Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodná investiční společnost?

Od: ramada® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den vážení, v loňském roce jsem investovala dost velké peníze z mého prodaného domu do zahraniční investiční společnosti. S pomocí agenta,který radil jak a do čeho investovat mám na účtě velké množství financí,které ale nyní nemohu vybrat,protože po mě požadují poplatek za transakci v dost vysoké výši. (Navíc jsem už jeden ,,výběr,, dost vysokou částkou uhradila a nic mi neposlali)

PROSÍM poradí mi někdo na koho se obrátit o radu jak v uvedeném případě postupovat,když se jedná o zahraniční společnost? Věděl by prosím někdo o někom kdo má zkušenosti v této oblasti?

Jsem opravdu v zoufalé situaci a místo pomoci rodině,dětem,známým a zajištění budoucnosti jsem na samém dně i finančním... a psychicky vyčerpaná. Potřebuji nějakou radu,podporu ...nevím jak dál...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No asi Vás ten agent napálil a teď je pozdě. Proč jste se s někým neporadila? Třeba s někým z rodiny. Než jste do té společnosti ivestovala, tak jste si měla pořádně přečíst jejich podmínky. Zvláště, pokud se jednalo o vyšší částku. Píšete, že jste prodala dům, tak to nebylo málo peněz. A to jste klidně uvěřila člověku, kterého jste asi vůbec neznala a svěřila mu své peníze? *sok* A kdepak je ten agent nyní? Proč se neporadíte s ním? Když Vás do toho navezl, tak přece musí také poradit co máte dělat. A jak je možné, že jste uhradila dost vysokou částku za výběr vlastních peněz a přesto jste žádné nedostala a klidně jste to jak je vidět přešla a chcete "vybírat" další, tím samým způsobem? Tomu vůbec nerozumím. Ale já, kdyby se mi něco podobného stalo, tak se neradím v poradně, kde o tom Vašem případu nikdo nic neví a z popisu situace ani není jasné o co se jedná a jdu rovnou za tím agentem a budu žádat jeho vysvětlení. Jeho jméno určitě máte a víte pro koho pracuje. Tak se obraťte tam. Předpokládám, že máte v ruce všechny potřebné doklady o všem, co jste v minulosti s tou společností podepsala.

Suzy, to je stejný podvod, jako na tom YouTube. Poplatky za převod si banka odčítá přímo z posílané částky. Pokud někdo chce peníze předem a dostane je, ozve se znovu a bude zkoušet dál. Pokud tohle člověka netrkne, tak už vážně nevím... Jak už jsem psal, soudit se u nás nepůjde, pokud ta zahraniční společnost nemá u nás povolení. Člověk musí vždy zvážit, kam peníze posílá a vždy si zjistit, kdo vykonává dohled nad tou společností. U nás vykonává dohled ČNB ale jen nad těmi, kteří jsou u nás registrovaní. Já myslím že ten agent je normální naháněč, ten se moc starat nebude. U nás spousta lidí nakupuje dluhopisy různých firem s výnosem 12% a více, a když si člověk podívá, figuruje tam nějaký ukrajinec, který byl několikrát v insolvenci. Státní dluhopisy nikdo nechce, protože úrok není žádný, ale jen tyto dluhopisy jsou státem jistěné. Takže kdo chce moc, nemá nakonec nic a nic s tím neudělá.

Stire, tak jestli je to tak jak píšeš, tak nemám slov. Docela by mne zajímalo, kolik je tazatelce let, protože zrovna včera mi jeden zdejší rádce napsal, že jelikož jsem seniorka, tak jsem automaticky hloupá a v ničem se nevyznám, jelikož můj mozek nestačí zvládnout rychlý běh moderní doby :-D. Ale do takovéhoto "kamikaze podniku", bych teda nešla ani mladá a už vůbec ne stará. ;) Nechápu, jak někdo může svěřit své peníze člověku, kterého si předem sakra neprověří. A v tomto případě nejenom jeho, ale celou tu habaďůru. Ten by jel, že by za ním zbyla jenom brázda v zemi...

hodnocení

Od bank se požaduje pojištění, aby se zajistilo, že zákazník bude likvidní pro velké zisky prostřednictvím bitcoinů a veškeré zisky byly získány prostřednictvím legálních obchodních kanálů. Psala jsem že mám investiční obchodní účet a tam jsou kryptoměny...

