Nejste přihlášen/a.
ahoj, chci se zeptat na jednu věc. Dnes ráno jsem měla telefon, už to číslo se mi zdálo divný, byla to předvolba +432 a mluvila semnou češka ohledně cukroví. Hovor proběhl v pořádku, nicméně mě pořád nedalo na klidu to telefonní číslo. Skusila jsem tam zavolat na to číslo a dovolala jsem se kamsi do cizí země, protože to chvíli spojovalo a pak se ozvalo Hello typyckým americkým přízvukem. Je to normální? Díky Iva
Paní Ivo, Vy jste ze zvědavosti udělala to nejhorší, co jste mohla To je podvod a ne tak nový. Jde o to, že Vám takhle cizí číslo zavolá, většinou jenom prozvání a Vy za hovor tam zaplatíte nehoráznou částku. Kéž bych neměla pravdu, ale já být Vámi tak si to číslo opíšu, uložím a hned teď volám operátorovi. Pravděpodobně s tím nic neudělá, ale budete vědět, co Vás to stálo.
ale ta paní mě neprozváněla, ona z toho čísla semnou mluvila asi 3 minuty a domlouvali jsme se na jedné dohodě, pak jsme se rozloučili a pak že si příjde zítra. Ještě jsem tam z povzdálí slyšela jednoho pána, připadalo mi to jako ve firmě. Pak jsem asi po 5 ti minutách volala na to stejný číslo zpět a jak se ozvalo Hello tak jsem to hned típla.
Třeba jen nějaký člověk z ciziny chtěl vědět recept, na tom není nic špatného. Ale taky to mohl být špión a otázka na recept bylo jen konfigurační heslo. Vy jste tam ještě volala, což pro vás může mít katastrofální následky, nejen že zaplatíte drahé spojení, ale co když to byli teroristé? Nyní po vás může jít B.I.S. nebo F.B.I.
doplněno 25.03.10 11:57:Promiňte že jsem to zlehčil. Nikdy nevolám na neznáme číslo, které mě prozvoní!
Vy se tomu vysmíváte, viz BIS a FBI, ale přečtěte si tohle: spotrebitele.info/... nehledě na to, že infolinka u operátorů je zdarma a za zeptání paní nic nedá.
Jinnak, pro zajímavost, hovor do Rakouska přes Skype na mobil stojí 1,7 eutocentu za minutu.
A pokud někdo volá prostřednictvím SKYPE, tpo nepoznáte, pokud si tam nastaví, aby se zobrazovalo číslo eho mobilu. Ale to trochu odbočuji.
Abych nemátl: to zobrazované číslo, které si dám do SKYPE, musí být moje číslo, ne nějaké libovolné, oni si to kontrolujou (posílají na ten mobil potvrzující heslo, které tam musíte zadat).
Poslední měsíc mám s hovory tohoto ražení dost zkušeností - 3x nepřijaté hovory cizích čísel. U toho prvního jsem se snažila to dohledat (vím, že nesmím volat zpět, může to být za spoustu peněz) - to číslo 421 232 112 200 vypadalo divně, tak jsem si ho "vygooglovala" - existují stránky obtěžujících telefonů a tenhle slovenský tam měl hned několik stránek! Kdosi zvažoval i podání trestního oznámení - já měla hovor prošvihlý, ale někomu tam nabízeli zboží.
Minulý týden během 2 dnů další dva "prošvihlé hovory", vždy jiná čísla ( klidně zveřejňuju, beru jako obtěžování - 245 009 320, 724 500 871 - ten druhý jsem slyšela, šlo o pouhé kratičké prozvonění, tak jsem tušila, že to není OK ). Za celé roky se mi tohle nestalo, proto nemyslím, že by šlo o něco jiného než obtěžování. Po těch 2 číslech se ale už nenamáhám pídit.
Zkuste ty stránky - stačí na Google uvést to číslo, pokud už někoho obtěžují, ukáže se Vám to.
Telefony se pomátli. Já včera šla z práce, a telefon udělal takový ten tichý zvuk - přijatý soubor. Koukám na display a tam hláška.. soubor .sis přijat. Tak hned volám manžovi, co to je a ten mi řekl že nemám symbian tak ať jsem v klidu a že to byl přenos patrně přes bluetooth. Jak umím radit, tak jsem taky někdy neopatrná, bluetooth mám zaplý pořád
Na tom neni nic divneho.
Zenska volala nejspise z prace pres automatickou firemni ustrednu, takze ste nevidela primo jeji cislo, ale cislo k nejake sekretarce a pod. A ta mohla byt klidne na druhem konci sveta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.