Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Známí chtějí jet teď na pár dní do Prahy

Od: sisi® odpovědí: 54 změna:

Dobrý den, zatímco já s hrůzou sleduji, co se kolem děje, známí se chystají na týden do Prahy, jak to bude báječné, bez turistů atd. Co si o tom myslíte? Mám jim to rozmluvit nebo závidět odvahu? Děkuji za odpovědi.

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prestik*
hodnocení

10x

Přijde mně to jako čirý nerozum, ale pokud jsou plnoletí, nerozmlouval bych jim to. *kafe*

hodnocení

6x

To jenom potvrzuje, že měl kdysi Zeman velkou pravdu. Nechápu, co byste jim asi tak měla závidět. To že jsou úplně pitomí? O jaké odvaze to mluvíte? To co zde popisujete, je jenom čistá a nefalšovaná lidská blbost. Divím se, že Vás to vůbec napadlo. *zmateny* Nic bych takovým hlupákům nerozmlouvala, ale určitě bych si je hodně dlouho nepustila do svého domova.

A tom užívání si v Praze, jak zde někdo píše, nemám slov. Lidé co tam bydlí nemají na vybranou, ale v této kritické situaci si jet na výlet, je nápad naprosto nepochopitelný.

Tak s tímto názorem souhlasím. V Praze chodí cizinci s rouškami. Někteří tedy. Roušky ani dezinfekci nemají v obchodech. I když kolegyně říkala, že někde v malé drogerii roušky mají.

hodnocení

4x

Každý je strůjcem svého štěstí a osudu. *andel*

Akorát, že případnou nákazu darují druhým. No, možná to vidím moc černě...

To bohužel ano, ale zakázat jim to nikdo nemůže (pokud nejsou v povinné karanténě). :(

hodnocení

4x

O co je v Praze větší nebezpečí nákazy, než třeba v Ústí nad Labem, nebo v Plzni?

Spíš bych si návštěvu Prahy rozmýšlel kvůli nesmyslné panice, která tu vládne a kvůli tomu, že bude leccos zavřené.

Už jen z toho, že nejvíc případů nákazy je v Praze, se dá odhadnout, že největší pravděpodobnost je v Praze.

hodnocení

3x

V Praze je skoro třikrát více nakažených, než v celém Maďarsku. Nebezpečí nakažení tady existuje. Nejde však jen o zdraví vašich známých, ale též o to, že infekci mohou přenést na další osoby.

...a minimálně o 100% víc, než v Antarktidě. To bych si teda fakt dobře rozmyslel!

Navrhuji celou Prahu obehnat žiletkovým drátem a bez výstrahy střílet každého, kdo by se snad pokusil zátaras překonat. *bzum*

dolga*

magdone, třeba dojde i k tomuto opatření...*smich*

Ve středověku to udělali při moru a choleře...*zima*

hodnocení

3x
Asi bych se jim potom 14dni vyhýbal. Takoví podobní taky tvrdili, že v Itálii je klid a přesto to sem dovezli a nakazili svoje příbuzné a známé nebo kolegy.

hodnocení

2x
Já do Prahy nejezdím rád, ani když kolem není žádná "hrůza".
A jinak si o tom nic nemyslím.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, do Prahy jezdí každý den desetitisíce lidí, protože tam musí (za prací). Kdo tam nemusí, tak by měl sedět doma. Navíc, co dělat týden ve městě, kde je vše turisticky atraktivní stejně uzavřeno? Týden bloumat po ulicích není asi zrovna atraktivní dovolená a v hospodě mohou sedět i v jejich obci (přes den, protože v noci už to nejde ani v Praze). Zdravím!

hodnocení

2x

Není to rozumné.

Ať raději jedou někam do přírody. Nejlépe na samotu u lesa.

hodnocení

2x

Ať si připraví 50 tisíc na pokuty. Povolené jsou jenom nezbytné cesty.

Jinak moc si to tu neužijou, zavřené jsou hotely, hospody, je to město duchů. Trochu jako v Bradburyho "Přijdou vlahé deště"

Pletiplot, myslím si, že jedině tohle pomůže. Okamžitě dávat pokuty a nemilosrdně. Tady jde o životy druhých a každý kdo tímto způsobem ohrožuje životy druhých, třeba řidiči, tak jsou také potrestáni pokutou. A jedině na to začnou lidé slyšet. Až budou muset třeba na místě zaplatit třeba jen 2 tisíce. Ono je to příště přejde.

hodnocení

1x

Podival sem se z okna a zadny virus tu nevidim.

