Dobrý den, můj dotaz bude znít hloupě, ale zkusím, čistě hypoteticky... Pokud by byla plošně nařízena karanténa třeba škol a kulturních institucí, mohu v takové situaci chodit například na výlety mimo domov, vycházky za město apod.? Pracuji ve školství, kde jsem spokojená a snad i schopná, ale v osobním životě jsem pár věcí nezvládla, např.nastavit včas pravidla soužití s tchyní (mládí, slušnost). S trochou nadsázky - já s ní souvisle 14 dní nevydržím .
Už je oficiálně v ČR 36 nakažených. Takže není jasné, jak se to šíření viru dál bude vyvíjet. Rizikové jsou uzavřené prostory, Pohybovat se venku tak rizikové není.
Samozřejmě, že NE. A za případné porušení karantény hrozí pokuta až 3 000 000 Kč. Když půjdete do lesa za domem, těžko Vás při tom někdo nachytá, ale chcete to risknout?
Mimochodem - tu karanténu bude v tom případě mít i Vaše tchýně.
Zde je však druhý aspekt, že je předpoklad 350 až 500.000 mrtvých. V Itálii, pokud si dobře pamatuji čísla, se úmrtnost dostala někam k 5%, což oproti chřipce s nějakými malými desetinami či setinami procenta je trochu jiné "kafe". A je možné, že pokud se to týká Číny, tak někteří prohlásí ... těch je tolik, že pár... ale co když se to bude týkat "mne či mých příbuzných,,,", tak je situace najednou trochu jiná. Prostě z cizího krev neteče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.