Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolena v dubnu v Thajsku

Od: monca19* odpovědí: 19 změna:

Dcera odleta v dubnu do Thajska v parte 4 lidi,rozmluvit si to neda.Mam strach.Take by jste meli strach nebo jsem blazen jen ja?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak záleží z čeho máte strach?

Z létání..asi.

hodnocení

2x

Nyní cestovat je čiré bláznovství. Já nejedu ani do města tramvají, natož letět do Thajska. Mít dítě, které někam jede, taky se budu bát. Nikdy nevíme, co přijde- karanténa, uzavření hranic a kdo ví, co ještě.

break
Uzavření hranic? To by bylo zajímavé a nic by to nevyřešilo. Mě by to akorát nas*alo jakožto pendlera...

jezevec*
hodnocení

2x
Já vůbec nevím v čem je problém. Některý autory poplašných zpráv by měli zavřít na 10 let. Jsou to asi dva roky, tak ministerstvo zahraničí varovalo před cestou na Srí Lanku. Že tam vypálili nějakou čtvrť, že je tam zákaz vycházení a tak. Přiletěli jsme tam dva dny poté a místní se tomu jen smáli, skutečnost byla taková, že se tam údajně servali dva obchodníci a vyhořel jeden dům, policie to Rozehnal a bylo po všem. Do Thajska jezdí statisíce Evropanů ročně. Není sebemenší důvod k obávám.
honza7*

→ Některý autory poplašných zpráv by měli zavřít na 10 let.

Souhlasím s Vámi. Ale aby to bylo fifty/fifty a fér, stejně tak by měli zavřít na 10 let autory nepoplašných zpráv typu: Není sebemenší důvod k obávám.

K tomu Cejlonu, "místní se tomu jen smáli"

Ale jen do dubna 2019, pak je smích přešel.

break
hodnocení

1x
A tak proč ne.Jen je dobrý nemít s sebou žádný drogy a jiný zakázaný látky, tresty jsou tam za to přísný. A ještě je dobrý pozorovat ohryzek u šlapek. Je tam dost ladyboyů . Rada pro ty, co nechcou narazit...

rv*
hodnocení

1x
V dubnu už žádná letadla létat nebudou, tak buďte v klidu.

honza7*
hodnocení

0x

Říkáte - dcera odleta v dubnu do Thajska - tak se chci jenom naivně zeptat, kde berete (dcera nevyjímaje) tu jistotu?

monca19*
hodnocení

Tak ja doufam,ze hranice snad uzavrou a nikam nepoleti

klera*
hodnocení

0x

Možná když jí ukážete tohle- mzv.cz/...

tak by mohla změnit názor. Jinak několik mých přátel v Thajsku bylo, jeden pár dokonce dvakrát kvůli tomu jak byli nadšení a celkově je to docela populární destinace...já osobně jsem v tomhle hodně opatrná a asi bych se do toho nepouštěla. Na druhou stranu, pokud bude dodržovat všechny bezpečnostní pravidla a bude cestovat se skupinou přátel (a budou mezi nimi muži), nic by se jí stát nemělo. Navíc z Česka tam jezdí každý rok hodně lidí a ještě se pokud vím nikomu nic nestalo (aspoň si nic nevybavuju).

hodnocení

0x
Nepříjemné je už to, že pojišťovny už se vyjádřily v tom smyslu, že kdo onemocní koronavirem v zemích, kam není doporučeno jezdit, náklady na léčbu z cestovního pojištění neproplatí.
klera*

Momentálně je to jenom Čína, Jižní Korea a Itálie...nebo se pletu? Nevíte kde je oficiální seznam států? Nepodařilo se mi nic najít.

hodnocení

0x
Zdravím. V Thajsku je nádherně. Pokud máte obavy pred koronavirem,tak Thajsko snad není na seznamu zemí, které se nesmí navštěvovat kvůli koronaviru. Jsem vášnivá cestovatelka a z koronaviru se nehroutím. Člověk musí být rozumný. Nepodceňovat ale ani zbytečně neplašit. Také frčím co nevidět do Francie. Koronavirus byl,je a bude s námi.

honza7*

deeny276, že je v Thajsku nádherně, o tom žádná, něco málo o tom vím. Ale současně spoléhat na nějaký "seznam zemí" (notabene bůhví kým vydaný!), že Thajsko jako jó, že tam je to oukej, tak tomu může dnes věřit fakt jen blb.

Koronavirus byl,je a bude s námi.

Upřímně řečeno, zavidím Vám tyhle "jistoty". Asi víte víc a máte lepší informace, přehled vůbec, než já.

Tak koronavirus máme nyní i v Čechách, nelze podchytit u všech,pár lidí cajdalo například do fitka,i když se minulý týden vrátili z Italie. Bez testů atp. Když může ordinovat nakažený lékař, tak může prodávat nakažená prodavačka v Kauflandu. Toto není první koronavirus který nás ohrožuje a není ani poslední. S dalšími roky se bude zvyšovat počet druhů koronaviru. A lidstvo na koronavirus nevymře. Prostě nakazit se můžete kdykoliv a kdekoliv. Nemá smysl kvůli tomu sedět zamknutý doma. Lidé často zmiňují,že clovek změní názor, až se koronavirem nakazí někdo z jeho blízkých. Já jsem třeba ani v tomto případě názor nezměnila.

joudic*
hodnocení

0x
v thajsku batuzkari i solo holky, ale asi mate na mysli spis coronavir

hodnocení

0x

Čeho se bojíte? Koronaviru? Nebo něčeho jiného? Thajsko je bezpečná země, koronaviru je tam v přepočtu na počet obyvatel míň než v ČR. Jsou horší nemoci - žlutá zimnice, horečka dengue, malárie, proti nim existuje prevence. To je nebezpečnější cesta na letiště než samotný pobyt v Thajsku.

Nejdůležitější je mejt si pazoury.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]