Nejste přihlášen/a.
V Německu chodí policajti po ulicích a dělají namátkové kontroly. Takže existuje taková možnost, která je sice málo pravděpodobná, ale přece jen existuje. Jestli vás vyhmátnou, strčí vás do karantény. Nejdříve skončíte v karanténě v Německu, po návratu i v Česku. Horší problém je, že v Německu si zaplatíte stravu i lékařské úkony a to vás přijde proklatě draho.
Vašemu šéfíkovi vzkazuji, ať vaši cestu raději odloží.
Je světová pandemie a ještě než byste měl odletět, tak jednak uzavřou letiště, uzavřou obchody a zakáží vstup do země a ze země. Takže nutit Vás nemůže, zvláště, když vir je i u nás a mohl byste ho do Německa přitáhnout i Vy.
Dcerka, když musí na služební cesty, tak má ale od firmy to nejlepší cestovní pojištění a kdyby onemocněla, tak je jí všechno placeno jako pracovní uraz, repatriace domů zdarma - jinak, jestli to nevíte, z Německa možná by Vás přivezli zpátky za statisíce...Máte na to? U dcerky v práci jsou inteligentní, služební cesty se zrušily, firma nechce ohrožovat své zaměstnance.
Jaké podmínky máte Vy? Jen Vám potřesou rukou a řeknou - děkujeme?
Příliš velká cena za zdraví a možná i život. Nikam nejezděte, většinou ty cesty nejsou bůhvíjak důležité a zeptejte se ve firmě, jestli vědí, že se už dávno praktikují videokonference, tam se nenakazí nikdo. Protože jestli nevědí, že je pandemie, tak možná nevědí ani tohle.
Mezi námi děvčaty - nechci se dotknout firmy, která Vás živí, ale přijde mi, že než mít za šéfa člověka, kterému je k smíchu, že umírají lidé a klidně by tam poslal podřízeného, asi bych snad raději stála za kasou...měla bych lepší pocit.
Cestu odmítněte. At tam jede sám.
To nejlepší cestovní pojištění na 99% bude mít vyjímku pro místa kam je doporučeno nejezdit, takže by v případě problému jen zjistila, že plnění se nekoná
Víte, ona pracuje u transoceánské zahraniční firmy a často tedy létá za hranice Evropy. Repatriace třeba z Peru, USA a podobně není rozhodně levná záležitost, je to v milionech a proto firma pojistila své manažery u pojištovacích společností u nich doma, myslím že snad ani české pojištění nemají, musím se jí zeptat, jestli má i české pojištění. Takže by na tom škodná nebyla, pokud by se uzdravila, ale fakt je, že tam nejsou idio.ti, tak se ted mezinárodní obchody konají přes telekonference, datové schránky, xerox, internet, já se v tom všem nevyznám, ale i když na obchodech firma tratí, své české zaměstnance nikam nevysílá v této době. V tom je právě ten rozdíl - v inteligenci toho vedení.
Za důležitější považují chránit zdraví a životy svých zaměstnanců. Nikam by je zlomyslně neposílala, aby tomu zaměstnanci nepřidělávala problémy a nejen zdravotní.
Ano, máte pravdu a jak se pak firma postará o jeho plat a zdraví? Je sice pravda, že šéf může zaměstnanci nařídit služební cestu, ale v případě pandemie, kdy státy i zavírají hranice, myslím, že platí jiné vyhlášky a zákony. Například doporučení ministerstva vnitra nikam nejezdit, pokud se nejedná o opravdu nutné výjezdy, jak jsem včera četla...At firma prokáže, že je nutnost ohrožovat zdraví zaměstnanců a často i jejich životy.
At mi šéf ukáže paragraf, kdy musím na služebku, která může ohrozit moje zdraví a i život a jak se potom firma postará o moji rodinu. Je vyjímečný stav a všechno je jinak. Nikdo nikam nesmí a tak at mi to dají černé na bílém, co bude pak, až zbytečně onemocním...
Teď už to řešit nemusíte,je zákaz cestovat i do Německa a jestli vedoucí chce,ať tam jede sám,vy přece budete poslouchat nařízení vlády!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.