Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnocení ze strany okolí

Od: lizzy odpovědí: 24 změna:
Zdravím. Rada bych tady probrala jednu věc, nejsem si jistá, jestli jsem prostě jenom precitlivela nebo mam v něčem pravdu. Nektere moje kamarádky neustále komentují jak vypadám. Nejsou to vyloženě negativní komentáře, ale mne zkrátka obtěžuje, s jakým afektem mají potřebu to rozebirat. Sotva vejdu do místnosti, hned se spusti palba komentářů o tom co mám na sobě, na můj makeup nebo moje vlasy. Na piercing byla reakce opravdu prehana přes celou restauraci. Neustále na me někdo saha a to i do vlasů. Tohle chování mi začalo tak vadit, že jsem se přestala oblékat podle sebe, ale snažím se spíš moc nevycnivat. Vsimla jsem si také, že ve fitku v satne me kamaradka pozoruje, diva se na moje prádlo a prsa.. nemyslím si, že je to snad v nejakem sexuálním smyslu, prostě mi ale vadi to neustale hodnocení ze strany okolí. Občas mam chut někam zmizet... Jak mám na tohle reagovat? Říct něco jako ,,nekoukej na me" nebo ,,přestaň me porad komentovat" jsem se zatim neodvážila.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já myslím, že to je typické ženské chování - každá se dívá a hodnotí, co má jiná žena na sobě, jaké má prsa, nohy apod.

Pokud má nějaká holka nízké sebevědomí a nevěří si, o to víc je pak terčem různých takových hodnotících soudů od jiných slepic. Musíš si začít víc věřit.

achjozasemak

Já bych tak negeneralizovala. Jsem žena a tohle jsem nedělala a nedělám. Kdybyste ale napsala, že to je patrně chování dnešních mladých, kteří jsou odkojení Instagramem, kde sosají, co si jaká celebrita obleče a provede s tělem, tak to je jiná a myslím, že byste nebyla daleko od pravdy. Dneska se jen šmíruje, aby se mohlo porovnávat. Co mám oblečeno, jak vypadám - podle toho se dnes zařazuji ve společenském statusu.

To jo, ale kamarádky by se tak chovat neměly.

honza7*
hodnocení

5x

Lizzy, doporučuji Vám Čtyři dohody, jmenovitě pak kapitolu Neberte si nic osobně.

lizzy
hodnocení

No to je parádní video :D

figurek*
hodnocení

4x

známá věc, lidi si k vám dovolí to, co jim dovolíte aby si dovolili.

Dovolují si k vám stále víc, vy jste v těžké defenzívě a neodvážíte se ani pípnout. Chyba. Ale náprava chce trochu taktiky. Není dobré někoho okřikovat nebo proti němu vystupovat agresivně. Ničeho pozitivního byste nedosáhla a vaše přítelkyně by vás pomluvily.

Musíte převzít iniciativu, problém přenést na jejich stranu a přinutit je k odpovědi. Nahlas a přede všemi jim položte přátelským a úplně klidným hlasem otázku :

Proč se vlastně staráš o to, jak vypadám?

A teď bude na nich, s jak inteligentní odpovědí se vytasí. Zaručuji vám, že zrovna moc inteligentní nebude. Pak hned můžete vystřelit další otázku :

A není ti to jedno?

Na tuhle otázku se odpovídá ještě hůř, protože jakákoliv odpověď je přihrávka na smeč.

Mě by ani nenapadlo řešit tvůj vzhled. Proč řešíš ten můj? :) Úsměv nakonec a je po diskuzi.

Mnoho zdaru. :)

lizzy
hodnocení

Díky moc! Tohle asi vyzkouším a uvidím, s jakou odpovedi přijdou.. hezky den!

hodnocení

4x

Dívejte se na to pozitivně. Pokud stojíte za tolik pozorování atd. nejste tuctová pro své okolí. Mějte zdravé sebevědomí. Je dobře, že o sebe dbáte a choďte oblečená tak, abyste se cítila dobře. Ať druzí klidně zírají. A na hloupé připomínky, či dotazy, odpovídejte tak, abyste dotyčné odkázala do patřičných mezí. Nenechte se znervoznit, ani ponížit. Buďte výjimečná a berte to jako svoji přednost!