At klidne jedou.

Proboha. Vzdyt procento potvrzenych nakazenych v Praze je asi 0.004% obyvatel Prahy.

To spis vyhrajete ve sportce, nez abyste se nakazila pri ocumovani pamatek.

dolga*

jakých památek, vždyt je to všechno zavřený...ale ulice jsou volný, to je pravda..;)

asd1

Tak se kromě z okna taky podívej jakým způsobem se testuje - vyhazujou se i lidi s příznakama a předchozím kontaktem s prokazatelně nakaženým. Tak hádej proč je tak málo potvrzených případů *smich*... Můj optimistický odhad je, že teď jich reálně budou už tisíce a projeví se to tak za týden dva... Sleduj Itálii jaký tam je průšvih a taky patologické změny jaké při horším průběhu nastávají, tj. přežít bude často znamenat dlouhodobé nebo i trvalé následky (Fibróza plic, nekrotizace srdeční tkáně, slezina...) Panika je blbost, ale tohle má s chřipkou společný jen lehký průběh a vůbec bych to nepodceňoval..

Tvrdá opatření (všichni přijížděnící do karantény + test před puštěním) měla přijít hned jak se to objevilo, tj. někdy před měsícem... Jedna věc je panika, druhá věc je podcenění a neřešení problému - pak je problém mnohem větší než když se řeší okamřitě a pořádně... Jak silničáři, místo toho aby pořádně opravili malou díru, tak čekaj až to bude kráter, pak plácnou asfalt do louže a nakonec opravujou stejný místo dvakrát ročně až do alelujá...

A když se budu mýlit v odhadu tak budu jedině rád..

hodnocení

1x

Nikam bych necestovala, ale přece jim to nebudete rozmlouvat, ještě se na vás rozhněvají, že jim to nepřejete. Víte, jak to je ...za dobrotu na žebrotu. Ale vaše "hrůza" také není nic dobrého, čím víc se budeme klepat strachy, tím víc to sem budeme přitahovat. Vypněte telku a čtěte si třeba hezkou knížku.

hodnocení

1x

Tak mi ti lidé připomínají ty podivíny, kteří se vydali na výlet, podívat se na záplavy. Nevím, jak takové lidi nazvat. Nejspíše ÚB.*alene*

hodnocení

1x

Připomíná mi to vyčuranost našich turistů přes zákaz do Itálie - vždyť je to za polovic a sjezdovky prázdné. Přivezeme virus a o to dříve budeme dědit.

To Vám může připomínat. Ale plno lidí tam jezdí, protože musí, za prací. A tím, že tam nepojedou ti výletníci, tomu nějak extra pomůžou? Myslíte, že se tomu vyhnete? Už to tady je.

etana*
hodnocení

0x

Tak ať nám sem nezanesou nákazu:)

hodnocení

0x
To nevím, jak si to "užijí", když si jízdenku už nemůžou koupit u řidiče, restaurace jsou v OC zavřené. A je tu ponurá atmosféra. Nejela bych. Nejsou to masochisti?
doplněno 14.03.20 11:09: Arne1, rozumné to není a taky bych tam nejela. Ale v pondělí a skoro celý týden do Prahy budu muset do práce. Sice s Enterolama a plínama sebou :-D, ale musím. Enteroly půjdou teď na odbyt v lékárně. :) Ještě, že lékárny nezavřeli.
dolga*

Také to nechápu, bych zůstala za branami města, ale bydlím tu, tak nemám kam jít...*plac*

dolga*
hodnocení

0x

Moc si neužijí, všechno je pozavírané, ulice víceméně prázdné - skoro - ale to, kvůli čemu sem chtějí - například muzea atd, tak bych snad mohli - procházka na Karlův most a přehlídka apoštolů na Staromáku. To jim na týden nebude stačit. Rozšoupnout se nemají kam, večer jsou myslím zavřené i bary. Kina, divadla..tak nevím, bydlím tu, ale ted zrovna bych se nenavštívila.

V Praze nejsou zavřená muzea? U nás teda ano, i ZOO má otevřené jen venkovní prostory.

dolga2

Tak samozřejmě, jen jsem to trochu špatně napsala, každý ví z telky i z netu, co všechno je v Praze zavřené.

