Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
asi 3 měsíce mě trápí tik v pravém očním víčku.Volala jsem na oční, kde mi bylo sděleno, že tuhle situaci řesí neurologie. Po telefonu mi bylo řečeno, že za to může nedostatek hořčíku. Ovšem horčík konzumuji denně ve formě rozpustných tablet a direkt prášku. Pak prý jedině pomůže botulotoxin.
Má někdo z Vás s tímto zákrokem zkušenosti, případně co můžu očekávat od návštěvy lékaře?
Zkuste kromě hořčíku přidat draslík (výborný je banán) a vápník.
Několik alternativních metod.
1. Teplé zábaly
Teplá komprese dělá funkci oka dobře. A může také zastavit nedobrovolné pohyby očních víček. Vezměte ručník nebo kapesník a ponořte jej do příjemně teplé vody. Po vymačkání přebytečné vody ho dejte do oči a pár minut pěkně relaxujte. Postup opakujte 5-6krát denně.
2. Banány
Jednou z nejčastějších příčin tiků očí je nedostatek draslíku. Konzumujte banány pravidelně, protože ty obsahují velké množství draslíku – to pomáhá s tiky.
3. Hydroterapeutická technika
Oplachování očí teplou vodou může také pomoci vyřešit tento problém.
4. Vápník
Vápník je důležitou složkou pro udržení nervů a nervového systému v dobrém zdravotním stavu. Třeba máte málo vápníku. Abyste zabránili tikům očí, jezte potraviny bohaté na vápník jako mléko, jogurt, sýr či pomerančový džus.
5. Růžová voda
Růžová voda je neškodná čistící látka. Udělejte si obklad s růžovou vodou. Stačí ponořit bavlněnou látku do růžové vody a zakrýt oči.
6. Napařování
napařování je dalším dobrým způsobem, jak léčit oční tiky. Uklidňuje nervový systém a odstraňuje veškeré nečistoty z pórů pokožky. Jediné, co musíte udělat, je přidat několik kapek eukalyptu do vroucí vody a napařovat se po dobu 10 minut.
7. Okurka
Jeden z nejlepších léků na uklidnění očního svalu a uvolnění nervového pohybu je salátová okurka. Má protizánětlivé vlastnosti, které přirozeně uvolňují oční svaly. Na postižené oko dejte plátek chlazené okurky. Držte jej na oku, dokud nedosáhne pokojové teploty.
8. Brambory
Chladivý účinek brambor uvolňuje svaly očí, čímž poskytuje úlevu. Jediné, co musíte udělat, je nakrájet malý brambor na tenké plátky a položit tyto plátky na oči.
9. Masáž očí
Masíruje oblast kolem (pod a nad) očí pomocí ukazováčku. Masáž zlepšuje krevní oběh a posílí oční svaly. Postup opakujte 5-6 krát za den po dobu nejméně 30 sekund.
10. Oční cviky
Zkuste také oční cviky. Podívejte se na oční cviky a oční/....
Zdravím. Radila bych, abyste si přestal zatěžovat organismus chemickými potravinovými doplňky, dobře si pročetl radu od @louisa1, podstatně omezil koukání na podsvícený displej a dopřál si hodně spánku. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.