Nejste přihlášen/a.
ignorování není dobrá cesta. Už jen kvůli tomu, že vás může nějak pomluvit, že nekomunikujete.
I z nepříjemné situace byste měla dokázat vyjít s čistým štítem a hlavou vzpřímenou. Komunikujte věcně, bez zbytečných emocí, prezentujte situaci tak jak je. Zároveň ovšem slušně a profesionálně.
Zákaznici sdělte, že jejím požadavkům a preferencím rozumíte, avšak na základě zkušeností pro ušetření starostí obou stran její objednávku musíte odmítnout.
Na závěr bych jí popřál brzké naleznutí dodavatele, který bude reflektovat její potřeby...
Ikdyby toto zveřejnila není to dvojsečné. I pro člověka, který nezná pozadí problému to nepůsobí špatně- zkrátka zákazník si něco objednal, dodavatel si nebyl jistý a tak raději než by zákazníka zklamal jeho objednávku odmítnul... Běžné a zodpovědné.
Přesně tak. Jak tu někdo radí ji nekompromisně zabanovat je holý nesmysl. Taky mám zkušenosti s jenou zákaznicí, která si objednávala zboží naprosto chaoticky. Objednala si jedno, nevyzvedla a objednala další. Muselil jsme tedy po dohodě s ní přejít na platbu předem, s čímž souhlasila. I tak dělala to samé, poslala se jí faktura kterou nezaplatila a už chtěla další. Přestože nebyla arogantní, tak jsem postupoval podobně a od té doby o ní nevíme. Asi šla otravovat někoho jiného
PS: Chtěl jsem ohodnotit, ale vyskočila hláška, že moje hodnocení tvoří příliš velký podíl hodnoceného. Čemuž já nerozumět.
PPS: Samozřejmě, mezi námi na firmě to byla naprostá kráva ta zákaznice. Ale jednat se musí v rukavičkách prostě. A ne bany a varování...
Nevím, zda je možné jednomu zákazníkovy podmínit dodávku platbou předem, když ostatní platit předem nemusí. Aby to dotyčný pak nebral jako diskriminaci. Pokud zboží objedná a nepřevezme, není to vrácení. Na vrácení má nárok, ale nepřevzetí je možno sankcionovat nějakým poplatkem (zakotvit do obchodních podmínek). Další možností je využít toho, že zboží musí být vráceno nepoužité a tuším, že v původním obalu. Lze zařídit, aby splnění této podmínky nebylo snadné. No a pak je taky možnost povolat pracovníka IT, který vám zařídí, že při objednávce z určité IP adresy vyskočí "oblíbená" hláška: "Něco se pokazilo, zkuste to později".
moreno, nemám e-shop, ale pracuji v obchodě, kde se setkávám se zákazníky osobně. Je někdy velmi těžké se zavděčit zákazníkům. NIKDY ale nedopoustím, aby i ten nejhorší zákazník začal o naší firmě mluvit špatně. Vždy si řeknu, že tržba je důležitá a je to jen jeden zákazník.
Když jich nemáte více, lehce to přenesete a ostatní radost to vyváží.
No já teda nevím, ale píšete, že opakovaně udělá objednávku, kterou krátce poté stornuje. V tom nevidím žádný problém. Ve Vašem systému to vyskočí jako storno a je to. Ona dostane upozornění, že její objednávka byla stornována a dál se tím nemusíte zabývat. Nechápu teda, co by mohlo být obsahem jejích sms zpráv. Není to třeba tak, že jí nedáte vědět, že jste její objednávku stornovali? Nebo tu objednávku odmítáte stornovat? Tak potom ona samozřejmě bude otravovat a psát sms zprávy. Zaráží mne, že píšete, že dnes Vám opět stornovala objednávku za větší částku a že Vás bombarduje sms. Podle mne jste tu objednávku nestornovali a proto Vás uhání, jinak přece k tomu nemá důvod. Na Váš dotaz je jednoduchá odpověď. Klidně bych jí pokaždé její objednávku na její přání stornovala a víc bych se tím nezabývala. To Vás přece nic nestojí. No a když je to člověk, který má prostě tuto mánii, dělat objednávky, které vzápětí zase zruší, tak ať si to dělá třeba do aleluja, tím Váš obchod snad netrpí. Ale pokud jí budete vysvětlovat, že nemůžete její objednávku stornovat, tak se pak nesmíte divit, že ona bude naléhat, dokud nedosáhne toho storna. Mám takový pocit, že jste sem nenapsala všechno, protože jinak vůbec nevidím, proč se obáváte jejího špatného hodnocení. A vůbec už nechápu, proč jí chcete ignorovat. Jestli ale chcete ignorovat to, že ona chce stornovat objednávku v čase, kdy na to má nárok a chcete ji tím donutit, aby zboží převzala, tak to nedělejte. Na to nemáte právo.