Zkráceně, zatím jsou otevřené aspon ty ulice a Karlův most...co se týče památek.

dankrha
hodnocení

0x

Jaké prázdné ulice? Právě jsem se vrátila z několika denního pobytu v Praze. Kdybych nečetla noviny, vůbec nepoznám, že se něco děje, naopak v ulicích je daleko více dětí a mládeže, kteří si volno náležitě užívají. Takže buďte v klidu a klidně jeďte, bude-li hezké počasí, můžete obdivovat krásu rozkvetlých květin atd.

Tak v Praze je určité viditelně méně lidí nez "normální" zdravé dny.Pokud žijete na nějakém malém tichém městečku tak se Vám i ted Praha zdá být přeplněná.Ale věřte že není a pulzující Praha v plné síle a plná turistu vypadá jinak.

Ted je Praha kdo ji zná z denního života taková klidná,zvláštní,prostě jiná.

dolga2

jana222 dnes 18:52

Máte naprostou pravdu. Lidé zapomínají, že je Praha velká a tak nechápou, že lidé, kteří bydlí ve svých čtvrtích, to vidí jinak. Návštěvník Prahy, který je tu jen občas, nemůže vidět třeba Staromák, jak tam místo spousty turistů čumí na orloj proti jindy jen pár lidí, průvodci si stěžují, že umřou hlady, turisté nejsou. Klepou se doma strachy v karanténě...rozdíl tu je opravdu velký proti jindy na jaře a při takovém počasí. .

hodnocení

0x

Co plašíte, nic se tu neděje. Akorát šílenci blbnou a nakupují do zásobya pak se jim to zkazí.,

Aja, tak já nevím, jak v této situaci můžete napsat, že se nic neděje.*co* To, že Vy si nic neuvědomujete, je věc jiná a pro druhé lidi se kterými se stýkáte, určitě i nebezpečná. Nechápu Váš příspěvek...

asd1

Tohle ti taky připadá že se nic neděje? A když se podíváš na historii jak se to tam rozbíhalo, tak je jasné, že tady bude to samé...

idnes.cz/...

Tak tohle si říkal někdo i jinde a jak dopadli třeba v Itálii?

...tak já teda nevím *nevi*, přímo v hystorickém centru Prahy jsem v poslední době nebyl, bydlím v tak zvaném "širším centru" a že by bylo na ulicích, nebo v obchodech míň lidí jsem si fakt nevšim. Předevčírem jsem byl nucen jet metrem na Pankrác a málem jsem se nevešel do vlaku. A třeba na parkovišti u Kauflandu v Michli těžko zaparkujete.

dolga2

magdone, tak jasně, lidé tu dál chodí do práce, nemohli zůstat všichni doma, takže ulice doslova prázdné ani nemůžou být, řeč je o zbytečných návštěvách Prahy v době, kdy je všechno zakázané a z památek opravdu zbývá leda procházka po Karlově mostě. Takže pro turisty pusto, když ve 20 hodin se zavřou hospody a bary, tak cizinci nemají ani kde chlastat, o tom to je...není to přece o lidech, kteří tu žijí a pracují, četl jste otázku?

asd1
hodnocení

0x

Velice snadno tam chytnou koronavir a přivezou ho domu = známým a sousedům, protože tenhle typ lidí hned půjde na návštěvu jak v Praze bylo super...

Stačí trošku sledovat Itálii - dnes 250 mrtvých.. Taky patologické změny na plicích a srdci a podobné radost, i u mladších často horší průběh.. Takže kdo chce po vyléčení být např. dlouhodobě dýchavičný tak ať si pořád říká že to je jak chřipka.. Opravdu není.

break
Pokud by to šlo tak rychle, tak už tu jsou miliony nakazenejch lidí...
break
Ale jinak souhlasím, že jít něčemu naproti je na zabití. Takoví pak nejvíc rvou, že za to může stát...
asd1

Oni nejspíš jsou - většina má lehký průběh nebi i úplně bez příznaků a ti "v seznamu" vůbec nejsou... A např. testování u nás - kdo nebyl v Itálii to ho vyhazujou, takže v seznamu jsou jen ti co v Itálii byli a mají příznaky. Dnešní stav se projeví nejdřív za týden a opět jen ti co se dostanou na seznam, tj. jen těžší průběh a pár pečlivých co poběží na test po prvním kýchnutí... Spousta lidí jen zaleze domu a zkusí to vyležet, pokud se průběh nezkomplikuje tak taky v seznamu nebudou..

break
hodnocení

0x
Pokud vím, tak Praha není uzavřená. Kdyby do ní byl omezenej nebo zakazanej výjezd, tak jde o něco jinýho...

