Nejste přihlášen/a.
Namočte nohy do lavoru s dost teplou vodou, do které dáte trochu jedlé sody. Asi tak kávovou lžičku. Nohy namočte a chvíli čekejte. pak pořádně vydrbejte kartáčkem na ruce a mýdlem, aby jste odstranil co nejvíc "mrtvé" kůže. Kupte si bambucké máslo. Já kupuji přírodní, čisté. Ale pozor, je to velmi tuhé a musí se z toho ten krém doma udělat. Do mikrovlnky dám rozehřát trochu toho másla, když hodně povolí, tak ho smíchám s nějakou obyčejnou vazelínou, nebo můžete i Nivea krémem. Dobře míchat, aby se to všechno spojilo do hladka. Takto připravený krém z babuckého másla pak používám na ruce, na nohy a i na obličej. Je velmi dobrý třeba na posílení nehtů. Tak tím krémem si pak promasírujte ty chodidla. Ale asi se Vám do výroby krému chtít nebude. V tom případě postupujte stejně, ale vmasírujte třeba olivový olej. A o nohy se musíte starat pořád a ne jednou za "uherský rok".
Ale fuj, taková neomluvitelná chyba. Samozřejmě "abyste", žádné aby jste. A to jsem si toho všimla až teď.
To nic, stane se. Horší je když tuhle perlu napíše profesionální redaktor (nebo by jím aspoň měl být) do předvolební publikace jedné nejmenované strany. V tu chvíli přestávám uvažovat o jejich volení, i kdyby byl jejich program sebelákavější (což ovšem není ani náhodou, takže i kdyby byl ten plátek výkvět češtiny, nevolil bych je ani náhodou ).
Tento nesprávný tvar je dnes už tak běžně používaný, že se bojím, aby nebyl uznán spisovným. Abyste se nejspíš zdá mnoha lidem sprosté a nespisovné, proto píší nesprávný tvar aby jste. Stejně tak jako někteří chtějí být nóbl a místo zvratných zájmem se a si používají jse a jsi. Přitom tvar jse vůbec neexistuje.
Jako chlap, ne dívka, který musí celý den pobíhat po nohách, tak mé mnoholeté osvědčené řešení:
- 1x týdně přejet suchou ztrdlou pokožku rašplí nebo hrubým pilníkem z dílny (ty ženské pilníčky jsou na chlapskou kůži ke smíchu, lechtají)
- umyju a natřu bílou vazelinou z drogerie, konkrétně u mne Vitar "vazelina pro zjemnění pokožky" za pár korun, mazat lze častěji než brousit
Jsem chlap a trávím hodně času v pracovních botách. Ztvrdlé paty jsou můj problém od nepaměti. Řeším to tak, že občas nechám nohy louhovat v teplé vodě minimálně 1/2 hodiny a následně rozmočenou mrtvou kůži důkladně oškrábu nepříliš ostrým nožem. Po oschnutí namažu modrou indulonou. "Na hladko" to neřeším, stejně je to po pár dnech zpátky. Měl jsem i speciální škrabku na ztvrdlé paty, ale nebyla k ničemu. Nějaký skleněný pilníček či kartáček na ruce je k smíchu. Drátěný kartáč bych ale asi nedoporučoval
Jo - a zdejší dámy mají pravdu. Je to následek zanedbané péče.
Pokud si každý den myjete nohy, nakrémujete balsámem, jednou týdně přejedete jemným pilníčkem - já preferuji skleněný, a opět namažete, tak tento problém by neměl být.
Pokud je přesto, může to být plísňové onemocnění, které svěříte odborníkovi.
Ve většině případech, a tady na poradně je více takových otázek, je to zanedbaná péče.
Neplatila bych za něco, co si mohu vyřešit sama a ve Vašem věk kór, vy se ohnete k chodidlům velice dobře, než starý člověk.
Už jsme to tu řešili, byla zde i fotka hrozných, suchých popraskaných pat. Lidi, nemáte snad doma Indulonu nebo jakýkoliv mastný krém? Denně po sprše nanést ihned vrstvu. Ale když je to tak zanedbané, tak denně máčet v lavoru například s jednou sodou. Nebo 2 lžíce kuchyňského oleje + 1 lžíce cukru, rozmíchat a masírovat tím 5 minut paty...těch receptů je plno, hlavně s tím něco dělejte, samo se to nezlepší. V lékarně koupíte specielní mast na mozoly a tvrdou kůži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.