Motáku, umíte číst? Na storno objednávky má každý e-shop určitý čas. Nikdo nezačne balit okamžitě, právě kvůli takové situaci, kdy může dojít z nějakého důvodu ke stornu. Proto píši, že pokud udělá zákazníce storno včas, není co řešit. A není důvod k rozčilování ani na jedné straně. Pokud ta zákaznice vyžaduje storno v době, kdy už je zásilka připravená, tak už nemusí e-chop vyhovět. Může, ale nemusí. A storno není možné vůbec od chvíle, kdy je balík předán dopravci. A ani v jednom případě to není důvod k rozčilování z ničí strany. Tak tohle já tady píši a jestli nerozumíte, tak už to není můj problém.
A pokud ta zákaznice opakovaně ruší své objednávky v momentě, kdy je už předána dopravci, tak je obchodnice z obliga a může zcela slušně a bez nervů odkázat na své stránky a podmínky obchodu. Jistě to tam má vypsané. A za další, jestliže bych měla opravdu takovou zákaznici, která by se chovala tímto způsobem opakovaně, tak bych ji měla už "označenou" jako problémového zákazníka a raději bych jí své zboží neprodávala. Jako já nikoho nemohu nutit, aby nakupoval u mne, tak zase nikdo nemůže nutit mne, abych akceptovala všechny zákazníky. A vůbec bych se nebála, že by napsala na můj obchod špatnou recenzi, kdybych si byla jistá, že bude mezi těmi dobrými recenzemi ojedinělá.
To je dobrý toto. Kdybychom u nás v expedici měli čekat s každou objednávkou, jestli si ji zákazník nerozmyslí, tak bychom nic neudělali. Nebo jak to @suzymon myslíte? Balit až přijede svoz, jo? To by nás řidič poslal někam. A jestli si myslíte, že se stornem není žádná práce, tak to se sakra mýlíte. Storno faktury, rozbalit, dát zpět na sklad...Motak má pravdu, nevíte jak to funguje.
No hlavně že vy máte "páry" dost. Já na rozdíl od Vás objednávám hodně a tak vím, že storno lze udělat v klidu. A jde udělat i na Alze. Tak se zklidněte a dejte si pohov ať Vás ta přebytečná "pára" neskolí.
Je mi líto vážení zde máte důkaz že to jde a není to žádný problém. Nikde jsem nepsala ty extrémy, že by obchodník měl balit zboží, až když by byl dopravce přede dveřmi. Nevím proč píšete takové koniny. Zrovna nedávno jsem objednávala kašírovanou folii na foliák. Asi za dvě hodiny jsem to šla přeměřit a zjistila jsem, že jsem se spletla v rozměrech. Zavolala jsem teda do obchodu a tam mi doslova řekli, abych objednávku stornovala a udělala novou, že to tak bude pro ně lepší, než opravovat míry v původní objednávce. No a to jsem udělala, dostala jsem témeř okamžitě avízo, že má objednávka byla stornovaná. Tak nevím co zrovna vy máte za problémy. Tak stačí, nebo mám hledat další důkazy, že stornování objednávky není žádný problém?