Proto by to měla být procentuální platba předem,které se ale vrací zpět na účet. Kontaktovala jsem i banku v Londýně a čekám na odpověď jak to tedy s procenty je...

Tak v celku jsem se tady nic nedozvěděla,ale i tak děkuji za zajímavé zprávy

No tak teda BTC teda zrovna mám. Teda většinu peněz mám LTC a nikdy jsem neměla problém je vyměnit za české koruny. Teda bylo to loni, když byl ten "boom", tak jsem docela vydělala. Ale nespoléhala jsem na žádného cizího agenta. Můj syn se v tom vyznal a pomohl mi založit virtuální peněženku "Excodus", kde mám vše podrobně přehledné. Pak to spadlo a od té doby se nic moc neděje. Peníze tam mám stále, teda virtuální peníze a momentálně se to nehýbe. Je to na mrtvém bodě. Jelikož ale tu sumu nepotřebuji, tak mi to vůbec nevadí a nechávám to "spát". Prostě čekám. Ale neivestovala jsem žádnou závratnou částku. Nikdy bych do toho nevložila všechno co mám. Nevím jak dlouho to máte, ale byla opravdu doba, kdy jste mohla vydělat hodně. Ale muselo se to umět.

Znova jsem si přečetla co jste napsala a možná, že se v tom teda docela umíte orientovat. Ale myslím si, že dybyste napsala hned o co se jedná, tak i tady jsou jiní rádci, kteří se v tomhle vyznají a mohli by Vám třeba poradit lépe. Já to teda nejsem, já jsem jenom malý "investor". Já jsem vlastně jenom nakoupila v určité době LTC a BTC. Nedělala jsem to kvůli nějakému závratnému zbohatnutí, ale zajímalo mne to a líbilo se mi to. Tak jsem do toho šla. Ale nakoupila jsem pouze za takovou sumu, která by mi nechyběla, kdyby to špatně dopadlo. Bylo to pouze kolem 20 tisíc a to se mi v té době zdvojnásobilo. Neprodala jsem všechno, něco jsem si nechala a to tam mám dosud a abych pravdu řekla, ani na to nemyslím. Ale vím, že to tam pořád mám. A poplatky za tu transakci se opravdu platí, ale pro mne byly tenkrát minimální, vzhledem k výdělku a hlavně jsem své peníze opravdu převedla na svůj běžný účet v korunách.

kdybyste, ne dybyste, ztratilo se mi písmenko :-D

Tady se víc nedozvíte, pokud nenapisete vocogo. Já mám taky obchodní účet u fia a dělám do akcií u nás, v EU a USA. Jestli teda máte kryptoměny, ty nejsou jištěné žádnou bankou, stejně jako akcie, je to bohužel špatná investice. Ale na rozdíl od vás můžu akcie kdykoliv prodat a peníze mám ihned dostupné. Můžu si s nimi dělat co chci a žádné poplatky za převod na běžný účet neplatim a už vůbec je neposílám předem,protože to mi normální nepřijde. Jestliže vaše banka to tak má, tak jste s tím určitě byla obeznámena při podpisu smlouvy. Jestli ale chcete prodávat v době, kdy trhy krvácí je to jen na vás. Já zažil pád v roce 2008-9 takže vím, že po rychlém pádu přijde rychlý růst. Jen co panika vyprchá

hodnocení

3x
Nechci vám kazit naději, ale je třeba napsat kam? Smlouvu máte? Dohled ČNB končí na hranicích. Myslím, že radit jste se měla předtím.

donpapa
hodnocení

2x

Nastudujte si do nejmenšího detailu smlouvu s investiční společností. Jako na prvního se obraťte s žádostí o radu na agenta, který celou transakci zprostředkoval. Jeho reakce bude signalizovat mnohé. Pokud vás pošle do háje (svou provizi již inkasoval, takže je v poho), tak zřejmě máte problém a můžete se připravit na dlouhý a nákladný "boj".

mate59
hodnocení

0x

Vyguglite si zkušenosti s touto společností,reference a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]