Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho potrvá Koronavirus?

Od: maruska* odpovědí: 34 změna:

Dá se prosím určit jak dlouho potrvá Koronavirus?Mám zaplacenou zálohu na zájezd do Turecka na měsíc srpen. Nyní mám doplatit další část zálohy.? Mám zájezd zrušit? Děkuji za rady.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Je to úplně jedno. Jde jen o druh chřipky, jakých je každý rok plno. Před 30 lety by si toho nikdo ani nevšiml. Hysterie dnešní společnosti je nezměrná. Umřou jen ti, kterým je uměle prodlužován život díky farmaceutické lobby.

Uměle prodlužován život? Jak tomu mám rozumět? Beru léky na snížení krevního tlaku, prodlužuji si tím život uměle? Už bych tady neměl být? Sousedka absolvovala operaci srdce a teď užívá léky - bez nich by se její stav zhoršoval. Kamaráda postihla slabá mozková mrtvice. Byly mu předepsány léky na ředění krve, aby nedošlo k recidivě. Je mu uměle prodlužován život?

Ve své podstatě má pravdu. Ještě nedávno lidi naprosto běžně umírali v 40-50letech, nikoho to nepřekvapilo. Dnes? Všichni víme. Příroda si s námi poradí. Obávám se, že ta chřipčička je jen slabý odvar toho, co jednou přijde. Pokosí to pár set milionů lidí a pojede se dál. Ač to zní divně, je to naprosto přirozený koloběh - hovořil o tom nějaký profesor - není to jen můj výmysl.

prestik*
hodnocení

6x

...než se na Facebooku objeví něco zajímavějšího. *vtip*

figurek*
hodnocení

5x

koronavirus tu už dlouho je a ještě déle bude. Být vámi, nic neruším a v klidu jedu.

hodnocení

2x

Dávám koronaviru tak 35 dnů..., ale soused říká, že 37...tak nevím.

vilik*
Bych se ptal jinak, kolik dnů dává koronavir vám a kolik vašemu panu sousedovi? :)
Přeci nepůjdete proti proudu :-D.
Na druhou stranu, kdo se ještě dívá na zprávy, teď mu stačí koukat až poslední 3 minuty, ta půlhodina předtím je vysoce infekční.

Na celém světě je sám život zcela nejnebezpečnější...vždy končí smrtí.

hodnocení

1x

Myslím že Koronavirus tu s námi bude ještě pár let nebo desítek let. Musel by se uzdravit poslední nemocný a měsíc se u nikoho neprojevit. To v dnešní globální době je snad utopie.

Ale jak dlouho to bude tak žhavé téma těžko říct. Podle mě min letos to prostě bude vřít.

hodnocení

1x

Přiznám se, že vzhledem k tomu, že se virus šíří dosti rychle a nelze předvídat, jak se bude situace vyvíjet, rozhodně bych dovolenou zrušila. Asi bych si tu dovolenou neužila v klidu a pohodě. Samozřejmě se člověk může nakazit i v Česku, ale doma je doma, alespoň pro mě. A život a zdraví je nade vše. ♥ :)

danys*
hodnocení

0x
Vidím to do 21.3. 22:08 hodin. A já si zrovna říkal, že český Pepík letos k Turkovi nepůjde :)
nov

Snad Otík, ne? ;)

mak*
hodnocení

0x

Virus jako takový už potrvá věčně, ale Vás asi zajímá, jak dlouho potrvá to šílenství kolem něj. To už je horší předpovědět, já doufám, že k zákazu výjezdu z ČR vůbec nedojde, takže to bude spíš o vaší odvaze.

rv*
hodnocení

0x

Pokud se nepodaří zabránit pandemii, tak tam třeba pojede váš dědic. Když se podíváte třeba do Itálie, tak tam u zjištěných 3858 infikovaných případů došlo k tomu, že 414 se už uzdravilo a 149 bohužel zemřelo. Tedy téměř čtvrtina diagnostikovaných zemřela a tři čtvrtiny se uzdravily.

en.wikipedia.org/...

414 + 149 = 3858?
Nějaká divná matematika...
rv*

Mě teda nezajímá, kolik infikovaných ještě čeká, jak dopadnou, ale jak to je u těch, kteří byli infikovaní a kde je jasno. A jasno je u 414 + 149 = 563 nakažených. Z nich bohužel 149/563 = 26% nepřežilo.

Třeba se těm, co jsou ještě nakaženi, bude dařit lépe a vyléčí se jich více než 3/4.

rv: Vyléčí se jich zcela nepochybně více...než 1/4 (to snad máte čísla moru a ne chřipky).