A jsou obchody, u kterých storno možné není, většinou jsou to opravdu ty velké obchody jako Lidl, nebo třeba Datart. Ale tam je to nastavené tak, že zákazník jednoduše balík nepřevezme. Pokud platí dobírkou, nic neplatí balík se vrátí na místo odeslání. Pokud je placen kartou, nebo převodem, všechny peníze zákazník dostane zpátky na svůj účet, ale o několik dní později. Žádné pokuty zákazník neplatí, protože obchod nemá službu storna nastavenou na svých stránkách a jediná možnost storna je tento postup. Takže nevím, kde berete ty strašné problémy které s tím obchod má. A přes internet už nakupuji hodně dlouho a hodně, takže nějaké zkušenosti mám. Zrovna včera jsem tady zakládala otázku, protože se mi stalo něco, s čím jsem zkušenost neměla. Obchod popletl faktury, protože právě došlo k stornování jedné polžky v objednávce, která už byla odeslaná. Obchod vyhověl, položku stornoval, ale při expedici popletli ty faktury, takže obsah balíku, neodpovídal ceně. napsala jsem tam a ihned, i večer a bylo to opravdu asi už po jednadvacáté hodině večer, mi paní odppvěděla a omluvila se a nabídla dvě řešení. Balík převezmout a zaplatit a poslat jim číslo účtu, nebo balík odmítnout a čekat až mi ho pošlou znova, se správnou fakturou. Poštovné jsem neplatila, protože jsem měla velkou objednávku a bylo mi hloupé, aby obchod platil zásilku dvakrát. Tak jsem souhlasila s první možností a dnes jsem balík převzala a zaplatila. Takže vidíte, že možností je dost a obchod, který funguje a umkí to, nemá s nějakým stornem problémy. To je v obchodování naprosto běžná věc.
Helejte motáku, o tom, kdo je tady hloupý nemíním diskutovat. Všechno jsem napsala jasně, ale vy nejste štonc to pobrat a nakonec dokonce opakujete to, co jsem napsala. I u Alzy můžu udělat sorno. A další obchody, které praktikují storno formou nepřijaté objednávky také znám. Ale o tom tady zpočátku řeč nebyla. to jste sem začal motat jako správnej moták až později a celé jste to zamotal. Tak se příště zdržte těch vašich nejapných poznámek o mé chytrosti. Zrovna vy mlčte, protože ani číst nedokážete a podsouváte mi něco, co se zrodilo ve Vaší hlavě, ne v mé.
To vy jste začal touhle hloupou otázkou "jako treba ze udela objednavku, eshop zacne zbozi balit a az je zabalene, tak to pani stornuje?" Thle pitomost jste ráno napsal Vy a rozpoutal jste tady debatu na vaší úrovni. Já jsem nikde nic takového nepsala, ale vy jste chtěl jenom rejpat a pak jste se do toho zamotal. Tak si příště přesedněte a reagujte jenom na to, na co stačíte.
Tak suzy, zkuste u nějakého ešopu udělat pětkrát storno pod jedním přihlášeným účtem, a uvidíme, co vám na to řeknou. Přijde vám slušný mail, kde bude mezi řádky napsáno, že vás mají plné zuby. Možná u korporátních firem ne, ale u těch malých jistě.
S tou ustřiženou folií byste mi to udělala dvakrát. Víc ne.
Tak tady je vidět, že nemá smysl něco psát, když lidé neumí číst, nebo prostě potřebují všechno překroutit. Už toho mám dost. Prosím, abyste mi přímo ukázali, kde jsem já psala, že byla folie už ustřižená! Je mi z takových lidí špatně. Já jsem pouze napsala, že jsem se spletla v rozměrech a že jsem asi po dvou hodinách kontaktovala obchod a majitel mi řekl, abych objednávku stornovala a udělal novou. A vy jste z toho udělalali, že byla folie ustřižená Prostě ji za ty dvě hodiny honem neletěl stříhat, protože má na rozdíl od jiných zřejmě dost objednávek a neletí okamžitě stříhat a balit jednu pitomou folii. A kdyby byla, tak by se asi nedalo nic dělat a já bych to na rozdíl od vás pochopila. A tak je to s celým mým příspěvkem. Pořád mi vnucujete něco, co jsem já nenapsala. Máte nějaký problém s chápáním, nebo co máte za problém? A ani náhodou nevěřím, že tady pan moták něco "provozuje" a nějakou firmu už vůbec ne. Lidé, kteří provozují nějaké firmy, nemají čas celý den psát do poraden hlouposti.
