Dobrý den, mám poněkud zvláštní problém. Zajímalo by mě, zda s tím má problém i někdo další. Jde o to, že když jdu na velkou stranu, tak po vyprázdnění mi v konečníku vždy něco zůstane, co nejde vytlačit, ani kdyby mi měla prasknout žilka v hlavě, potom mě nadýmá a mám nafouklé břicho. Nevíte co s tím a čím to může být? Omlouvám se za poněkud choulostivé téma, ale jsme lidi, žejo
Po stolici si o sprchujte konečník a použijte na tamponu měsíčkovou mast. Konečník by měl být uvolněnější po této masti a člověk by se měl lépe vyprazdnit.. Ještě jsem vyčetl, že nějaký pán dokonce používal Alpu na tamponu a otíral konečník. Na internetu je toho spousta, např. Strava atd.. Nechci vás strašit ale byl jsem v nemocnici operace achilovky a tam byl pán co měl nádor někde, kde mu tlačil na to střevo u konečníku bez bolestí a jiných příznaků krev atd.. a nemohl se vyprázdnit. Až jednoho dne šel na stolici a nešlo to už vůbec, zatlačil omdlel a probudil se v nemocnici před operaci, která ho pak čekala. Já bych řekl co se nám nezdá, že není něco v pořádku, raději navštívit lékaře..
Nezkoušel bych žádné blbosti a šel bych k doktorovi. Na masti a koupele budete mít kdyžtak čas potom. Kdy se vám koneckonců podaří poslat někoho do prd.le a on fakt půjde?
Já mám ruční bidet za 1200, přimontuje se k uzávěřu wc, je to skvělé, jednak je to výborné na mytí a také to pomůže k vyprázdnění, když si to pustíte právě poté, co si ymslíte, že se nevyprázdníte.,
honza7*
Souhlas. Po operaci (před 20ti lety) jsem si před 7lety pořídil tzv. elektronický bidet. Fíčura k nezaplacení. S odstupem doby si troufám tvrdit, že to byla nejlepší investice mýho života.
To moje nemusí, resp. neumí, nepotřebuju to. Ale hrající fakt existujou.
vuj
To je skvělé! Ale počítám, že je to na elektriku?
honza7*
Jo, je na eletriku, ale to na jeho báječnosti rozhodně nic nemění. Jak říkám, nejlepší investice mýho života. Mnohý kupujou všelijaký ty tývý plasmy, obrázkomety a kraviny všeho druhu, no a já jsem si holt pořídil a dopřál tenhle luxus.
vuj
Toš já nemám na záchodě zásuvku ale vypadá to vážně luxusně. Je tam i fén na řiťku?
honza7*
jo, fén tam je taky.
vuj
No tak to už je fakt luxus, to budu muset dlouho šetřit nebo sbalit podobného zachodoveho maniaka
kdyby to byly hemeroidy a podobně tak to by asi nenadýmalo.Co zkusit po vyprázdnění glycerinový čípek,který to třeba rozředí,co tam ještě zůstalo?Nebo se poradit s obvoďákem
vuj
Taky mě napadlo, ale to nejde věčně, už tak si dávám na záchodě vždy čouda, to trochu pomůže, ale vždy tam něco zůstane
Tento problém u mě vyřešila změna polohy na WC. Prakticky jsem zrušil prkénko, sedím jen na té keramice (dám si pod sebe toal. papír, aby to nestudilo). To způsobí, že nohy a zbytek těla nebudou svírat pravý úhel, zadek bude "prověšený" směrem do mísy (všimněte si, že přesně v takové poloze vykonáváme velkou potřebu v přírodě!), díky čemuž hýžďové svaly budou uvolněné a ven půjde všechno.
Než jsem na tohle přišel (velké díky dr. Cajthamlové a jejímu pořadu), doktorka už mě strašila kolonoskopií. Díky tomuto jsem na ni nemusel.
vuj
Moc děkuji, vyzkouším. Jejda :D představa, ze mám jít v přírodě na velkou, to snad ani ne :D Určitě vyzkouším!
liduli
Zadejte si do vyhledávače "štokrle - česká záchodová stolička", jsou tam obrázky a povídání o této problematice. Vyrábí se také z plastu (stolička k WC)
tak ono zalezi po jakem jidle ze.. pokud po oetker pizze s 2ma balenima syra navic.. tak se neni treba cemu divit.. je treba dodrzovat pitny rezim aspon 2L denne a jist vlakninu. Mj. nektere leky vyrobi solidni zacpu, napr nalgesin s, minuly tyden jsem to svinstvo vyhodil, zlaty brufen
vuj
Stravuji se ze 70% bezlepkove, zeleninu jím, jinak hodně rýži, pokud lepek, tak žito a špaldu. Máte ale pravdu, že nepiji dostatečně, jsem schopna do sebe dostat tak ten litr, ale já nemám zácpu, prostě se normálně vyprazdnim, ale zůstane tam jeste neco,co nejde vyprazdnit a zlobí to po zbytek dne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.