Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrezla plotenka a lazne

Od: rocky666 odpovědí: 7 změna:
Dobry den prosim vas zda mate zkusenosti mam vyhrezlou plotenku o 4mm ale trpim nevyspal jsem se uz mesice hruza,ale vyzkousel jsem magnety, ruznou elektriku,dychani atd... Zkusil jsem i fizioterapa kde me promackal vyplazl jsem tisicovku za hodinu a rano me to bralo jeste vic a tak se chci zeptat zda mam narok na lazne placene nebo si musim zaplatit sam ze pry lazne by mi pomohli tak nevim?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Co vám pomůže vám sdělil lékař a na rehabiliaci. Tam vás naučili správné cviky na páteř a určitě řekli, že je nutno denně cvičit a posilovat svalstvo kolem páteře a hlavně chodit plavat. Cvičíte denně?

Nejsem odborník přes lázně, ale pochybuji, že máte nárok. K operaci jdou případy až od 7mm a tam na lázně je nárok. Dnes i po opetaci páteře dostanete na rok pouze 1. stupeň invalidity, po roce nic = jste zdravý člověk. Vyjímky určitě existují.

líp bych to neřekl ale už bych to nikomu neradil protože na mě kouka každej jako na blázna a pochybuje jak mu múže cvičení pomoci,ale věřte že ty správný cviky jsou to jediné co na záda zabírá a neškodí,znám auobusáka ktery říkal že u něj v práci všechny řídiče bolej a naříkaj na bolest zad,.Jeho ale nebolí jedinýho a víte proč?protože cvičí každé ráno 5.tahitanú

hodnocení

1x

Jsou tři léčby (co znám):

- konzervativní, doporučená pokud nedochází k ochrnutí, prášky proti bolesti, čekat a čekat a čekat až bílé krvinky vyžerou část plotýnky zasunuté do míchy, čekal jsem téměř 1/2 roku než jsem začal chodit a pak 1/2 roku než jsem se vrátil do zaměstnání

- chirurgické, dobrý lékař doporučí až v případě, že by byly příznaky ochrnutí, řeže se velmi blízko nervového kmene (vysoké riziko trvalé ochrnutí končetin)

- vpichnutím pod rentgenem látky, která odleptává ploténku, nemohu posoudit riziko, ale určitě větší než u konzervativní léčby, před 15 roky nehrazeno, v Prostějově na soukromé klinice chtěli 80 tisíc Kč.

A cviky nepomohou. To by se muselo posilovat tělo už předtím. Nyní pozdě. Cvičení jen zvýší otok a tím bolest v míšním kanálku.

pb®

Cviky nepomohou? Jste si jistý? Protože třeba moje cvičitelka má klientky, které lékaři posílali na operaci s tím, že cvičení jim nepomůže. A ony cvičily a cvičily poctivě 4x denně po pár minutách a svůj problém vycvičily. Pravda, nebyly to ploténky, byla to diastáza a byla to inkontinence vinou ochabnutí pánevního dna. Ale multifidy, které napřimují páteř a oddalují od sebe obratle lze cvičit také. Lékaři obvykle vědí o cvičení kulové, jsou spíš na tu řezničinu. Jen jestli to není tak, že člověk má problém se zády léta a ví, že by měl cvičit, ale necvičí a nechá svůj problém dojít tak daleko, až už pomůže jen ta operace.

lipanek
hodnocení

0x

Zkuste najít odborníka, který používá Dornovu metodu.

Pokud pomůže, můžete se doléčit Breussovou masáží.

Všechno, co léčí, co je trošku nadstandart je dnes zpoplatněno. Hlavně stomatologie, proktologie operace bez řezání, křečové žíly - jednodenní chirurgie atd..

Do lázní nemůžete jet s akutní bolestí.

hodnocení

0x
Zajit nékam do fakultky k neurochirurgúm a vzit sebou vysledek z magnetické rezonance a oni ti poví jestli se bude operovat či ne
Ja už to mam za sebou cca 5 let a má přítelkyne dokonce 2 plotýnky
Oba sme byly v FN Plzen a oba po operaci prošli radonem v Jáchymově přítelkyně dnes nastoupila ma to na křížek a na měsíc
Jinak má zkušenost - nic nepomohlo žadni šarlatáni,maseři,lázně dohromady mě daly až frajeři z neurochirurgie v FN Plzen

hodnocení

0x

Já měla 2 a 6,5 mm výhřez a manžel 2,5 a 8 mm a nemocenská skoro 5 měsíců,kapačky,rehabilitace,bazén a žádné lázně.Bohužel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vyhřezlá ploténka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]