Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci předepsané prášky

Od: alb odpovědí: 12 změna:
Zdravím.
Včera jsem byl opět u odborníka a on mi předepsal lithium a vůbec nic mi k tomu neřekl. Moje kamarádka mi řekla, že prý se lithium ale používá na bipolární poruchu.
Nikdy jsem nebral skoro žádné prášky a vůbec se mi do toho nechce, protože s nimi nemám dobré zkušenosti a ještě když mi k tomu nic doktor neřekl.
Proč mi nic neřekl?
Takže teď vůbec nevím, jestli to mám brát nebo nemám. Navíc mi příjde divné, že mi ani nedal vysvětlení...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono úplně stačí, toho doktora se zeptat a nedělat mrtvého brouka. Tak to přeci běžně chodí. S doktorem normálně komunikovat. A ne že pak sháním rozumy od amatérů.

hodnocení

2x

Zdravím. Pokud to předepsal odborný lékař, tak byste léky užívat měl. A měl byste mu důvěřovat více, než kamarádce. On by Vám je nepředepsal jen tak. Jste nemocný, tak byste měl být i ukázněný pacient. Kamarádka Vám od zdravotních potíží nepomůže. Narozdíl od lékaře. Proč jste se nezeptal svého lékaře, pokud potřebujete vysvětlení proč a nač Vám léčivo předepsal? Pokud máte problémy s psychikou, pak Vám nasadil vhodné léčivo. Pokud potřebujete podrobnosti, musíte se ptát přímo jeho. A pokud lékaři nedůvěřujete, můžete ho změnit.

doplněno 12.03.20 22:33:

Jen ještě doplním - nedavno jste zde založil vlákno o svých rušivých myšlenkách, kde jste popisoval i myšlenky na sebevraždu. A když si přečtete příbalový leták předepsaného léku, užívat byste ho měl. Záleží také na tom jak jste své problémy lékaři popsal. Jen malá citace z příb. letáku:

1. Co je přípravek Lithium carbonicum Slovakofarma a k čemu se používá

Uhličitan lithný se používá u léčení a předcházení některých psychiatrických onemocnění.
Přípravek se používá k léčení akutní a depresivní fáze maniodepresivní poruchy (tj. duševní onemocnění projevující se příliš vzrušeným a vášnivým chováním, které se střídá s duševní skleslostí a sklíčeností). Přípravek se hodí na snížení chorobně povznesené nálady, agresivity, zrychleného toku myšlenek, přispívá ke stabilitě nálady, aplikuje se k posilování abstinence u chronického alkoholismu a nealkoholových drogových závislostí, používá se i k léčbě některých forem sexuálních úchylek.

hodnocení

1x

Pěkný den,

měl jste se zeptat idkyž dobrý doktor by Vám k tomu něco řekl. Tohle vypovídá o nepříliš vysoké kvalitě toho lékaře. Každopádně s dotazy se obracejte na lékaře a pokud máte pochybnosti o jeho kompetentnosti,najděte si jiného. Jinak je na Vaší zodpovědnosti,jestli se budete pokyny lékařů držet,nebo ne.

hodnocení

0x

Nikdy jsi nebral žádný prášky a nemáš s nimi dobré zkušenosti? Kamarádka je doktorka?

alb
hodnocení

Myslel jsem, že jsem nebral žádné na psychiku a napsal jsem, že skoro, proti nachlazení už jsem měl. Jinak jen kamarádka říkala, že o tom něco ví
dolga*

Divné - jaký odborník?

A jaké potíže? K odborníkovi nechodíme jen tak...

Takže dotaz asi od někoho, kdo se nudí.

hodnocení

0x
Lithium je velmi silný lék při těžkých psychických potížích. Vše proberte s lékařem, ne s námi laiky na poradně

hodnocení

0x

My také nemůžeme vědět, jestli prášky máte užívat. Kdykoliv jsem něco kupovala nebo vyzvedávala v lékárně, vždy mi k tomu byla poskytnuta odborná přednáška, co a jak. Mě přijde divné, že jste se lékaře na nic nezeptal, tam je potřeba, abyste získal informace. Zavolejte tomu mlčenlivému doktorovi a zeptejte se. Raději tam již osobně nechoďte, at v čekárně něco nechytíte.

hodnocení

0x

Když jsem u lékaře, ptám se. Zvláště, pokud mi třeba nějaké léky ubere či přidá. Proč to dělá, co by se mělo zlepšit. Nikdy se mi nestalo, že by mě nějaký doktor odbyl, či mi dal nové léky a nic mi k tomu neřekl. Stát se to může, ale určitě jste si pusu nezapomněl doma, tak bych se slušně ptala.

