Nejste přihlášen/a.
Zajímá mě, zda se na střelnici bežně střílí ostrými náboji a taky zda do jedné konkrétní zbraně (nikoli různé kalibry) může být použito více nábojů např. podle průraznosti? Můžete mi taky tapsat, pokud máte tu zkušenost, jak taková návštěva probíhá, tj. platí se za konkrétní zbraň + plus náboje, lze si tam koupit třeba pernametku, musím při vstupu dávat občanku?
Zkušenost mám s několika střelnicemi, na všech se střílí ostrými náboji. A samozřejmě, do jedné zbraně jedné ráže mohou být použity různé druhy nábojů.
Na jedné, skoro vesnické, se moc objednat nejde a taky se neplatí nic kromě členských příspěvků - každý, kdo tam chodí střílet, musí mít zbraň svoji. Většina členů jsou buď sami správci střelnice, nebo mají správce svého známého, který za provoz v daném čase zodpovídá. Úplně cizí osoba se tam nemá jak dostat. Mezi sebou někoho cizího ani nevidí moc rádi a zbraň mu určitě nepůjčí. Výhoda v tom, že nikdo nekontroluje občanky, zbrojáky, nic, protože se skoro všichni znají alespoň od vidění a věří si.
Na druhé to funguje velice podobně, až na to, že se parta důchodců domluvila, že tam vždycky bude někdo přítomný. Jednodušší o to, že tam může přijít celkem kdokoliv, když má z čeho střílet. Při vstupu se členové prokazují členskou kartičkou, cizí většinou zbrojním průkazem, když není, tak občanským. U registrovaných se ukazuje (alespoň existence) průkaz zbraně.
Na třetí to funguje taky tak, s menšími obměnami.
Na čtvrté tedy i něco půjčují, ale je třeba se prokazovat minimálně OP. Ano, platí se za konkrétní zbraň, náboje a terč.
Tak doplnění.. Než jsem to napsala, něco tady přibylo. Jestli má jít o sebevraždu, existují lepší způsoby. I tam, kde osobě bez ZP něco dají do ruky, je člověk celou dobu pod dohledem ozbrojených osob, které nedopustí, aby se nabitou zbraní mířilo jinam než do vyhrazeného (bezpečného) prostoru. Většinou tam ani není jenom jeden. A jak píší rádci přede mnou, když už by k něčemu došlo, byl by to problém pro všechny zúčastněné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.