Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v kontextu celé té státní situace... Dnes sedím u pc, byla jsem dříve z práce doma a vidím hovor z okresu Praha s předčíslím 924******. Řikám, co se safra děje. Zvednu a na druhé straně poměrně razantní hlasitá paní z místní pošty, která se mě ptá, zda jsem v karanténě. A proč tedy chodím pro balíky na poštu. Nestihla jsem pomalu nic vymrkotat, protože na mě šel vztek. Jsme malá vesnice, kde se leccos šustne, dost drbů apod. A že je povinna z nařízení zaměstnavatele hlásit lidi, kteří si chodí z karantény pro zásilky. Nemá navíc ochranné prostředky a je silná průduškářka. OK. Já se té paní snažím rozumět, ale nerozumím tomu, jak to podala. Velice afektovaně a dost direktivně. Jakmile jsem začala pokládat otázky, proč se o to zajímá a z titulu čeho, že to řeší, tak znejištěla. Ujistila jsem ji, že v karanténě nejsem a nikde jsme nebyli. Konec hovoru. Rozleželo se mi to a volám zpět,už mírně naštvana nejvíce z chování paní vedoucí oné jednopokojové pošty. Druhý hovor jsem už já vedla v asertivním tónu, kde vzala moje číslo a jmenovitě kdo ji tuto informaci poskytl. No z paní vylezlo, že mě chtěla nahlásit, ale že o tom slyšela se bavit lidi na poště, že obec ta a ta, místo popisné to a to jsou v karanténě, že byli v Itálii a byla naštvaná, že je chodím ohrožovat. Neřekla mi, ale kdo to řekl, že ty lidi nezná. Tak nemá podloženou informaci a chová se ke mně jako bych ji tam donesla ty bacily v sáčku? Volala jsem raději na hygienu, jak zjistím, že mi někdo zapomněl dát vedět o na mou osobu uvalené karanténě. Tam mi moc neporadili. Ještě mě přijede někdo tady popotahovat pro jednu praštěnou paní?
Mám chuť si stěžovat, minimálně na to chování. Využila můj citlivý údaj na telefonát ohledně irelevatní věci a šiří hlouposti? V takové době?
@evazlobise - nerozumím tomu, jak to podala. Velice afektovaně a dost direktivně.
Vycházíte jen z toho, co jste slyšela v telefonu - vzhledem k tomu, že "nemá ochranné prostředky a je silná průduškářka", mohla mít třeba strach, který ovlivnil její projev. Zkuste ji pochopit.
Přesně tak. Taky se mi v životě stalo, že jsem zpanikařila a začala situaci řešit tak, jak bych nikdy v klidu neudělala. Mnohdy pro mě měli lidé pochopení, budu se ho snažit i já mít...
Evo, máme všichni napjaté nervy a možná i z toho pramení to, že to nedokážete pustit a nechat být. Tak se nezlobte a řekněte si, že když projednou projevíte moudrost a nadhled, tak ho někdy někdo projeví nad Vámi. Nakonec si také myslím, že paní je už poučená, že přehnala, díky Vaší asertivní reakci. Ta byla určitě na místě. Další průtahy, myslím, nejsou.
Nevím zda v karanténě nebo ne. V každém případě šíření je čerstvý trestný čin se sazbou 12 let. Vím z doslechu o jednom v karanténě, který chodí běžně nakupovat. Doufám, že ho místní prásknou. V Číně postaví za 14 dnů nemocnici, tady by mohli v krátkém čase postavit basu. Dle posledních informací se v Itálii momentálně flaká asi 1500 čecháčků. Zpráva od mobilních operátorů. Nechali se slyšet i tací, kteří odjeli a libovali si, že po návratu jim budou platit 14 dnů v karanténě.
Ty jsi už tak narodil. Stejně nikdy chytrej nebudeš. Všiml jsi si, že to vím jen z doslechu. Kdyby to byl soused tak to s chutí udělám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.