Mimo jiné nějaký lékař či virolog uváděl, že 40% nakažených o tom ani neví, protože je u nich tak lehký průběh, že si toho ani nevšimnou..A pak už by ta čísla nebyla tak bombastická, aby se o tom plácalo několik hodin každý den v TV..a na idnesu běžela nepřetržitá online reportáž..

rv*

Ale koronavirus vůbec nepatří mezi chřipky. Patří tam, kam SARS a MERS. A smrtnost se samozřejmě stanovuje až po odeznění epidemie, ale už teď se dá stanovovat právě z těch případů, které víme, jak dopadly a u kterých známe počet uzdravených a počet zemřelých. A to známe, to se sleduje. Nediagnostikované případy, které se vyléčí samy jsou asi možné, těžko říct, kolik jich v rozvinuté zemi jako je Itálie bude. To pak smrtnost sníží. Ale u diagnostikovaných případů si výhledy můžeme spočítat sami. Statistika je měněna online, tak klidně na Itálii sledujte, jestli u ukončených případů stoupá počet přeživších. My budeme tam, co je Itálie za týden, dva.

111®
hodnocení

0x

je povinná karanténa pro všechny kdo se vrátí z Itálie, pod pokutou 3mega, tak si to třeba virus rozmyslí..

111: A když si to virus nerozmyslí, tak tu pokutu zvedneme třeba na 10 mega...i virus musí mít nějakou svou "cenu":)

111®

samozřejmě...*smich*

kdksnxj
hodnocení

0x
Já bych to teda doplatil, ale k tomu vzal i pojištění storna zájezdu nebo nějaké pojištění kdybych to zrušil.
S tím pojištěním storna to není tak jednoduché, ve skutečnosti zpravidla platí jen pro případ, nemoci, smrti, nebo úplné karantény.

hodnocení

0x

Potrvá hóóóódně dlouho. To ostaní je jen a jen na vás. Také mám zaplacený let na Maltu na září 2020. Ovšem nepanikařím a vyčkávám, jaký bude vývoj situace. Takže je to jen a jen na vás. A tak jako tak o nějaké peníze přijdete.

hodnocení

0x
No to vám nezávidím, koronavirus a ještě se to mele na hranici s Řeckem.. A za to, co Turek dělá v Sýrii, by měl být od peněz z turistického ruchu odstřihnut úplně.

Mám dojem že se děje něco v Syrii proto jsou plné zprávy koronaviru. jen nechápu karanténu - čím dřív se rozšíří,tím dřív se to všechno nějak vyvrbí a opadne panika

dolga*
hodnocení

0x

Nerušila bych vůbec nic i když by bylo lépe napsat, do jaké destinace - tedy města jedete, jestli tam budou samí češi, tak od nás tam nic nezavlečou...Tuhle informaci ale nemáme, jaké národnosti se tam budou nejvíce pohybovat...

Jinak já se osobně domnívám, že světová pandemie skončí vtipně před dovolenými, to se už nasadí vakcína, protože finanční ztráty kvůli lidem, kteří zůstali raději doma, by byly v bilionech dolarů a to prostě nejde, řekl by Trump.

Ale pokud to chcete vědět uplně přesně, zeptejte se mamá Merkel, ta má informace z první ruky a teprve pak je předává Trumpovi - všimli jste si toho někdy?

Navíc jedna potěšitelná zporáva - virus nesnáší vedra a pamatujete si lonské léto? To byla ta vakcína.

Pojištění na případný převoz nemocného člověka zpátky do Česka bych si samozřejmě zaplatila vždycky a nemusí to být zrovna kvůli virusu.

hodnocení

0x
Byl bych klidný.Aspoň nebude v letadle narváno.

zarputaobecna
hodnocení

0x
Neruste nic. Paniku dělají jen média, je to marketingový tah, koronavirus existuje už řadu let. Životu nebezpečné to není. A jestli chce někdo argumentovat mrtvými, tak na chřipku umírá většina starých lidí. Staří lidé a nemoc = špatný konec a je jedno, jestli je to korona nebo něco jiného. Přeji hodně krásných zážitků z dovolené. Větší pravděpodobnost úmrtí mají turbulence :)
jenda2*

Prozatím je mrtvých přes 3000 . Opatrnost není panika a u nás všichni nakažení byli v Itálii. Kdo podceňuje tuto hrozbu není normální. Ale stačí aby umřel někdo ve vašem okolí a vytáhnete si svou hlavu ze zadní části těla hned.

zarputaobecna:

možná jste to ještě nezjistil(a), ale koronavirus je souhrnné označení pro několik tzv. rodů virů. Jednotlivé druhy virů způsobují méně závažná, ale i závažnější onemocnění zvířat a lidí. Mohou být i příčinou smrtících chorob. Název koronavirus je odvozen od charakteristického uspořádání povrchových struktur lipidového obalu virů.Toto uspořádání je ve tvaru sluneční koróny. Současná infekce je způsobena viry, které jsou označeny covid-19 (což je zkratka Coronavirus Disease 2019)

hodnocení

0x

Dá se předpokládat, že v řádu měsíců bude vyvinuta vakcína na tento koronavirus označený covid19. Ale dostatečně přesně odhadnout, jak se bude vyvíjet šíření této infekce, to nelze.

houbes*
hodnocení

0x
Než se oteplí .. na 25 stupňů.. mám obavu, že do té doby ještě zmutuje..
dolga*

Jako, že si zvykne na vedra...i to je možné...nebyl by první ani poslední..*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma coronavirus
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]