bylo blbě. Bez teploty.! Nasadila jsem Bromhexin, celaskon, opět domácí pobyt bez kontaktů.Polehávání. Po 14 dnech se to trochu zlepšilo, kašel ale stále trvá, vykašlávání občas, rýma zhoustla a mám suché, bolavé krusty v nose. Únava trvá, občas mám pocit, že se to vrací, prostě mě není dobře. K doktoru nechci, protože se bojím jednak nakažení / tramvaj, čekárna atd/, jednak si myslím, že bez teploty to na antibiotika není. A bez poslechnutí plic mi je asi ani nikdo nenapíše. Tak čekám, jaký to vezme konec. Před časem jsem měla něco podobného, ale tehdy jsem si udělal v práci náběr krvre a výtěry a vyšla mě mykoplasma/ plísňový bacil/ a ten bez antibiotik nezlikviduješ. Nyní, když mám i přidružené nemoci, ani si sama antibiotika nechci nasadit. Je to bída, když člověk nemůže jít ani k doktoru. Ještě pčkám a pak se asi poradím s lékařkou telefonem nebo mailem, ale fakt je, že bez teploty zas poradí jen něco na odkašlání. Pokud se nebojíte ordinací, jděte rovnou na ORL, když máte pocit nemocných dutin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.