Tak se tady nevytahujte, na to Vám teda já neskočím. A víte proč, protože já jsem na rozdíl od Vás obchod opravdu měla, ale v té době jsem teda neměla na takovéto věci vůbec čas. Věnovala jsem se své práci a neměla ani chvíli na to, abych se šla někam vybavovat. Tenkrát ještě internet nebyl. Tak si tady motáku "nevytahujte kšandy", je to k smíchu. A vůbec, co se s vámi bavím, je to zbytečná ztráta času i když dnes už ho mám víc. Kdyby tohle bylo naživo, tak se otočím zády a odejdu od Vás. S takovými lidmi já čas neztrácím.
A pro Ernie, já nemám ve zvyku dělat nesmyslné objednávky a pak je rušit. Takže já to zkoušet nebudu. Já pouze tvrdím, že to storno není žádný problém. Dnes je otázka několika minut a programu, který má obchodník na svých stránkách nastavený. Já odešlu objednávku, systém ji zaznamená a uloží a potvrdí. To je během několika vteřin hotové. Já si později uvědomím, že jsem se spletla. Tak napíšu tomu obchodníkovi a položím mu otázku. On mi odpoví většinou velmi rychle a napíše co mám dělat. A když se mi to přihodilo, tak vždycky řekli, abych objednávku stornovala celou a udělala novou. Tak přece nejsou na hlavu padlí a nebudou mi radit něco, co by bylo pro ně nevýhodné. Tak já nevím který z vás má opravdu internetový obchod, když tohle popíráte, nebo to ani nevíte. O tom motákovi si myslím své, ale Vy jste mne překvapil. teď jsem si vzpomněla, stalo se mi také u Starkla, tam jsem toho objednávala opravdu hodně a pak přišla kamarádka a chtěla to přidat do mé objednávky, aby neplatila poštovné. Kontaktovala jsem obchod a řekli mi, abych to celé stornovala a udělala objednávku znova. Tenkrát jsem u toho seděla znova víc jak hodinu. Tak mi tady nevykládejte, že se jim to nevyplatí a že je to stojí peníze a takové kecy. Tomu teda vůbec nevěřím. Protože zrovna u toho Starkla by pro mne bylo výhodnější, kdybych mohla do objednávky jenom přidat další kytky a nemusela dělat storno a objednávat znova.
"S tou ustřiženou folií byste mi to udělala dvakrát. Víc ne."
Tak co je teda tohle? to jsem si vycucala z prstu? Nebo to sand má nějaký jiný význam?
A ještě dodám, že i když jsem už seniorka, tak byste se určitě divil, co všechno zastanu a co všechno dokážu zařídit i v tomto moderním světě. Mozek mi zatím funguje docela dobře a nemám závažné problémy ani po zdravotní stránce. Prozatím. Tak si nemyslete, že senior=zaostalý a neschopný člověk. A jak to tak mohu vidět a to nejenom ve svém okolí, ale i zde na poradně, tak na tom jsou v mnoha případech, ročníky, které jsou daleko mladší, mnohem hůř. Vypovídají o tom různé dotazy a to se přehlédnout nedá.
Joudik a to opravdu existují lidé, kteří si objednají něco za stovku? Vždyť přece vždycky platí další stovku za poštovné a v případě dobírky, ještě 40 Kč. Já třeba nechápu, jak mohou existovat e-shopy s prodejem semínek. Osobně jsem hledala nějaké semínko, co nebylo u nás zrovna k mání. Našla jsem na internetu a pytlík stál kolem 20 korun, ale k tomu byla stovka poštovné a 40 korun dobírka. No přece nejsem blázen, abych za pár semínek platila 160 korun. Dost mi nejde do hlavy, proč třeba takový pytlík semínek nelze poslat jako dopis a musí mi ho přivézt velké auto PPL nebo Pošty. Asi k tomu důvody obchodníci mají, ale nevím jaké. Mohl byste mi to třeba vysvětlit, když se v tom dobře orientujete? Ale až budete mít čas a bude se Vám chtít. Já jsem jenom zvědavá. Není to zas až tak důležité. Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.