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Vy jste si vlastně už v samotném dotazu odpověděla sama " ...že jsem se přestala oblékat podle sebe, ale snažím se spíš moc nevycnivat..." Určitě vyčníváte. Ale vyčníváte tak, že vám to ty ostatní dívky závidí, protože jinak by nezíraly, nehodnotily, ale vysmívaly by se vám. Zřejmě máte svérázný, na jaký si ony netroufají, ale přitom dobrý vkus. A hlavně vám to určitě i sluší, proto ty zkoumavé pohledy. Ony chodí všechny (skoro) stejně, a ony vás potřebují srazit na svou "úroveň obvyklosti", protože vás pak nebudou muset v duchu obdivovat. Buďte jiná, vyčnívejte z davu a naučte se užívat si to. Je to dar. Fandím vám... Ida

doplněno 06.03.20 14:39:

*palec2* Ida

lizzy
hodnocení

Moc Vám děkuji za odpověď.. Napadlo me to, jestli třeba něco nezávidí a ze bych se neměla takhle kvůli nim měnit, ale ty řeči a pohledy me občas tak vyvádí z míry (mam to asi v povaze), že se radši vzdám svého stylu.. Dlouho se na tomto snažím pracovat a vas komentář me k tomu ještě více motivoval. Takže od příště je proste zkusím nějak usadit a oblecu si co budu chtít :D. Mějte se hezky

hodnocení

2x
Vraťte jim to. Taky je sledujte a hledejte na nich nedostatky, aby se chytily za nos. Třeba je to přestane bavit.
doplněno 07.03.20 11:27:

Mně by nenapadlo takhle kritizovat kamarádku. To je přece její věc, jaký má makeup, oblečení apod. To pak nejsou kamarádky. Řekla bych jim, že mi to vadí a kdyby říkaly, že to myslí dobře a dělaly ze sebe nějaké chudinky, tak bych jim řekla, že já taky to myslím dobře.

senova
hodnocení

2x

Možná si myslí, že vás kritizují, ale spíše jde o to že vám něco nepřejí. Některé ženy mají hrozně blbou povahu, závistivou. Musí něco říct, aby to vypadalo jako kritika, nebo upozorňování na něco, přitom je to nepřejícnost. Prostě jim to vracejte, tak nějak vtipně. Když mají poznámku o poprsence, řekněte, že ona zase vypadá, jako když žádnou ani nepotřebuje. Vaše kamarádky budou spíše asi takové slepice.

prestik*
hodnocení

1x
Pokud zrovna nevypadáte jako Petr Borovec (tady ten, nikoliv herec), pokuste se to neřešit. Jsou horší věci na světě. *kafe*

hodnocení

0x

NO, pokud hodně "vyčníváte", nedivím se. Ale nic o vás nevíme...jak vypadáte...a jestli k tomu mají důvod. Někdo zvláštní vzhled druhého nekomentuje, někdo hooodně. Ale to bychom vás museli vidět...

lizzy
hodnocení

Řekla bych že vypadam naprosto normálně, nemam nějaký neobvykly styl.. Rada se o sebe staram a nosim treba hezke prádlo a oblečení, ale nemyslím si že je to důvod k takovému chování. To zírání a komentáře mi způsobujou vyloženě úzkost..

hodnocení

0x
A proč jim to nevrátíte v podobném duchu? Třeba v té restauraci. Ať to všichni slyší.
Zřejmě jste slabá osobnost, uťápnutá, co radši zaleze než by se aktivně bránila.
Co té kamarádce říct před hromadou lidí : když se holíš dole, tak proč ne taky v podpaží? Nebo něco podobného.
Byla by sranda.
lizzy
hodnocení

Nojo vy ale máte pravdu, jsem tak trochu uťápnutá co se tyce takoveho povyku na veřejnosti:D Sranda by to ale byla, o tom žádná

hodnocení

0x

Já bych si našla jiné kamarádky. Setkávejte se pouze s lidmi, se kterými je vám dobře, pokud je to možné. Věřím, že řeči kamarádek vás obtěžřují a otravují, pravděpodobně probírají takové věci, které nejsou pro kamarádství podstatné. Je to ztráta času se s nimi kamarádit.