Dokonce jsem si vzpomněla, zda nemám nárok na diabetickou obuv se slevou. Doktorka se podívala na počítač a povídá: To víte, že máte, poslední jste měla před 4 roky! A máte nárok za dva. Byla jsem ráda, úpaní doktorka by si sama nevzpomněla, ale když člověk slušně připomene, vyřeší všechno. Mně se v DIA botách velmi pěkně chodí, i když nejsou nijak krásné. Ale chůze jak v peřince. .Jaga.

hodnocení

0x
Některé léky mají vedlejší účinky, tak se jich automaticky člověk bojí. Je ale potřeba účinky porovnat. Jak lék pomůže a proti tomu, jak moc uškodí.
Člověk si myslí, že i při jakkoli bolestivých a zlých myšlenkách má dost síly. Jenže je tu to riziko, před kterým se varuje třeba u deprese. Najednou přijde sekunda, kdy má člověk pocit: "A je konec. Už nemůžu, a nechci dál!" Že ta sekunda vznikne nikdo netuší ani předešlou sekundu. Síly dojdou bleskem najednou. Nikdo to neví, ani lékař, ani sám pacient, jestli a kdy se to opravdu blíží. Doktor se pokusí ze zkušenosti odhadnout, kdy už je zlých myšlenek moc, jdou tím směrem, tak Vás zkusí ochránit a léky Vám nabídnou bezpečí. Jakmile lék vezmete, jste v bezpečí. Můžete být v klidu.
Co vím, občas lékaři zapomínají něco vysvětlit. Léky na nachlazení pomohou tělu, aby si zvládlo a stihlo poradit samo a vyléčilo se. Antidepresiva pomáhají, ale psychika se nezačne léčit sama, zlé myšlenky je důležité zpracovat. Nenechávat to jen na lékách. Nechcete brát léky? To je ideální. Odstraňte bolest, při lékách, budou pomáhat, pracujte na sobě, ať Vás už nic nebolí. Co bolí nejvíc, proč? A potom s čím to souvisí, jak jde situaci v životě změnit. Nejde změnit? - objevte jak být spokojený i takhle, a přitom se soustřeďuje na něco hezkého, co Vám to horší v životě vyváží. Omezte strach, ať Vás nebolí strach. Nacházejte v životě všude krásu a užívejte si ji. Vydržte být spokojený a klidný dva měsíce (úplně bez jediné zlé myšlenky). Pak se nové myšlení zafixuje. Už žádnou bolestivou myšlenku, co srazí Vás, nebo někoho jiného. Hodně i relaxujte, hodně uvnitř zpomalte. Chvalte se. Přátelský postoj, klid, růžové brýle.
Když najdete způsob, jak být spokojený opravdu, nevěřím, že to bude doktor léčit léky typu antidepresiva. Do konce života si to namátkově musíte překontrolovat, jestli jste nenachytal negace z okolí, ať nejste zpátky.
Nemáte vůli? Nevadí, vůle není potřeba, stačí silná touha a přání, ty posilujte, díky nim se to podaří, chcete-li.
Pokud jde ale o psychickou nemoc, která vůbec nejde zklidnit nebo usměrnit bez léků, pak tyhle postupy nemusí vůbec platit, nemusejí být reálné. Přesto časté trénování klidu také dost pomůže. S tím, že dotazy zodpoví lékař, souhlasím.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Podle vašeho dotazu soudím, že jste inteligentní člověk. A jako takový jste schopen vysledovat účinky. Tak já bych na vašem místě ty prášky užívala, ale sledovala bych, zda je mi po nich jinak. Líp nebo hůř a v čem. Klidně bych si to i zapisovala. No a až bych je dobrala, šla bych na kontrolu. No a pak už bych s lékařem měla o čem diskutovat a měla bych se na co ptát. Na co se chcete ptát teď, když jste je ještě nevyzkoušel? Lékař usoudil, že vám tyto prášky prospějí, proto vám je předepsal. Tak až je sníte, uvidíte. Pokud se budete cítit líp, napíše vám další, když se nic nezlepší, napíše vám jiné. Ida

Inteligentní člověk takový dotaz nepoloží, protože ví co má udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]