Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseknutý kloub u prstu

Od: jira* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,nějakou dobu mě bolely prsty u ruky.Zvláště v noci,budily mě bolesti od prstů až k lokti.Musela jsem svěsit ruku dolů z postele a pak to bylo lepší. U levé ruky mě vždy po ránu brněl prostředníček.Bylo to velmi nepříjemné až pálčivé.Tento problém ustal,ale u tohoto prstu nyní mám potíže.Prostřední prst u ruky mi při sevření zaskakuje v prostředním kloubu.Když sevřu ruku v pěst a otevřu ji,tak mi prostředník zůstane sevřený a musím jej otevřít pomocí druhé ruky.Zdá se být oteklý a při pohmatu bolavý celkově už od dlaně.Když kouknu na dlaň,tak mám k prostřednímu prstu viditelnou lehce šlachu,což u druhé ruky nemám.Mohou to být karpály?S rukou cvičim a taky mi přijde,že mám prst trochu teplejší...Díky za rady...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Karpály to být můžou ale stejně tak to může být artróza nebo artritida. Každopádně teď je v tom kloubu zánět. Takže to chce mazat nějakým krémem na bolavá záda - aulin,flector gel diclofen atp aby se bolestivost - zánět kloubu odstranil a pokud se to nezlepší tak k doktorovi.
Pomáhá i mast z kostivalu nebo marihuany jestli ji máte po ruce.
jira*
hodnocení

Děkuji za radu..vyzkouším.
Pokud jsi někde v dosahu polských hranic, tak tam v lékárně vychází mast diclofen na cca 11zl (66 kč) zatímco u nás ten slavný aulin stejně velký se stejnou účinnou látkou koupíš tak za 220.-
jira*
hodnocení

nejsem v dosahu ,ale mám ho.nepomahá

pb®
hodnocení

1x

Najděte si lupavý kloub, může to být ono.

hodnocení

0x

Poraďte se se svým ošetřujícím lékařem. Přes poradnu neordinujeme, děkujeme za pochopení.

id
hodnocení

0x

Jedna injekce do kloubu u chirurga mi tyto prblémy vyřešila. Prý to pomůže jen tehdy, kdy se zavčas dojde k lékaři. Když nepomůže injekce, řeší se to operativně, prý se prořeže nějaké poutko u kloubu. Dělá se to na počkání.

jira*
hodnocení

díky za rady..přátelé..

hodnocení

0x

Nevracené se prstu není karpál ani artritida, ale tzv. lupavý prst. Mně to už 2x operovali ambulantně, je to naprosto banální operace na ortopedii. Pokud se karpálu týče,, tak ten skutečn brní a lze to konzultovat na chirurgii nebo ortopedii a dopopručuji operaci a ne žádné pokusy jako různé rhb., rázová vlna, apod.

jira*
hodnocení

Díky moc za radu..
Mám artritidu a lupavy prst je jedním z jejích projevů takže myslím že tvoje kategorické prohlášení že to nemůže být v souvislosti s artrozou nebo artritidou je trochu přehnané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]