Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jemi 26 let a v posledni době začínám u sebe pozorovat třes rukou i hlasu, jsem často unavený a bolí mě hlava. Vše se zhoršuje pokud jsem nervózní nebo někde ve společnosti a je to dost nepříjemné a viditelné. Už několik lidí se mě ptalo, jestli nejsem nemocný. Vždycky jsem si říkal, že je to nervozitou, ale teď to pozoruji i v klidu. První nepatrné známky třesu jsem pozoroval asi ve 20 letech. Jediné, co mi pomáhá je dát si panáka, nez někam jdu. Měl bych s tím jít do doktora? Něco jsem četl, že by to mohl být ranný Parkinson anebo Tremor.
Zajděte za obvoďákem a nechte si vzít krev a udělat testy.
Někdy je řešení prosté a rychlé a vy si pak řeknete, "doprčic proč jsem s tím nešel dřív".
U mě všechny tyto příznaky + pocení znamenaly hyperfunkci štítné žlázy.
Po nasazení léků to bylo jak vypnutí vypínačem a já byl v klidu, po 10ti letech trápení.
kejikl v 06.03.20 - 08:36
Bod
Vaši odpověd si hodnotím pro sebe jako nejlepší. Ano, máte naprostou pravdu. Jedna příbuzná měla podobné potíže a hlavně si myslela také, že má něco se srdcem. Pořád jí bušilo, potila se. Jednou napadlo jednoho doktora, aby ji udělal test na štítnou žlázu a bingo !
Už 6 let bere lék, myslím, že je to chybějící hormon, ale nevím, musím se podívat na Wikipedii, ale hlavně je jí už dobře, problémy vymizely a co se zbytečně natrápila..ale jak ji to mělo napadnout, když to nenapadlo ani doktory, ačkoliv příznaky měla typické...Zakladatel otázky by tedy měl jít k lékaři s požadavkem na test z krve na štítnou žlázu.
Odběr krve nebolí.
Měli jsme v práci kolegyňku ve věku 25, která nezvládala. Jednou za mnou na poslední chvíli přiběhla s jakýmsi problémovým papírem a ruce se jí třásly jako staré babce.
Radím : Nenechte se strašit parkinsonem. Možná že se z vás jenom pomaloučku polehoučku stává neurotik, ale k doktorovi byste zajít měl. Stres zahánět panákem gořalky není dobrý nápad. Časem byste potřeboval dva, pak tři, ale to vám myslím nemusím povídat.
Radši s tím k lékaři, samo to asi neodezní a také aby se to nezhoršilo. Vyšetří vás, dostanete vhodné léky a může to po nich ustat nebo to aspoň omezit. Může to být i nervozita. Měla jsem kolegyni, která také měla tento třes rukou, nemohla ani pořádně vypít kafe, ale potom jí to nějak ustalo.Vždy to na ni přišlo, když měla na pracovišti nějaký stres a něčeho se bála.
Někdy stačí brát hořčík s B6 + Guajacuran. Vše volně bez receptu. Pokud ani to nepomůže, tak k lékaři. Vy jste z Prajzské?
Proč by měl být z prajzké? Jako že jeho děda dělal u elektrikářů s dvěma blesky a mladej z toho má ten třes?
Prajzská byla kdysi moje první štace, a tam taky říkali... do doktora....Měl bych s tím jít do doktora?
kuky, pokud by tázající měl opravdu porušenou funkci štítné žlázy, tak mu rozhodně pomohou jen léky, žádný šaman a zaříkávání. Budte prosím rozumná, jde o zdravotní problémy. A opatrnosti není nikdy dost.
Parkinson to být nemusí, co my víme. Ale jako zajímavost napíšu, že moje babička měla od mládí třes hlavy, nic neužívala a s ničím se neléčila, děda s ní oběhal všechna dostupná vyšetření a nic. Když měla cca 80 roků, přidal se jí třes rukou, hlavně při rozrušení. Byla stále čiperná a dožila se 90ti roků, pouze jí trápila bolest zad, když po chřipce ulehla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.