Kdyby byl do Prahy omezený, nebo zakázaný vstup...

To není, ale rozumný člověk tam dneska nepojede na výlet.

break
Rozumní lidí drancujou obchody. Narve se tisíc lidí do obchoďáku, aby si nakoupili lahváče. Hlava na hlavě a jeden prskne...
Jezdím do zahraničí, ale kontakt s lidma jsem omezil, co to jde...

A na co tam teda jezdíte? Ale asi jste kamioňák a musíte tam a v tom případě asi můžete křičet přes zavřené okénko, nebo vůbec nekomunikovat. Asi to jde, to nevím, neznám tu práci. Nebo byste měli mít jako rizikoví zaměstnanci už tu respirační roušku. protože nějaké "omezování" se v komunikaci přece k ničemu není. Vůbec nevíte s kým se bavíte a nevíte, s kým se dotyčný bavil před Vámi. Včera bylo ve zprávách, že se to přenáší i pouhým rozhovorem. A v pondělí jsem byla na normálním nákupu a nic takového co popisujete ujsem neviděla. Žádná hlava na hlavě, spíš poloprázdný obchod. Byl to ten malý Albert. A měli všeho dostatek.

break
Sú tam zaměstnanec , povolení mám 100km od čáry. Dohoda obou států, nedělám nic protizákonného. Nebo všichni v ČR dali v zaměstnání výpověď?

Vždyť říkám, že Vás k tomu asi nutí nějaké povolání. Ale to je přece něco jiného, původně jsme se zde bavili o výletě do Prahy. Ale jako obvykle se to zvrtlo jinam.

lidus*
hodnocení

0x

Idioti, stejně jako ti co vzali děti a jeli na hory, stejně jako ti co jeli do Itálie a chvástali se jak je tam super levně a prázdno.

hodnocení

0x

Hamáček: Nepřikládejte pod kotel

Ministr vnitra Jan Hamáček nervozitu na venkově chápe, vyloučil ale, že by bylo možné nějakým způsobem "obklíčit" Prahu, která je nákazou nejvíc postižená. Vybídl lidi, kteří na chatu vyrazit musí, aby se izolovali ve skupině, s kterou na ni dorazí. "Aby nechodili někde po vesnici, to je strašně nebezpečné. Prosím všechny, aby uvažovali hlavou a nepřikládali pod kotel," řekl.

Tak toto se děje za pouhých pět dní nato, kdy byla položena tato otázka. Pořád je to pro některé málo? Pořád mají někteří chutě si vyrazit do Prahy na výlety a druzí jim to budou schvalovat, jelikož se nic neděje?

Ten virus nema kridelka, aby letal po prazdnych ulicich.

To ano, však přesně o tom píšu. Myslím to tak, že Praha je za 5 dní úplně vylidněná a považovaná za nebezpečné město. A někteří to předpokládali už před 5 dny a ti druzí tvrdili, že se nic neděje. A možná, že kdyby to vzali všichni na vědomí před těmi pěti dny, tak by to v Praze dneska nebylo tak dramatické. A možná, že si to někteří v té době z Prahy přivezli jinam. A o tom mluvím.

A teď zrovna mluví o Bavorsku. Přesně ten samý problém. Lidi prostě nechápou co se děje a z vládních doporučení si nic nedělají a protože byla učiněna určitá opatření, aby byli občané chránění a mnozí přestali chodit do zaměstnání, tak oni toho nenadálého volna využívali k tomu, aby se začali scházet ještě víc v hospodách a tak dále. No tak mají ode dneška zákaz vycházení, jako u nás. Ale asi ani to nebude pro některé platit. Prostě lidé jsou ...no nechci být hrubá, tak napíšu "jenom lidé". *nevi*

No a těch Francouzích se mi nechce ani mluvit. Mám obavy, že tohle nikdo nezvládne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]