Dobrý den, mám dotaz. Už snad od svých 10 let se mi udělají boule ( otoky? ) přímo za kolenem. Jednou na pravé noze a nebo na levé. Řekl bych tak 2x do měsíce. Když jsem hrával fotbal právě mezi 10 až do ukončení tzv. kariéry do 25 let. Tak mi pomáhal zabal francovky Alpy.. u lékaře jsem nikdy nebyl. Dříve mi kluci od sportu říkali, že to bude voda ale to si osobně nemyslím. Na fotce toho moc neuvídite blbě se to dá vyfotit. Ale boule jsou až mimo normál někdy až 3cm. Chtěl bych se zeptat co to je? Děkuji moc.
Je to s největší pravděpodobností Bakerova cysta. Manžel na to taky dost t rpí. Jednou před lety mu lékař vytáhl náplň cysty injekční stříkačkou a pak měl manžel dlouho klid. Teď byl na operaci kolene (roztříštěný meniskus) a cysta se mu na operované noze znovu objevila. Chirurg mu při kontrole doporučil další operaci, prý tou stříkačkou by mohl víc poškodit než spravit. Tak uvidíme.
Bakerova cysta. Podle mého revmatologa to má údajně snad každý druhý člověk v republice. Já s tím žil minimálně 10 let aniž by se cysta nějak projevovala. Našel jsem staré výsledky ultrazvuku kde to bylo napsané ale úplně jsem to pustil z hlavy. Až loni, kdy se mi rozjela artritida mi začalo koleno otékat a od té doby mi už 3x "tahali vodu" z kolene. Jestli jsi dělal nějaký sport, tak je to u tebe projev toho, že koleno není v nejlepším stavu. Je lepší si s tím dojít k doktorovi než trpět. Když padneš na doktora, který to umí, tak tahání vody z kolene může být prakticky bezbolestné. A i kdybys natrefil na horšího tak, ty tři minuty diskomfortu vydržíš a úleva od bolesti je prakticky okamžitá.
houbes*
Děkuji za odpověď, tak nakonec ti kluci měli asi pravdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.