Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Youtube a daně

Od: holahola odpovědí: 10 změna:

Dobrý den!

Neznám lepší poradnu která by mi objasnila jeden dotaz tak píšu sem, jak to je když si tím člověk vydělává, kolik musí přibližně % platit daně a jaký papíry o tom člověk musí mít, aby se nedostal do křížku s policii? Jde mi o to že moje stará videa z moře mi vydělala po roce pár stovek, jestli by mi to někdo prosím objasnil.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zachrance
hodnocení

0x

článků na ono téma jsou mraky : idnes.cz/...

Tento druh příjmů článek neřeší.

Jde o příjem podle § 7.

joudic*
hodnocení

0x
tohle res az to bude par tisic ne par stovek

Nemusel by to řešit pouze v případě, že by šlo o nahodilý příjem. Jakmile obdrží odměnu již podruhé, jde o soustavnou činnost, tak to musí celé zdanit a registrovat se jako IO k DPH.

hodnocení

0x

Musíte příjmy zdanit pod § 7, stát se identifikovanou osobou k DPH a podávat souhrnná hlášení. Pokud jste měl tyto příjmy už v roce 2019, musíte podat daňové přiznání k dani z příjmů do 31. 3. 2020. V přiznání uvedete všechny zdanitelné příjmy, které jste loni měl (např. příjmy ze zaměstnání).

Pokud si sám nevíte rady, najděte si účetní nebo daňového poradce. Třeba tady: facebook.com/...

jenda2*

Nepište nesmysly. To by se v případě prodeje jablek rovnalo stejnému případu. Co se s váma proboha děje? Takové bludy.

Těch pár set korun pak předá účetní. No vy jste tedy myslitel...

Nesmysly a bludy píšete vy. Prodej jablek, který zmiňujete patří pod § 10, to je úplně něco jiného. Příjmy z YouTube patří mezi příjmy podle § 7. Na rozdíl od vás se této problematice profesionálně věnuji.

jenda2*
hodnocení

0x

Neberte některé vůbec vážně.

Současná legislativa osvobozuje od daně z příjmů fyzických osob příjmy z příležitostných činností nebo příležitostného nájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby a lesního a vodního hospodářství, které nejsou provozovány podnikatelem. Jaké činnosti mohou spadat mezi příležitostné příjmy? Typickými příklady jsou pronájmy movitých věcí, příjmy z pěstitelství nebo chovatelství. Aby se jednalo o příležitostný příjem, nelze mít pro tuto činnost živnostenské oprávnění a musí se jednat o jednorázové činnosti a služby.

Tedy celkové příjmy do 30000 Kč z takové činnosti s nezapočítávají.

businessinfo.cz/...

Jak už jsem psala, tyto příjmy nepatří mezi příležitostné. Ani nemohou, protože se (na rozdíl od těch příležitostných) opakují. Lidé, kteří pronajímali byty přes Airbnb se stejně jako vy myslně domnívali, že jde o příležitostné příjmy, dokud je FÚ nevyzval ke zpětnému dodanění, protože si zpětně vyžádal součinnost u Airbnb. Něco podobného se údajně chystá i u příjmů z Youtoobe, reklam na Google a dalších. Jedině pokud by roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, nepřesáhly 15 000 Kč, tak by v tomto případě poplatník přiznání podávat nemusel, což určitě nebude tento případ (předpokládám, že tazatel je zaměstnaný).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]