Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz služebních cest státních úředníků

Od: tomkk® odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

včera dopoledne v médiích zanělo, že odpoledne by vláda měla projednat zákaz cest státních úředníků (Kvůli koronaviru).

vlada.cz/...

" Vláda také na odpoledním jednání rovněž zřejmě zakáže služební zahraniční cesty státních úředníků."

Jenže o té doby už žádné info. Nenarazili jste na nějakou novou informaci?

/Manželka bohužel má zítra ráno odjet na třídenní školení do Prahy. Úplně zbytečně narvaným vlakem tam a zpět a v hotelu s Číňany i Italy (už tam byla před 14 dny). Jsme z toho dost nešťastní, sama v práci odmítnout nedokáže, doma máme osmdesátiletého dědu a já mám vážný nález na plíci. Bohužel, ředitel jejich pobočky se o své zaměstnance nestará a na dotaz na ministerstvu jim řekli, že nic neví. /

doplněno 12.03.20 21:02: Jen tak pro zajímavost, dnes je samozřejmě poslali obratem domů. Zbytečně všichni trávili hodiny ve vlaku a v hotelu s cizinci.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Přece to někdo organizuje a paní by měla mít kontakt, když už tam jednou byla. Tak tam hned teď večer zavolám a zeptám se, zda je to nutné vzhledem k okolnostem, co uvádíte.

Jestli to není akce nad 100 osob. Nebo může mít paní nějaké vymyšlené potíže /jako nachlazení/ a pak by stejně nejela.

hodnocení

Však jsem psal, volali tam a paní co to na ministerstvu má na starosti, nic neví.

virusak
hodnocení

0x

Tak bud paní záleží na zdraví rodiny,nebo ne. Co na to říct . Jistě je dospělá a umí vyhodnotit situaci.

hodnocení

"podle ust. § 106 odst. 2 zákoníku práce má zaměstnanec právo odmítnout výkon práce, o němž má důvodně za to, že bezprostředně a závažným způsobem ohrožuje jeho život nebo zdraví," Což kdyby se bralo doslova, tak už 14 dní jsme doma všichni, to nikdo neuzná. A odmítnout by znamenaĺo htubé porušení pracovních povinností.

lipanek
hodnocení

0x

To je už dost šibeniční termín, když tam jede zítra.

Nemá kontakt na nějakou kolegyni, která tam jede také, spojit se s ní jestli neví něco více?

Kdyby se cesta zrušila, věřím, že by to paní manželka dostala třeba e-mailem.

hodnocení

No právěže ráno jede s kufrem ještě na otočku do práce, jestli jim náhodou nepošlou mail. Taky se jim může stát, že dojedou Prahy a pošlou je domů.. Kdyby vláda vyhlásila zákaz, jak přislíbila, nebylo by co řešit. takto asi ani na ministerstvu bez bumážky neví co s tím.

hodnocení

0x
Velmi dobře konstatujete, že vláda zakáže ZAHRANIČNÍ pracovní cesty.
Náměstek pro státní službu dr. Postránecký skutečně včera svým sdělením zrušil všechny zahraniční služební i pracovní cesty.
V případě konání akci s mezinárodní účastí by měl akci odsouhlasit ministr.
Pokud se ve vašem případě jedná o tuzemskou pracovní/služební cestu a na školení se nepočítá s velkou účastí zahraničních osob, pak se vás vyjádření z tiskovky netýká a na výběr tak máte buď čerpat sick days, dohodnout se se zaměstnavatelem, že se školení zúčastnit nemůžete, zkusit se dohodnout na dovolené či neplaceném volnu, nebo školení absolvovat.
doplněno 11.03.20 07:25:

a tady máte přesné znění toho pokynu.

mvcr.cz/...

hodnocení

Mte pravdu, ani jsem si nevšiml, že v odkazu, který jsem zde vložil, se píše o zahraničních cestách. V médiích se psalo pouze o "cestách", což mohlo a nemuselo znamenat totéž. ale spíš ano a média si zprávu zjednodušila.

" Vláda v ponělí odpoledne také zřejmě rozhodne o zákazu služebních cest státních úředníků."

Zdroj: lidovky.cz/...

" Na odpoledním jednání vlády budou ministři řešit otázku služebních cest státních úředníků."

Zdroj: idnes.cz/...

hodnocení

0x

Ale ze všech těch informací je přece jasné, že se jedná o služební cesty do zaharničí. Tak proč to vztahujete na cestu své manželky, která jede pouze do Prahy? Přece když mi někdo zakáže pít vodu ze studně, nepřestanu kvůli tomu pít vodu úplně. A takhle to všechno vzniká...*alene* Prostě lidé už asi přestali úplně uvažovat, nebo nerozumí psanému slovu, nebo já fakt nevím co si mám o tom myslet. *nevi*

hodnocení

Vyz výše vysvětluji a odkazuji, že v prvních zprávách v médiích vynechali slovo "zahraniční".
liska5

Suzy, ta konference je se zahraniční účastí Italů i Číňanů...

hodnocení

:) není, jen jsou tam ubytovaní.

Tomkk, to sice vynechali, ale pak je k tomu celý článek, ve kterém se snadno dočtete o co se jedná. Je třeba číst celý obsah, ne pouze nadpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]