Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nutnost pozvání na svatbu

Od: krista* odpovědí: 17 změna:

Chystáme s partnerem svatbu, v seznamu pozvaných hostů bude i sestra mého přítele s přítelem. Problém je, že přítele od přítelovy sestry vůbec nemusím jako člověka. Můj přítel proti němu zase nic nemá a na svatbu ho chce pozvat jako hosta. Nemůžeme se s přítelem shodnout. Mám přítele od partnerovy sestry na svatbě nějak násilím tolerovat, nebo ják mám tuto situaci řešit? Prosím poraďte. Děkuji.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prestik*
hodnocení

6x

Pozvěte ho a udělejte zasedací pořádek tak, aby od vás seděl co nejdál. *placni*

lipanek
hodnocení

4x

Pokud budete mít větší svatbu, tak se s tím nepříjemným přítelem až tolik nesetkáte, lidí kolem Vás bude. Pogratuluje, Vy poděkujete a můžete ho předat svému nastávajícímu, ať si popovídají.

Nevím, co si představujete pod souslovím ,,násilím tolerovat,, to jde proti sobě. Prostě nastavte si v sobě zeď lhostejnosti - nezájem, pouze zdvořilostní fráze.

doplněno 13.03.20 15:19:

Vzpomněla jsem si, že se praví, co vysíláme, to se nám vrací zpět.

Je možné, že ten partner sestry od Vás cítí nějaké napětí, nesoulad a ve Vaší přítomnosti se necítí dobře, a jak se necítí v pohodě, reaguje nepřiměřeně, divně, neadekvátně. A nepříjemné pocity jsou na světě u obou osob jsou tu. Pokud si ho sestra vybrala, je to opravdu tak špatný člověk? A když náhodou bude v budoucnu svatba, tak se občas budete muset vídat. ale věřte, že se to dá překonat, anebo si za nějaký čas na sebe zvyknete a ono to půjde. Nelámejte nic násilím přes koleno, nechte tomu volný průběh.

hodnocení

4x

A Váš partner snese dobře všechny pozvané hosty z Vaší strany? Vždycky je někde někdo, koho moc nemusíme. Ale co se svatby týče, nebránila bych svému partnerovi, aby si pozval toho, koho si pozvat chce. Je to přece i jeho záležitost. Navíc jde o jeho sestru a ta by se bez svého partnera na vaší svatbě nudila (anebo by pozvání nepřijala) což by mohlo Vašeho partnera velmi mrzet. Nehledě na to, že on sestřinu volbu respektuje, co se partnera týče. Měla byste tedy i Vy. Bude to váš svatební den, nebudete mít čas věnovat se hostům jednotlivě, takže partnera Vaší švagrové, můžete klidně přehlížet. Názory na toto mohou být samozřejmě různé. Já bych se snažila být vstřícná, jak se zachováte Vy, je jen na Vás. V neposlední řadě se může stát, že dotyčný pozvání na vaši svatbu ani sám nepřijme, pokud bude uvažovat stejně jako Vy..

smode*
hodnocení

2x

A až Vám bude gratulovat, to vadit nebude? :) já třeba dívce řekl že může mít na svatbě kohokoliv chce, na druhou stranu jsem předem zakázal gratulace směřující na moji osobu a například i rozbíjení talíře. A nikdo s tím nemohl nic dělat :) také jde o to kdo je ve vašem vztahu silnější a zda je partner tolerantní. Pokud by moje dívka nechtěla na svatbě třeba i vlastního bratra, neměl bych s tím problém. Jsem tam přece pro ni, hosté jsou až na druhém místě. A urazí-li se někdo z nich, jejich mínus.

priklad1*
hodnocení

1x

V prvé řadě být ženichem, tak bych si takovouhle ženskou nikdy nevzal

figurek*
hodnocení

0x

Přítele přítelovy sestry považujete za nepřítele. Tak je to přítel nebo nepřítel? Nebo obojí? *ee*

Já bych si skoro myslel, že rozhodující by měl být jeho přístup k vám. Co on? Taky vás nemusí jako člověka? A co na něho říkají rodiče vašeho přítele? Taky ho nemusí jako člověka?

Skoro se mi nazdává, že z vašeho dotazu je cítit pýcha a předsudek.

Radím pozvat ho a dobře ho poznat. Možná zjistíte, že on je vlastně fajn chlap.

hodnocení

0x

Za mě osobně pozvat a vydržet to. Ovšem nikdo z nás nezná pozadí vztahů. My jsme měli v rodině , že nevěsta po dohodě nepozvala ženichovu sestru s manželem, protože se absolutně nesnášely. I dnes, když jdou navštívit rodiče, tak si vybírají termín, kdy tam sestra nebude.

dolga*
hodnocení

0x

Nevím, proč zvete přítele manželovy sestry, je to jen nějaký přítel, není to její manžel, tak nepatří ani do rodiny.