Pozorování vašich kamarádek vás znejisťuje a vyvádí z roznováhy a ony to vycítí. Kdyby vám to bylo jedno, přestalo by je to bavit. Musela byste na sobě hodně zapracovat, aby vám to bylo jedno. Možná když ve fitku na zírající kamarádku vybafnete: " Co čumíš, jsi teplá?", tak by to pomohlo. Ale to neuděláte, na to nemáte povahu a rozumím tomu, každý jsme nějaký. Také se jich bojíte a proto si dovolují. Vaše sebevědomí je nízké, možná by pomohlo poradit se s dobrým psychologem.

lizzy
hodnocení

No ono jde o to, že se cítím dobře a jsem spokojená s tím jak vypadám a pak přijdu do jejich společnosti a hned ,,máš něco ve vlasech", ,,co to máš dneska za makeup?" ,,počkej otoč se, podívám se jak to vypadá zezadu", ,,ty máš dneska pushupku co?".. atd.. Teprve potom se začnu citit nejistá a pozorovaná snad že všech stran... Jinak jsem řekla bych docela sebevedoma osoba...

Když je to tak, jakmile vás začnou řešit, hned bych preventivně oznámila:"No já vím, mám to dneska hrozný ten účes a takovou divnou podprdu, kašu na to." a nechala bych je, ať si žvatlají co chtějí, tak bys jim vzala vítr z plachet.

liska5
hodnocení

0x

Hlavně nesmí vidět, jak Vám to vadí, jak Vás to vytáčí. To je důvod, proč si vás dobíraj. Bavěj se Vašimi reakcemi. Na takovou poznámku s úsměvem: "To vadí Vám. Já s tím problém nemám."

lipanek
hodnocení

0x

Já si myslím, že Vám závidí.

Píšete, že máte svůj styl .. tedy něco, co ony nemají, co by chtěly, ale třeba rodiče jim to nedovolí, nedostatek peněz, nebo jejich nízká sebedůvěra vyčnívat stylem oblečení.

Dokud nám ten Váš styl neukážete, třeba něco podobného na google - obrázky, tak těžko soudit.

Vynikáte, máte dražší věci než ony, umíte se lépe namalovat, ale zároveň Vás znejistí, tak si Vás vychutnají. Nemohou vypadat jako Vy, nemají na to, ale když vidí Vaši nejistotu, tak si ji vychutnají. Jsou škodolibé. I pochvala může být jedovatá. zraňující.

lizzy
hodnocení

Tak muj styl je řekla bych zcela běžný, rada nosím džíny na ruzne způsoby, svetriky, halenky, občas trochu sportovnejsi styl.. K tomu nejake doplňky jako náušnice, řetízek, hodinky atd.. Ale mám dlouhé udělané nehty a tetovani a to je tedy trnem v oku spoustě lidem. Někteří jsou tak drzí s prominutím, že mi doporučuji si ty nehty ostrihat a ptají se jak proboha funguju, jak si utiram p***l.. Vlasy menim docela často, ale zadne výstřelky to nejsou, blond, hnědá, meliry atd., Celkove bych řekla že nikoho nepoburuju, nijak nevycnivam.. Jen me napada, ze bydlím na menším meste a moje kamosky o svůj vzhled moc nedbaji, tak je pro ně asi moje vizáž divná.. Uprimne občas mam pocit ze jsou toxicke a měla bych to s nima ukončit, ale druhá část já mi říká že to tak nemyslí atd.. Je to těžký :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]