Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třes rukou ve 26 letech

Od: hhsjie odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, jemi 26 let a v posledni době začínám u sebe pozorovat třes rukou i hlasu, jsem často unavený a bolí mě hlava. Vše se zhoršuje pokud jsem nervózní nebo někde ve společnosti a je to dost nepříjemné a viditelné. Už několik lidí se mě ptalo, jestli nejsem nemocný. Vždycky jsem si říkal, že je to nervozitou, ale teď to pozoruji i v klidu. První nepatrné známky třesu jsem pozoroval asi ve 20 letech. Jediné, co mi pomáhá je dát si panáka, nez někam jdu. Měl bych s tím jít do doktora? Něco jsem četl, že by to mohl být ranný Parkinson anebo Tremor.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ano, měl byste s tím jít k doktorovi. Tedy přesněji řečeno, měl jste (už dávno) jít.

prestik*
hodnocení

3x

Může to být naprosto cokoliv, od sociofobie přes eresku až po ALS. Jak praví kolega, fofrem k felčarovi. *tyty*

hodnocení

2x

Mě by zajímalo, co čekáš, že se tady dozvíš za diagnozu a terapii. I kdyby tu hned byl nějaký doktor, tak ti fakt neporadí.

hodnocení

2x

Zajděte za obvoďákem a nechte si vzít krev a udělat testy.
Někdy je řešení prosté a rychlé a vy si pak řeknete, "doprčic proč jsem s tím nešel dřív".
U mě všechny tyto příznaky + pocení znamenaly hyperfunkci štítné žlázy.
Po nasazení léků to bylo jak vypnutí vypínačem a já byl v klidu, po 10ti letech trápení.

dolga*

kejikl v 06.03.20 - 08:36

Bod *palec*

Vaši odpověd si hodnotím pro sebe jako nejlepší. Ano, máte naprostou pravdu. Jedna příbuzná měla podobné potíže a hlavně si myslela také, že má něco se srdcem. Pořád jí bušilo, potila se. Jednou napadlo jednoho doktora, aby ji udělal test na štítnou žlázu a bingo !

Už 6 let bere lék, myslím, že je to chybějící hormon, ale nevím, musím se podívat na Wikipedii, ale hlavně je jí už dobře, problémy vymizely a co se zbytečně natrápila..ale jak ji to mělo napadnout, když to nenapadlo ani doktory, ačkoliv příznaky měla typické...Zakladatel otázky by tedy měl jít k lékaři s požadavkem na test z krve na štítnou žlázu.

Odběr krve nebolí.

figurek*
hodnocení

1x

Měli jsme v práci kolegyňku ve věku 25, která nezvládala. Jednou za mnou na poslední chvíli přiběhla s jakýmsi problémovým papírem a ruce se jí třásly jako staré babce.

Radím : Nenechte se strašit parkinsonem. Možná že se z vás jenom pomaloučku polehoučku stává neurotik, ale k doktorovi byste zajít měl. Stres zahánět panákem gořalky není dobrý nápad. Časem byste potřeboval dva, pak tři, ale to vám myslím nemusím povídat. :)

sovca
hodnocení

1x

Radši s tím k lékaři, samo to asi neodezní a také aby se to nezhoršilo. Vyšetří vás, dostanete vhodné léky a může to po nich ustat nebo to aspoň omezit. Může to být i nervozita. Měla jsem kolegyni, která také měla tento třes rukou, nemohla ani pořádně vypít kafe, ale potom jí to nějak ustalo.Vždy to na ni přišlo, když měla na pracovišti nějaký stres a něčeho se bála.

dolga2
hodnocení

1x

Co klíště? Takže jděte k lékaři, protože tam pomůžou antibiotika a to co nejdříve.

liska5
hodnocení

1x

Někdy stačí brát hořčík s B6 + Guajacuran. Vše volně bez receptu. Pokud ani to nepomůže, tak k lékaři. Vy jste z Prajzské?

Proč by měl být z prajzké? Jako že jeho děda dělal u elektrikářů s dvěma blesky a mladej z toho má ten třes?

liska5

Prajzská byla kdysi moje první štace, a tam taky říkali... do doktora....Měl bych s tím jít do doktora?

berger*

To ani nemusí být prajzská,to je prostě Ova. Ja tež chodil do doktora,do holiča. Byl sem ze Zabřeha a Fifek...*smich*

hodnocení

0x
Hlavne nepanikařte a nenechte si vnutit léky. Doktor Vám je jistě bude chtít předepsat.
Mě se taky občas třepou ruce. No a, člověk se tomu přizpůsobí, třeba panáky nenalèvám až po okraj abych ten drahocenný mok nemusel lízat ze stolu kdyż něco ukápne.

@kuky - a nenechte si vnutit léky
Co doporučujete? Zaříkávání? *alene*

Jakmile začnete polykat léky, polykáte je nafurt, o to se lékař a hlavně vedlejší účinky léků postarají.
A taky nevíte, co tazatelův třes znamená v praxi.
Nemusí se na všechno hned brát léky.
A k Vaší radě - zaříkávání je fajn.
Loni o Velikonocích sem se zařekl że letos nebudu na kaši do poledne.
Tož uvidíme.
dolga*

kuky, pokud by tázající měl opravdu porušenou funkci štítné žlázy, tak mu rozhodně pomohou jen léky, žádný šaman a zaříkávání. Budte prosím rozumná, jde o zdravotní problémy. A opatrnosti není nikdy dost.

houbes*
hodnocení

0x
Málo spánku a přestaňte kouřit.
dolga*

Že by tohle pomáhalo? To snad ne. Zdravému člověku asi ano, nemocnému sotva, tam pomůže doktor a léky.

houbes*
Mýlíte se, pokud navštíví lékaře, tak mu hned dá otázku jestli kouří. Pokud už má třesavku teď, tak kouřením a nedostatkem spánku to jen zhoršuje. A to se nezmiňují o alkoholu !

hodnocení

0x

Parkinson to být nemusí, co my víme. Ale jako zajímavost napíšu, že moje babička měla od mládí třes hlavy, nic neužívala a s ničím se neléčila, děda s ní oběhal všechna dostupná vyšetření a nic. Když měla cca 80 roků, přidal se jí třes rukou, hlavně při rozrušení. Byla stále čiperná a dožila se 90ti roků, pouze jí trápila bolest zad, když po chřipce ulehla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]