Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Pokud to předepsal odborný lékař, tak byste léky užívat měl. A měl byste mu důvěřovat více, než kamarádce. On by Vám je nepředepsal jen tak. Jste nemocný, tak byste měl být i ukázněný pacient. Kamarádka Vám od zdravotních potíží nepomůže. Narozdíl od lékaře. Proč jste se nezeptal svého lékaře, pokud potřebujete vysvětlení proč a nač Vám léčivo předepsal? Pokud máte problémy s psychikou, pak Vám nasadil vhodné léčivo. Pokud potřebujete podrobnosti, musíte se ptát přímo jeho. A pokud lékaři nedůvěřujete, můžete ho změnit.
Jen ještě doplním - nedavno jste zde založil vlákno o svých rušivých myšlenkách, kde jste popisoval i myšlenky na sebevraždu. A když si přečtete příbalový leták předepsaného léku, užívat byste ho měl. Záleží také na tom jak jste své problémy lékaři popsal. Jen malá citace z příb. letáku:
1. Co je přípravek Lithium carbonicum Slovakofarma a k čemu se používá
Uhličitan lithný se používá u léčení a předcházení některých psychiatrických onemocnění.
Přípravek se používá k léčení akutní a depresivní fáze maniodepresivní poruchy (tj. duševní onemocnění projevující se příliš vzrušeným a vášnivým chováním, které se střídá s duševní skleslostí a sklíčeností). Přípravek se hodí na snížení chorobně povznesené nálady, agresivity, zrychleného toku myšlenek, přispívá ke stabilitě nálady, aplikuje se k posilování abstinence u chronického alkoholismu a nealkoholových drogových závislostí, používá se i k léčbě některých forem sexuálních úchylek.
Pěkný den,
měl jste se zeptat idkyž dobrý doktor by Vám k tomu něco řekl. Tohle vypovídá o nepříliš vysoké kvalitě toho lékaře. Každopádně s dotazy se obracejte na lékaře a pokud máte pochybnosti o jeho kompetentnosti,najděte si jiného. Jinak je na Vaší zodpovědnosti,jestli se budete pokyny lékařů držet,nebo ne.
My také nemůžeme vědět, jestli prášky máte užívat. Kdykoliv jsem něco kupovala nebo vyzvedávala v lékárně, vždy mi k tomu byla poskytnuta odborná přednáška, co a jak. Mě přijde divné, že jste se lékaře na nic nezeptal, tam je potřeba, abyste získal informace. Zavolejte tomu mlčenlivému doktorovi a zeptejte se. Raději tam již osobně nechoďte, at v čekárně něco nechytíte.
Když jsem u lékaře, ptám se. Zvláště, pokud mi třeba nějaké léky ubere či přidá. Proč to dělá, co by se mělo zlepšit. Nikdy se mi nestalo, že by mě nějaký doktor odbyl, či mi dal nové léky a nic mi k tomu neřekl. Stát se to může, ale určitě jste si pusu nezapomněl doma, tak bych se slušně ptala.
Dokonce jsem si vzpomněla, zda nemám nárok na diabetickou obuv se slevou. Doktorka se podívala na počítač a povídá: To víte, že máte, poslední jste měla před 4 roky! A máte nárok za dva. Byla jsem ráda, úpaní doktorka by si sama nevzpomněla, ale když člověk slušně připomene, vyřeší všechno. Mně se v DIA botách velmi pěkně chodí, i když nejsou nijak krásné. Ale chůze jak v peřince. .Jaga.
Zdravím. Podle vašeho dotazu soudím, že jste inteligentní člověk. A jako takový jste schopen vysledovat účinky. Tak já bych na vašem místě ty prášky užívala, ale sledovala bych, zda je mi po nich jinak. Líp nebo hůř a v čem. Klidně bych si to i zapisovala. No a až bych je dobrala, šla bych na kontrolu. No a pak už bych s lékařem měla o čem diskutovat a měla bych se na co ptát. Na co se chcete ptát teď, když jste je ještě nevyzkoušel? Lékař usoudil, že vám tyto prášky prospějí, proto vám je předepsal. Tak až je sníte, uvidíte. Pokud se budete cítit líp, napíše vám další, když se nic nezlepší, napíše vám jiné. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.