Dobrý den,chci se zeptat, jestli když jsem v zaměstnání 3,5 roku a svou práci si plnim svědomitě,je možné aby mi zaměstnavatel dal výpověď když jsem se řádně a včas omluvila a nastoupila poprvé na paragraf se svým nemocným 9-ti synem, protože měl vysoké teploty a nesehnala jsem tentokrát hlídání?
Proto, že jste doma s nemocným dítětem, výpověď dostat nemůžete - viz § 52 zákoníku práce. Ale nikdy se nedá vyloučit, že si zaměstnavatel způsob, jak se vás "zbavit" najde.
Pochybuju, že by někdo dal výpověď zaměstnanci, který v dané firmě pracuje bez problému 3 a půl roku. Na OČR by správně mělo být potvrzení lékaře. Neuvedla jste v dotazu, jestli Vám v zaměstnání někdo vyhrožoval výpovědí. Těžko posouditm, co by kdo chtěl nebo nechtěl udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.