Jinak, když se neshodnete ted, jak se shodnete pak v manželství? No a člověka, který by mi kazil svatbu tím,

že ho nemusím, bych tedy nepozvala. Je to moje svatba, nezvala bych tam každého, kdo šel náhodou kolem a

na čas zakotvil u manželovy sestry. Budoucí manžel Vám dělá ze svatby průchodák s cizími lidmi a Vy to máte skousnout? Zvláště, když to patrně ani on neplatí, takoví jsou nejlepší...

Budete otrávená, co tedy si tu svatbu rozmyslet?

priklad1*

Od tyhle ženské radši dál. Oni jsou někdy nesezdaní třeba 10 let a více. Pořád to je jen přítel. No některým to taky velí slušnost. To rádkyně nezná.

svatba

většinou když se zve někdo na svatbu, tak s doprovodem...tím spíš když je to sestra ženicha

dolga*

priklad1 dnes 14:31

Ahoj demokrate, chlape, já Tě také nemusím, protože jak jsme měli rozdílný názor v jedné nedávné diskuzi, že mladá žena měla zůstat s expřítelem, který nebyl nic moc, chování měl jak neadrtálec a Ty jsi měl názor, že kvůli 13leté dceři by to ona měla překousnout a být s ním dál,. aby mohl dělat otčíma její dceři, tak já myslím měla správný názor, že bych nemohla být s někým, kdo mi je protivný a nesnesu ho. Ani kdybych měla 5 dětí a všechny vyžadovaly otčíma.

No vidíš a mám ten názor dál, že nelze spát s chlapem jen proto že její 13letá, patrně hysterická dcera cítila k otčímovi snad symaptie, snad víc, ale spát by s ním musela mamina. To je docela zvrhlé a hlavně, proč by to měla dělat, přetvařovat se v posteli? To jsi mi nevysvětlil.

Tak si měj ty svoje demkratické názory, kdy podle Tebe žena nesmí žít svůj život, ale má ho podřídit druhým, například 13-leté rozmazlené holce. Já mám názory jiné a jsem tomu ráda.

dolga*

priklad1 dnes 14:31

Jinak se domnívám, že většině nevěst jsou přátelé manželových sester ukradení, ona se těší na svatbu, často tam má víc takových rádoby příbuzných, takže sice nevěsta to tu nechtěla napsat, ale patrně má hodně pádný důvod, proč právě jeho jediného na svatbě nechce - neobtěžoval ji někdy?

V takovém případě bych si zkrátka tu svatbu rozmyslela celou. Druhá možnost přiznat pravdu a aby se pak hádala a nenáviděla celá rodina, protože třeba by si ta sestra toho přítele nechala dál, některé ženy nemají moc hrdosti...je to asi složitější. Určitě to ale není proto, že má třeba nakřivo nos.

@dolga - Je to moje svatba
Neuniklo vám, že je to i svatba ženicha? ;)

priklad1*

Dolga 16.25

Tak bohužel. O nějaké slečně 13 let nemám ani páru. Buď jiný Nick, nebo někdo použil stejný, což může

ald
hodnocení

0x

Když tam bude i sestra vašeho přítele, tak by bylo trapné nezvat i jejího přítele. Budete užívat svou svatbu a toho pána budete prostě tolerovat. Váš nastávající to ocení.

hodnocení

0x

Ženich má sestru a tu se sluší na bráchovu svatbu pozvat. Ovšem, pokud ona má partnera, měl by být pozvaný také. Přece tam ta žena nebude sama.

Když to otočíme a manželova sestra by se vdávala dřív, jak by se Vám asi líbilo, když by pozvala bratra na svatbu a Vás ne? I když někoho nemáte ráda, slušnost je pozvat celý pár, jeho i ji.

Nakonec, teď stejně kvůli nákaze asi nebudete svatbu moci uskutečnit a mezitím, co bude zákaz, můžete se rozmyslet, jak na to. Za mě ale platí - opravdu oba. Bavit se s ním nemusíte, ale pozvat ano.

Je to zvláštní, ještě ani nejste provdaná a už chystáte v snoubencově rodině intriky. Měla byste být spíš vstřícnější, budou to přece Vaši noví příbuzní. Jaga.

dolga*

Třeba se toho právě děsí, že to budou její příbuzní...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]